Има ли гобленарки тук :-)
- Independent
Има ли гобленарки тук :-)
Точно довършвам едно гобленче тука (имам си го още от България) и вече мисля за следващото. Намерих си няколко страхотни мънички, безплатни, та исках да питам...
Има ли магазин за принадлежности за бродиране? В София знаех един такъв, но тук досега не съм виждала. Сега питах и колежките, и те не знаят... Та ако има гобленарки като мене, дайте адреси на такива магазини
Има ли магазин за принадлежности за бродиране? В София знаех един такъв, но тук досега не съм виждала. Сега питах и колежките, и те не знаят... Та ако има гобленарки като мене, дайте адреси на такива магазини
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
Аууу, не ми казвай, че за едни конци трябва до България да си ходя.
Аз по принцип готови комплекти не съм правила - в нета си намирам схеми, купувам конци и панама и шапка на тояга. Само с гергефче не можах да се обзаведа, но шия само малки гобленчета (за големите нямам търпение), така че не ми е болка за умиране.
Ама това да няма един магазин за такива принадлежности... Направо се потресох
Аз по принцип готови комплекти не съм правила - в нета си намирам схеми, купувам конци и панама и шапка на тояга. Само с гергефче не можах да се обзаведа, но шия само малки гобленчета (за големите нямам търпение), така че не ми е болка за умиране.
Ама това да няма един магазин за такива принадлежности... Направо се потресох

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Гергефи има навсякъде- дори в обикновен магазин за шивашки материали да влезнеш, ще си намериш. Аз не мога да шия с гергеф.
Може и да успееш да си комплектоваш нещо малко, ама...струва ли си боденето на очите за гоблен, който в крайна сметка нищо не струва?
Като е гарга, да е рошава!
Виж тук от сайта на Вилер възможно могат да се купят оригинални комплектовани гоблени он-лайн.
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/ ... hp?cPath=2
Не мога да се оправя с немския да проуча как става доставката и въобще дали доставят в Канада.
Като го ушиеш, поне да знаеш за какво си се мъчила:
http://cgi.ebay.com/Original-Wiehler-Go ... dZViewItem

Може и да успееш да си комплектоваш нещо малко, ама...струва ли си боденето на очите за гоблен, който в крайна сметка нищо не струва?
Като е гарга, да е рошава!
Виж тук от сайта на Вилер възможно могат да се купят оригинални комплектовани гоблени он-лайн.
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/ ... hp?cPath=2
Не мога да се оправя с немския да проуча как става доставката и въобще дали доставят в Канада.

Като го ушиеш, поне да знаеш за какво си се мъчила:
http://cgi.ebay.com/Original-Wiehler-Go ... dZViewItem
-
- Обратна връзка:
За Торонто знам такъв магазин.
За Монреал това:
Виж тук има и конци за бродиране :
http://www.importation-abruneau.com/lis ... cts.php#s2
а от тук можеш да си поръчаш от САЩ Вилерови гоблени, има и малки на добри цени
http://www.gobelin.info/sale.htm
За Монреал това:
Виж тук има и конци за бродиране :
а от тук можеш да си поръчаш от САЩ Вилерови гоблени, има и малки на добри цени
http://www.gobelin.info/sale.htm
Последно промяна от Leni на Сря Юни 14, 2006 3:34 pm, променено общо 3 пъти.
То му има адреса и в Монреал:Leni написа:За Торонто знам такъв магазин.
Виж тук има и конци за бродиране:
338, St-Antoine Street East,
Suite 011
Montreal, Quebec, H2Y 1A3
Phone. : (514) 871-9821 or
1-800-361-8487
Fax :(514) 871-9532
Въпроса е какъв е избора.

Кинкалерията, в която съм виждала горе-долу приличен избор е на две крачки от Омер де сер на Ст. Катрин -този по-горе от към Атуотер.
Но пак ще кажа- тези самонабрани комплектовки не струват пукнат грош. Направо ми е жал за труда и времето.
- Independent
Що бе, Джой, да не струват? Каква е разликата - разликата е там, че сам си купуваш канавата и конците. Аз например имам игла, не ми трябват хиляда нови игли, имам си даже ножичка и вдявачка (някои комплекти и това включват), що да не си ушия гобленче, което съм намерила в интернет? Това, че било малко на размер, хич не ме притеснява. Не съм тръгнала да правя художествена галерия, искам просто да си украся дома и да зарадвам някой и друг приятел.
Вилеровите са много хубави, но и съответстващо скъпи. Пък и прекалено сложни за моята нервна натура. Сега тоя, дето го боря, е точно вилеров - подарък от една приятелка. Ми голяма играчка, докато стигна до големи еднородни полета. То не бяха едно пикселче тука, две там. Ми ни ща! Искам нещо лесничко, приятно за окото, което да ме успокоява вечер след работа, а не да ме нервира още повече.
Да му се не види, не искам да споря кое е хубаво и кое не. Исках просто адреси на магазини за конци.
Лени, мерси за линка!
Вилеровите са много хубави, но и съответстващо скъпи. Пък и прекалено сложни за моята нервна натура. Сега тоя, дето го боря, е точно вилеров - подарък от една приятелка. Ми голяма играчка, докато стигна до големи еднородни полета. То не бяха едно пикселче тука, две там. Ми ни ща! Искам нещо лесничко, приятно за окото, което да ме успокоява вечер след работа, а не да ме нервира още повече.
Да му се не види, не искам да споря кое е хубаво и кое не. Исках просто адреси на магазини за конци.
Лени, мерси за линка!
Последно промяна от Independent на Сря Юни 14, 2006 2:49 pm, променено общо 1 път.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
Ако има големи полета от един и същ цвят, си е даже много приятно. Чучвам пред телевизора, пускаш го да ти бръмчи, и шиеш. Трябва да се внимава колко бода правиш, точно къде бодваш иглата в панамата. И така в броене и внимаване полеееека се успокояваш и даже ти е кеф. Ама ако е една точка тук, една точка там, направо побеснявам. Да не говорим, че и конците почват да се оплитат, ако много го въртиш налява-надясно.
Аз тоя, дето вече му се вижда края, го бях започнала преди сто години. Долната половина е пълен кошмар - издържах един месец и го прибрах в архива. Ама преди месец и нещо бях много болна, пък то се и падна един дълъг уикенд (май Виктория дей), пет дни си останах вкъщи. Накрая изперколясах, започнах да досаждам на мъжа ми колко много ми се шие и о! чудо - оказа се, че той го е донесъл същото това гобленче в Канада. И така - вече се закачих...
Аз тоя, дето вече му се вижда края, го бях започнала преди сто години. Долната половина е пълен кошмар - издържах един месец и го прибрах в архива. Ама преди месец и нещо бях много болна, пък то се и падна един дълъг уикенд (май Виктория дей), пет дни си останах вкъщи. Накрая изперколясах, започнах да досаждам на мъжа ми колко много ми се шие и о! чудо - оказа се, че той го е донесъл същото това гобленче в Канада. И така - вече се закачих...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Здравейте "колежки" / които шиете гоблени/. Аз също имам ушити от БГ още към 7-8 гоблена. Два от тях са ми от бившата Югославия, купи ми ги баща ми когато бях 8 клас, защото в домовете на всичките му роднини, които посетихме беше пълно с тях.
Тогава се запалих по тях. Другите съм си купувала сама от БГ.
По едно време мислех да ги продам, но видях един гоблен тук е по 20$ бр. и така си останаха за мен.
Да си призная, сега едва ли бих се захванала отново / нямам време сега/, но ми доставяше голямо удоволствие и нямах търпение да ги свърша.
Успех в шиенето на гоблени момичета!
Тогава се запалих по тях. Другите съм си купувала сама от БГ.
По едно време мислех да ги продам, но видях един гоблен тук е по 20$ бр. и така си останаха за мен.
Да си призная, сега едва ли бих се захванала отново / нямам време сега/, но ми доставяше голямо удоволствие и нямах търпение да ги свърша.
Успех в шиенето на гоблени момичета!

- Independent
Любо, що не си гледаш световното, ми се намърда в женска тема? То и за мен риболова е чисто губене на време, ама нищо не съм казала за рибарите.
И мразя пейнт бай дъ намбърс
И мразя пейнт бай дъ намбърс
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Момчета, никак не е лесно да се ушие един гоблен, а да си измислиш сам мотиви за него ми се струва още по- трудно.
Лично аз само готови съм шила, и като се сетя какви схеми имаха, лошо ми става. А майка ми като ме видеше с тях, ми викаше, че пак съм била разпънала " чершафите" / демек схемите за гоблените/.
Лично аз само готови съм шила, и като се сетя какви схеми имаха, лошо ми става. А майка ми като ме видеше с тях, ми викаше, че пак съм била разпънала " чершафите" / демек схемите за гоблените/.

Independent,
не е въпроса до игличката.
Ако се беше поровила из сайта на Вилер щеше да видиш, че има гоблени с детска сложност. Моето първо гобленче преди много години, когато се учих беше ето това
:
http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/ ... cts_id=464
Въпросът е в друго...Лесно или трудно, Вилер или мулине, работата си е все работа- труда и времето е едно и също.
Само че...
В случая с ментета-гоблени, да, може би ще имаш с какво да украсиш дома, но...за същия труд при оригинален Вилер ще имаш много повече- гоблен, който ВИНАГИ можеш да продадеш и не за каква да е цена (ако погледна връзката която ти дадох, забеляза със сигурност, че цената е не 20$, а 2 000$) и гоблен, който няма да те е срам да оставиш на децата си в наследство, защото това е непреходна ценност- единствените гоблени в света оценявани като произведение на изкуството и нещо, което винаги може да бъде обърнато в ПАРИ.
Защо докато се забавляваш и успокояваш със шиене да не правиш пари едновременно? Дори и да не ти трябват, не мисля че има някой на който биха били излишни...
Аз досега ших МЕЦ като най-близки към Вилер и най-ценени след него, но повече нищо освен оригинал не бих шила.
Мими, не става въпрос за измисляне на мотиви. Има си компютрърни програми за тази работа и хора, на които това им е работа- да измислят. Тя ще си набави конците и ще има не много по-грозен от оригинал-Вилер вероятно, но никога няма да притежава нещо, което се цени и близко до него.
Слушайте момичета стария кокал какво ви учи!
Минала съм по този път, шила съм боклуци (и си давах цялата заплата при това за такива
), за което сега безкрайно съжалявам.
Аз докато си бодох очите с боклуци, мои познати апартаменти купиха изключително от гоблени. 

Ако се беше поровила из сайта на Вилер щеше да видиш, че има гоблени с детска сложност. Моето първо гобленче преди много години, когато се учих беше ето това

http://www.wiehler-gobelin.com/catalog/ ... cts_id=464
Въпросът е в друго...Лесно или трудно, Вилер или мулине, работата си е все работа- труда и времето е едно и също.
Само че...
В случая с ментета-гоблени, да, може би ще имаш с какво да украсиш дома, но...за същия труд при оригинален Вилер ще имаш много повече- гоблен, който ВИНАГИ можеш да продадеш и не за каква да е цена (ако погледна връзката която ти дадох, забеляза със сигурност, че цената е не 20$, а 2 000$) и гоблен, който няма да те е срам да оставиш на децата си в наследство, защото това е непреходна ценност- единствените гоблени в света оценявани като произведение на изкуството и нещо, което винаги може да бъде обърнато в ПАРИ.
Защо докато се забавляваш и успокояваш със шиене да не правиш пари едновременно? Дори и да не ти трябват, не мисля че има някой на който биха били излишни...
Аз досега ших МЕЦ като най-близки към Вилер и най-ценени след него, но повече нищо освен оригинал не бих шила.
Мими, не става въпрос за измисляне на мотиви. Има си компютрърни програми за тази работа и хора, на които това им е работа- да измислят. Тя ще си набави конците и ще има не много по-грозен от оригинал-Вилер вероятно, но никога няма да притежава нещо, което се цени и близко до него.
Слушайте момичета стария кокал какво ви учи!