посещение на роднина в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ninaniksan

посещение на роднина в Канада

Мнение от ninaniksan »

Въпросът ми е :
Възможно ли е роднина болен от онкологично заболяване да получи виза за гости (не знам как се казва) в Канада и кави изисквания има правителството за този вид посетители .
Споделете личен опит.
bp_de

Мнение от bp_de »

Ами аз когато съм си вадил ТРВ-посетителска виса- не са ме карали да ходя на медицински преглед.
оба4е като попалва еи това
APPLICATION FOR A TEMPORARY RESIDENT VISA
има 1 въпрос -
........been treated for any serious physical or mental disorders or any communicable or chronic diseases
и там аз отговарям -не - което слава богу е истина.
Нека лекарите да се произнесат по вапроса -дали болен от онкологично заболяване - спада към тая категория.
Но просто расъждения на глас:
ако понякаква при4ина тоя 4овек остане в Канада -тои сте взима пари от Канада(освен в слу4аи 4е не е токова богат 4е да си пла6та сам обслужването на онкологичното заболяване ) без да е платил нисто в здравната им система -така 4е по принцип иммиграциония ако знае 4е е болен от гореспоменатото- според мене сте му откаже виса.
Ама вси4кото това е теория -както казах разсъждения на глас.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

bp_de написа:
Но просто расъждения на глас:
ако понякаква при4ина тоя 4овек остане в Канада -тои сте взима пари от Канада(освен в слу4аи 4е не е токова богат 4е да си пла6та сам обслужването на онкологичното заболяване ) без да е платил нисто в здравната им система -така 4е по принцип иммиграциония ако знае 4е е болен от гореспоменатото- според мене сте му откаже виса.
Ама вси4кото това е теория -както казах разсъждения на глас.
Какво имаш предвид под да "остане в Канада"?
Човек дошъл като турист няма право на безплатно медицинско обслужване и се предполага че трябва да има застраховка за целта. Ако няма застраховка или застраховката не покрива такъв вид заболявания, то едно евентуално лечение (ако състоянието на човека се влоши) може да излезне много скъпо.
Заключено