Malko info za Calgary
Ivan1007, мерси за информацията, ще взема да си го сейвна в компа, че да започвам да подготвям едно пътуване и до Калгари
Лени, а какво е това WeMall? Абе аз и в Торонто, и във Ванкувър и в Отава като съм ходила, все ми харесва, по различен начин, ама то това му е хубавото - че градовете си имат специфична атмосфера. Само Отава при първото посещение ми се видя скучно чиновническо градче, ама при второто вече имаше кой да ме развежда и ми се стори съвсем друга работа
Пожелавам приятен ден на всички и гледайте да използвате максимално това, което градовете ви ви предлагат. Аз това лято засега съм назад с материала, ама след две седмици да видите сървъйвъра как ще се развифри 

Malko po-umereno za Calgary
Ivancho i Sashko malko sa se izsilili kato sa pisali tuka z Calgary...
Ednostaen sa $1000 naistina ima, obache spokoino mojesh da namerish i dvustaen, na mnogo rilichno mqsto, za po-malko ot hilqda.
I sysvsem ne nujno da pochnesh s $65000 godishno, za da oceleesh.
E, nqma da ti e mnogo veselo otnachalo, ama vse pak rabota ima i mojesh da zpochnesh sys zaplata kolkoto e srednata v Canada, a tq syvsem ne e $65000.
malko statistika:
ot mai2005 do may2006 v Canada sredno uvelichenieto na zaplatite e 4%, v Calgary e 7%.
Tova che pazara na kyshtite obache izprevari rysta na zaplatite, nqma kakvo da go sporim. I vse pak ako chovek pocva otnachalo, mai e po-dobre da pochne ot Calgary.
Pyk posle ako ti omryznat kravarite, mojesh da mrydnem po-naistok, pri civilizaciqta...
ama se symnqvam dali shte ti se iska!
Ednostaen sa $1000 naistina ima, obache spokoino mojesh da namerish i dvustaen, na mnogo rilichno mqsto, za po-malko ot hilqda.
I sysvsem ne nujno da pochnesh s $65000 godishno, za da oceleesh.
E, nqma da ti e mnogo veselo otnachalo, ama vse pak rabota ima i mojesh da zpochnesh sys zaplata kolkoto e srednata v Canada, a tq syvsem ne e $65000.
malko statistika:
ot mai2005 do may2006 v Canada sredno uvelichenieto na zaplatite e 4%, v Calgary e 7%.
Tova che pazara na kyshtite obache izprevari rysta na zaplatite, nqma kakvo da go sporim. I vse pak ako chovek pocva otnachalo, mai e po-dobre da pochne ot Calgary.
Pyk posle ako ti omryznat kravarite, mojesh da mrydnem po-naistok, pri civilizaciqta...
ama se symnqvam dali shte ti se iska!
Здрасти Безмерна.
Ами аз за това изках да се включат наскоро пристигналите в Калгари, да кажат какви са наемите в момента и в кои части на града.
Мои приятели и познати, наскоро пристигнали, имат много сериозни проблеми с намирането на квартира изобщо. Говоря за даунтаун и ъптаун (the Belt) Калгари.
А тези 1000 кинта за едностаен не са измислица, Boardwalk ги дава едностайните под наем за по 1100/месец.
Наздраве
Ами аз за това изках да се включат наскоро пристигналите в Калгари, да кажат какви са наемите в момента и в кои части на града.
Мои приятели и познати, наскоро пристигнали, имат много сериозни проблеми с намирането на квартира изобщо. Говоря за даунтаун и ъптаун (the Belt) Калгари.
А тези 1000 кинта за едностаен не са измислица, Boardwalk ги дава едностайните под наем за по 1100/месец.
Наздраве
Pak za Calgary
Sashko, ostavi gi Boardwalk...da ne sa samo te...tiq sa skypchii.
Ogledaite linkovete na foruma na bylgarskoto drujestvo v Calgary i shte vidite mnogo poveche i po-razlichni oferti.
Ogledaite linkovete na foruma na bylgarskoto drujestvo v Calgary i shte vidite mnogo poveche i po-razlichni oferti.
Споко наесен ситуацията ще се оправи.Лъжа и измама е ,че видите ли цяла Канада си е вдигнала задниците за да дойде да живее в рая.Проблемът с намирането на свободни кавартири през пролетнолетният период е друг.Хората от източните провинции идват за сезона да експлоатират провинцията ,т.е. на гурбет и търсят подслон ,от там идва и недостига на постелъчен материал.на есен като свърши гурбета и се приберат в цивилизацията и цените ще паднат.Така ,че който се е запътил насам да почака до наесен.
За мен обаче факта ,че хората идват тук за да изкарат някой лев ,но нямат желание да се установят за дълго е една червена лампичка,а за вас как е не знам.

За мен обаче факта ,че хората идват тук за да изкарат някой лев ,но нямат желание да се установят за дълго е една червена лампичка,а за вас как е не знам.

Бате ти определено си ми любимец с твойта компетентност по всички въпроси. Не искам да ти троша хатара. ама всеки дето е запознат знае че в Алберта сезона когато има най много работа за нефт и газ е зимата, Тогава идват всъщност най много гурбетчии от източните провинции. Април, Май и June са мъртъв сезон. Това напълно устройва рибарите и фермерите от изтока, които така или иначе няма какво да правят през зимата. Мога да ти кажа че има доста от тях дето остават за постоянно.bateto написа:Споко наесен ситуацията ще се оправи.Лъжа и измама е ,че видите ли цяла Канада си е вдигнала задниците за да дойде да живее в рая.Проблемът с намирането на свободни кавартири през пролетнолетният период е друг.Хората от източните провинции идват за сезона да експлоатират провинцията ,т.е. на гурбет и търсят подслон ,от там идва и недостига на постелъчен материал.на есен като свърши гурбета и се приберат в цивилизацията и цените ще паднат.Така ,че който се е запътил насам да почака до наесен.
За мен обаче факта ,че хората идват тук за да изкарат някой лев ,но нямат желание да се установят за дълго е една червена лампичка,а за вас как е не знам.![]()
![]()

Напълно си прав ,на есвен като замръзне земята идва реда на дрилърите,т.е. преквалифицираните рибари и фермери от далечният изток които така и така няма какво да правят и много от тях остават тук.И след като подобно на мен се пишеш на познавач и компетентен по всички въпроси ,кво ще кажеш къде си отива квалифицираният народ дето тук се подвизава след като строежа по многобройните Оил Проекти зимата замръзва на 30% и какъв според теб е проблема за тоталното отсъствие на пришълци от Кебек вчастност от Монтреал и по големите градове на омразната провинция,за сметка на крайните източни провинции и съседните каубойски щати.Е ли е качеството на животът там толкова по зле от тук или те горкоите просто не си знаят интереса. 

Не знам със сигурност- не съм компететнтен по всички въпроси и дори и през ум не ми е минавало да се считам за такъв.
Имам предположения но е възможно да греша:
- езикова бариера - в BC, AB и SK по лесно можеш да чуеш български отколкото френски.
- шовинизъм - нали за това пускат всякакви в Quebec, само и само да останат, плащат им училището дано се франкофонизират, та да могат да се отделят. Въпросното отделяне на Quebec обаче има повече подкрепа в АБ отколкото в Quebec. Тук месовото мнение е да ги оставят да се отделят та да им гледат сеира после. Ама те нещат - предпочитат да продължават да приказват за това за да могат да лапат пари от федерацията.
- мързел - що да се трепят да бачкат като може да живуркат криво ляво - къде social, къде работа на черно. Виж хората от Еast Coast не ги мързи.
- предното води до социализъм - сети се кво беше в Франция наскоро - нали кръвта вода не става. А тук социализма не е на почит
Имам предположения но е възможно да греша:
- езикова бариера - в BC, AB и SK по лесно можеш да чуеш български отколкото френски.
- шовинизъм - нали за това пускат всякакви в Quebec, само и само да останат, плащат им училището дано се франкофонизират, та да могат да се отделят. Въпросното отделяне на Quebec обаче има повече подкрепа в АБ отколкото в Quebec. Тук месовото мнение е да ги оставят да се отделят та да им гледат сеира после. Ама те нещат - предпочитат да продължават да приказват за това за да могат да лапат пари от федерацията.
- мързел - що да се трепят да бачкат като може да живуркат криво ляво - къде social, къде работа на черно. Виж хората от Еast Coast не ги мързи.
- предното води до социализъм - сети се кво беше в Франция наскоро - нали кръвта вода не става. А тук социализма не е на почит
Oshte edin kompetent na tema Quebec i Quebekska imigracionna politika.Ivan1007 написа: - езикова бариера - в BC, AB и SK по лесно можеш да чуеш български отколкото френски.
Ta kakvo znachi "пускат всякакви в Quebec" i ti lichno kakvo znaesh po-vaprosa i kakvi dokazatelstva imash za tova?
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.

Много интересно. Защо всички пишещи от Албърта си мислите ,че заплатите ни идват директно от федералният бюджет?
Откъде черпите тая информация? Какъв процент от населението си представяте че е на социал -70,80 , 99% или повече ? 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Xei ne se stiagaite. Tova sa samo moi predpolozheniia i mozhe bi greshni kakto kazax. Ne iskam da zasiagam nikogo lichno. Celta na tova Quebec da ima otdelna imigracionna programa e tochno tazi koiato posochix. Ne priemaite neshtata absoliutno - tova koeto sum go pisal ne se otnasia za vsichki, no ima niakakva istina spored men.
Manitoba ima sashto otdelna imigracionna programa.Kakva e celta tam? - Da puskat vsiakavi s cel otdeliane moje bi.Ivan1007 написа:Celta na tova Quebec da ima otdelna imigracionna programa e tochno tazi koiato posochix.

Стойте далече от прожекторите.После ще е късно.