Udostoverenie za trudov staj???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

ОКс!Благодаря! Така мислим и ние да направим,за да не губим време,пък ако се запънат,после ще им пращам и от НОИ !!!Искам да подавам възможно по-скоро документите,да ги гледат,да насрочват интервюта,да взимаме визи и ДА СЕ МАХАМЕ ОТ ТАЯ СТРАНА че вече ни писна!!!
bravo

Мнение от bravo »

Koito tragva posleden, da ne zabravi da drasne kle4kata. :beer:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Хахах :) :) :lol: :beer: :beer:
Аватар
RobinHood

УП-3

Мнение от RobinHood »

Искам да попитам какво представлява тази справка УП-3? Това някаква стандартна бланка ли е,която се попълва или се пише по даден начин? :wink: :?:
haimana

Мнение от haimana »

Стандартен документ-счетитата го знаят, така че би трябвало да ти го издадат
:beer:
Аватар
RobinHood

:)

Мнение от RobinHood »

ОК,благодаря ти за отговора! :wink: :beer:
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Такааа..., значи искам да попитам относно тази прословута справка УП -3. Попитах нашата счетоводителка за такава справка и тя ми обясни че такава справка се издава САМО при напускане на фирмата. :shock: Каза ми също, че може да ми издаде служебна бележка в която ще бъдат описани всички неща, т.е. че лицето(еди кое си) работи в тази и тази фирма, получава трудово възнаграждение ..... има трудов стаж .... и т.н. Та искам да попитам, такава бележка ще ми свърши ли работа? :wink: :beer: :?:
amko

Мнение от amko »

Ние минахме интервю ноември и не са ни искали справка от НОИ. С документите пратихме само преведени (и нотариално заверени и т.н. както си му е реда) копия на трудовите книжки. На интервюто също носихме само тях. Книжката се приключва само при напускане - т.е. тогава ти изчисляват трудовия стаж, същото важи и за УП-3. Работодателят обаче е длъжен да ти внася периодично промените - друга длъжност, заплата...Ако нямаш такива промени, според мен приеми предложението за служебна бележка.
NIAnia

salut!

Мнение от NIAnia »

Необходим и достатъчен е и само превод на трудовата книжка!!!
След като тя е налице, защо ви е да вадите и документ от НОИ, който се издава на базата на тази трудова книжка, която вие ще им предоставите!?
nia
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Ами,такава бележка ние необходима понеже в трудовата ми книжка е отбелязано само кога съм започнал работа във компанията, заплатата и на каква длъжност, а нали трябва да има някъде написано колко трудов стаж имам до момента там. Но,така като гледам amko е отговорил в общи линии на въпроса ми. :wink: :beer:
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Относно УП-3 - счетоводителката го попълва както при напускане, но най-отдолу пише "Лицето продължава да работи". Там фигурира трудовия ти стаж във фирмата до дни. С такова УП-3 и трудова книжка аз си извадих Удостоверението от НОИ.
бъди красив труп!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Гробарите са прави. Кажи на твоя счети, че е далеч от истината. Удостоверение УП- 3 се издава на база на изплащателните документи и показва осигурителния стаж по години, месеци, дни, а трудовата книжка показва трудовия стаж. Каква е разликата и защо може би има объркване? Осигурителният стаж например е нужен за пенсиониране, а трудовият стаж е база за изчисляването на заплащането по време на отпуска. НО в случай като твоя, за да се издаде в НОИ удостоверение за трудов стаж трябва някакъв документ, логично , нали? Е, този документ е трудовата книжка за времето, което е заверено с печат и това УП-3 за времето, за което не е заверен стажа- т.е. няма правоъгълен печат, тъй като лицето не е напуснало, а продължава да работи. НЯМА причина, поради която да ти отказва да издаде УП-3, толкова пъти колкото си поискаш, защото това не е дублиращ документ и той се издава само за това време, за което няма как да докажеш по друг начин, че имаш стаж.Абе, хората го измислили и все ще се намери някой умник да ти каже, абе що пък да не е иначе. Извинявай, ама много се ядосах. А с бележка може и да става, но аз лично съм питала в НОИ и моят случай беше такъв , но ставаше въпрос за 1 година и нещо и аз не държах да ми се зачита, но изрично ми казаха, че такъв е реда. Ето още нещо по въпроса: чл. 5, ал.7, т. 2 от Кодекса за социално осигуряване - осигурителят е длъжен да издава безплатно документи за осигурителен стаж при: прекратяване на договора и при поискване от осигуреното лице в 14 дневен срок ... т.е. Направи си писмена молба и напиши "да ми бъде издаден образец УП-3 като документ, удостоверяващ осигурителния ми стаж....УСПЕХ!
QUI VIVRA, VERRA
Заключено