лични питания за стажа и образованието

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Maria.St написа:
ivanko13 написа:Не знам дали добре разбрах но предполагам ,че говориш за стаж придобит по време на следването.
Ivanko13, точно това имам предвид. И аз така го разбирам отговора, макар да го намирам за леко уклончив с това "peut". Пък и не е казва мадам, че И стажа, И следването могат да бъдат зачетени, но все пак и това е нещо. Дано да си прав за добре подготвената кандидатура!
ivanko13 написа:Това каква професия си упражнявала е ключовия момент.
А с това, ако не те затруднява, би ли пояснил какво имаш предвид, по-точно каква професия би ти дала предимство? Аз в последните години най-дълго съм работила в спедиторска фирма (по-голямата част от времето като customer service), което е пак в сферата на услугите, но не е туризъм, нито пък е в техните търсени професии...
Благодаря ти.
:D Мария, не съм чул до сега на някой да не му признаят дипломата от университета. А тези "peut être", "Il semble "(което излиза и при положителния отговор но онлайн теста) ,"il est impossible de vous donner une réponse sûre à 100%" присъстват във почти всички отговори(поне при мен е така), защото хората не могат да бъдат сигурни за какво става въпрос, докато не им изпратиш документите и не ти заведат досието. Ние можем да си пишем мейли и да си питаме най различни неща, но всичко става ясно когато документите се получат във Виена и започне тяхната обработка.

По втория ти въпрос имам предвид ,че според National Occupational Classification има професии ,които ги водят Skill Level D (Labouring and Elemental Occupations) изискващи "Up to two years of secondary school and short work demonstration or on-the-job training". Тези професии(поне според официалния сайт ) не носят точки. Те не изискват сериозно образование и някакви по-специални професионални умения.
Разгледай ТУК за да добиеш някаква представа.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Maria.St

Мнение от Maria.St »

ivanko13 написа: :D Мария, не съм чул до сега на някой да не му признаят дипломата от университета.
Е, това вече е приказка :D Надявам се да не съм първата :lol:

По втория въпрос:
Там съм гледала, ако трябва да съм честна обаче, ей туй най-точно отговаря на това, което съм правила в последните години. То обаче се води "мениджър" - значи ли това, че ще ми искат повече доказателства, референции и прочее?
Или, по-общо казано, те ли решават към кой NOC No. да ти класифицират стажа и това от значение ли е, при положение, че не си в level D? Т.е. има ли зависимост между ранга на заеманата позиция и шансовете за успех и ако да, каква е тя?
Благодаря за търпението - много въпроси станаха...
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Мария,
Отговорите на всичките ти въпроси и съмнения се крият ТУК и по-конкретно в SCHEDULE A, даден в края на този документ.
Този прословут "трудов стаж по специалността" го има като изискване в горепосочения документ, НО само при строго определени условия (виж обясненията към т. 1.3. и т. 3.1 на SCHEDULE A), които теб не те касаят. Защото не отговаряш на изискванията за "търсена професия", независимо дали ще изкараш документ за въпросната едногодишна квалификация. Образованието ти е университетско и ще си остане такова, а за професията "Hotel management techniques" не се изисква университетско образование. И както вече бях писал в една подобна тема, не важи логиката: "Изисква се по-ниска степен на образование, а аз имам по-висока и следователно покривам (препокривам) изискванията." Правилният извод е: "Не отговаря на изискванията." А след като дипломата не отговаря на изискванията, то и да си работила като управител на хотелска верига "Хилтън", ти пак не отговаряш на изискванията за "търсена професия".
Но от друга страна пък споменатата едногодишна квалификация би ти донесла допълнителни 2 точки по т.1.2 Studies in a second specialty (a) diploma attesting to 1 year of schooling. Така че си икарай въпросният документ, ако наистина ти е възможно.

Та при положение, че ще бъдеш оценявана по програмата за ЕМР, то всеки един трудов стаж от изброените от теб ще бъде зачетен, след като е на ниво по-високо от ниво "D" по тяхната класифицираща матрица на професиите.

Правилно си разбрала и относителната тежест на знаенето на френски език в процедурата. Не се презастраховай, недей да си "връзваш гащите" и др. подобни, а си пиши нива 9/8 (разбиране/говорене) или 8/7 и се постарай да ги защитиш. Имам усещането, че си от този сорт хора, които постигат поставените пред себе си цели, независимо от трудностите.

Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Maria.St

Мнение от Maria.St »

Linko,
Благодаря и на теб за подробния отговор, както и за линка. Всъщност вчера попаднах на този документ отнякъде, но не ми остана време да го прочета. Довечера ще го прегледам подробно.
Явно не мога да се надявам на още точки за предпочитана специалност. Остава единствено да се пробвам да извадя документ за втора специалност, защото в Schedule 2 си изчислявам точно 38 точки (ако на френския си сложа 6 от общо 8 възможни точки), а това хич не ми харесва... Затова толкова се притеснявам за стажа и образованието. За образованието ме успокоихте, но си остава възможността да не ми зачетат нещо от стажа и тогава............
А за последното, да, по принцип съм упорита, но въпросът е, че след като вече взех решението ми се иска да стане по-бързо, докато децата са още малки...
Още веднъж благодаря!
Заключено