Много ли е сложно намирането на квалифицирана или неквалифицирана работа. От Анито разбрах, че местните не приемали много емигранти на работа.
Знам, че всичко е строго индивидуално, но ще съм благодарен на всеки отговор!!!
Работа във ville de Quebec
Да уточня: сравнявам с това, което чета във Форума за Монреал. Затова казвам, че е по-трудно. Естествено, не е невъзможно. Който търси, намира... Даже и по няколко работи. И пак да кажа: всеки случай е строго индивидуален, на тази тема обобщения не могат да се правят.
И тъй като това естествено е субективното ми мнение, дано да имаш шанса да чуеш и други такива, за да си запълниш картинката.
И тъй като това естествено е субективното ми мнение, дано да имаш шанса да чуеш и други такива, за да си запълниш картинката.
Re: Работа във ville de Quebec
Така е, много е индивидуално - мой бивш състудент пристигна миналото лято в Торонто и успя относително бързо - около месец търсене - да си намери обща работа за 8 долара на час. С такава заплата много трудно се покриват квартира, храна и транспорт. Той обаче беше много повече шокиран от факта че дори за такава неквалифицирана работа трябваше да изпраща резюме и придружително писмо, след това да ходи на сериозно интервю и след като го одобриха трябваше да посочи поне двама препоръчители.marinaro написа:Много ли е сложно намирането на квалифицирана или неквалифицирана работа. От Анито разбрах, че местните не приемали много емигранти на работа.
Знам, че всичко е строго индивидуално, но ще съм благодарен на всеки отговор!!!
Според мен в Квебек сити не би трябвало да е много по-различно, но никога човек не знае какъв късмет ще има. Освен това трябва да се отчита и че в Торонто има много повече възможности за работа, но и точно заради това тук е най-големия наплив от имигранти. Предполагам че в Квебек сити възможностите за работа са по-малко, но и съответно няма толкова много кандидати, но разбира се, това е само мое предположение.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)