КЪДЕ В КАНАДА КАТО РОДИШ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТ ГРАЖДАНИ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
DARINNA DODOVA

КЪДЕ В КАНАДА КАТО РОДИШ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТ ГРАЖДАНИ

Мнение от DARINNA DODOVA »

ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ В КАНАДА КАТО СЕ РОДИ ДЕТЕ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТЕ КАНАДСКИ ГРАЖДАНИ.ЧУХ НЕЩО ТАКОВА, ЧЕ НЯКАКВО СЕМЕЙСТВО ХОДИЛО В КАНАДА САМО ЗА ДА СИ РАЖДА ДЕЦАТА, А ИНАЧЕ СИ ИМАЛИ УСПЕШЕН БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ.НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ТЕЗИ ХОРА ВЕЧЕ НЕ СА ГРАЖДАНИ ,НО МИ СЕ СТРУВА, ДО КОЛКОТО ПОМНЯ, ЧЕ ТЕ НЯМАТ ПЪЛНИ 3 ИЛИ 4 ГОДИНИ ЖИВОТ В КАНАДА
bp_de

Мнение от bp_de »

Никои не знае -застото това което си написала е пълна глупост и е невъзможно.
за справка- про4ети писанията -как се придбива кандско гражданство и после вярваи на тоя или ония какво ти разправя.
pumpy

Мнение от pumpy »

а защо децата ?
потази логика стига едно дете да е родено тук, за да станат всички останали от семайството канадци......
tochica

Мнение от tochica »

никъде.
това ми напомня преди време бях чела на сашо71 една реплика за това кой къде си хвърля хайвера.. :D
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

навсякъде...ама трябва да се почакат 18 годинки и след това детето да спонсорира родителите.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Верния отговор е на Колето. Обаче има още един вариант, който много малко хора го знаят. Ако родиш повече от едно дете в Канада и имаш статут на "Special Canadian Resident" и събираш необходимите точки, ставаш автоматично гражданин преди да са изтекли трите години. Как се набират точките за "Special Canadian Resident":
Проверката се извършва от департамента на "Ministry of True Canucks and Patriotic Heritage":
- ако можете да пеете химна "O, Canada" отзад напред: 7 точки.
- татуировка на кленов лист: 6 точки на глезена, 8 точки на дупето, 12 точки на челото
- знаеш поне 7 псувни против САЩ: 4 точки
- можеш аргументирано да спориш поне 89 минути че канадците са най-добри на хокей в света: 6 точки
- можеш да определиш само на вкус със завързани очи в коя от седемте халби има Molson Canadian: 5 точки
- специален бонус за живеещите в BC - можеш да завъртиш джоинт за 14 секунди: 3 точки
- специален бонус за живеещите в Онтарио - появявал си се поне един път в челните редици на Pride Parade: 6 точки
- специален бонус за живеещите в Албърта - можеш да яздиш бик седнал наопаки на 5 пайнта бира: 4 точки
- специален бонус за живеещите в Манитоба - можеш да седиш отвън през зимата на вятър 50 км/час по риза и индиански мокасини: 6 точки
- специален бонус за живеещите в Квебек - знаеш поне 5 псувни включващи черковни посуди и символи и можеш да говориш с французин на френски поне 15 минути без той да разбере и дума: 5 точки

Минимален праг: 28 точки
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

хехехе
оуи
абъут горното на митето
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Ей, Митето, хубаво написано, ма ми липсва само 5-та псувня! :lol: :lol:
Stoni

Мнение от Stoni »

Даринна,
а ти можеш ли да кажеш на уважаемия форум,колко процента от мутрофициарания комукрокузиански елемент в абсурдното царство има желание да роди в Канада,за да можем да подготвим персонал със по специфични способности,церемонии по посрещането и изпращането...
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

mima++ написа:Ей, Митето, хубаво написано, ма ми липсва само 5-та псувня! :lol: :lol:

т........., т.........., с..........., к.........., к............, к..........., а..........дотук 7 :D
pumpy

Мнение от pumpy »

"табарнак" не се ли брои за две точки поради рядката му употреба и трудноста да го чуеш където и да било... :roll:
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

poumpy написа:"табарнак" не се ли брои за две точки поради рядката му употреба и трудноста да го чуеш където и да било... :roll:

едното е табарнуш... :wink: По-меката форма, галената :) :)
Аватар
Koko

Re: КЪДЕ В КАНАДА КАТО РОДИШ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТ ГРАЖДАН

Мнение от Koko »

DARINNA DODOVA написа:ЗНАЕТЕ ЛИ КЪДЕ В КАНАДА КАТО СЕ РОДИ ДЕТЕ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТЕ КАНАДСКИ ГРАЖДАНИ.ЧУХ НЕЩО ТАКОВА, ЧЕ НЯКАКВО СЕМЕЙСТВО ХОДИЛО В КАНАДА САМО ЗА ДА СИ РАЖДА ДЕЦАТА, А ИНАЧЕ СИ ИМАЛИ УСПЕШЕН БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ.НЕ СЪМ СИГУРНА ДАЛИ ТЕЗИ ХОРА ВЕЧЕ НЕ СА ГРАЖДАНИ ,НО МИ СЕ СТРУВА, ДО КОЛКОТО ПОМНЯ, ЧЕ ТЕ НЯМАТ ПЪЛНИ 3 ИЛИ 4 ГОДИНИ ЖИВОТ В КАНАДА
Само заради това че им се е родило дете в Канада, родителите не получават гражданство.

Аз също съм чувал за следния сценарий, но незнам до колко е възможно да се реализира в действителност. Значи хипотетичното семейство с бизнес в България трябва да е успяло да мине някоя от имиграционните процедури, няма значение коя, важното е все пак да имат статут на постоянно пребиваващи в Канада, след което регистрират фирма в Канада и така да се каже се командироват на работа извън Канада, по подразбиране в България. По този начин би трябвало да им тече времето за получаване на канадско гражданство, без да са физически в Канада. Разбира се, ако междувременно им се родят деца, по-добре е това да стане в Канада, доколкото децата получават по този начин гражданство по рождение.

Пак ще повторя че този вариант съм го чувал само на теория и предполагам че практическото му реализиране може да бъде свързано с някои трудности, като например дали все пак канадските власти ще признаят времето извън Канада като служител на фирма регистрирана в Канада за легитимно за получаване на гражданство.
Nadi a

Мнение от Nadi a »

miteto, :thumbsup: :rotfl:
но има пренебрегнати провинции :lol: (за териториите няма да повдигам въпрос :wink: )
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
pumpy

Re: КЪДЕ В КАНАДА КАТО РОДИШ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СТАВАТ ГРАЖДАН

Мнение от pumpy »

Koko написа:
Пак ще повторя че този вариант съм го чувал само на теория и предполагам че практическото му реализиране може да бъде свързано с някои трудности, като например дали все пак канадските власти ще признаят времето извън Канада като служител на фирма регистрирана в Канада за легитимно за получаване на гражданство.
НЕ и това го пишеше някъде на сайта на CIC
Заключено