шофьорски книжки?????

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
c.o.r.n.y

шофьорски книжки?????

Мнение от c.o.r.n.y »

От известно време на сам се носи слух, че от 01.07.2006г. ще бъдат признати българските и румънски шофьорски книжки.
Има ли някой, който може да даде по-подробна информация?

Мерси предварително! :conf:
Аватар
okoto

Мнение от okoto »

Хора и аз ви моля,ако наистина някой има инфо за тези книжки да каже,че след няколко дни имам насрочена дата пред SAAQ.
pumpy

Мнение от pumpy »

къде се носи този слух ???

и каква бе била причината да попаднем сред този списък ?:Ainsi si vous êtes titulaire d’un permis de conduire délivré par un des pays suivants :

Allemagne
Autriche
Belgique
France
Gibraltar
Îles Caïmans
Îles Vierges britanniques
Japon
Pays-Bas : Hollande, Antilles néerlandaises (Saint-Martin, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sabat et Saint-Eustache)
République de Corée (Corée du Sud)
Grande-Bretagne : Angleterre, Pays de Galles, Écosse
Suisse
Аватар
JoroF

Re: шофьорски книжки?????

Мнение от JoroF »

c.o.r.n.y написа:От известно време на сам се носи слух, че от 01.07.2006г. ще бъдат признати българските и румънски шофьорски книжки.
Има ли някой, който може да даде по-подробна информация?

Мерси предварително! :conf:
'...chekai ,chekai malko...
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
c.o.r.n.y

Мнение от c.o.r.n.y »

poumpy написа:къде се носи този слух ???
и каква бе била причината да попаднем сред този списък?
Според мен има наистина логична причина и тя е, че се признават на всички страни членки на Европейския Съюз. Предполагам че всички знаят, че България и Румъния са кандидат членки.
Информацията е била пусната в някакъв румънски вестник в Montreal и е ставало въпрос за България и Румъния.
pumpy

Мнение от pumpy »

като гледам списъка, взет от страницата на SAAQ има доста страни членки на ЕС, чиито книжки не се признават и други признати страни вън от този съюз....
много добро пожелание, но все не ми се вярава да е изпълнимо това десетилетие :wink:
Аватар
c.o.r.n.y

Мнение от c.o.r.n.y »

^^ А къде в този списък е USA?

Без повече излишен флууд моля!
pumpy

Мнение от pumpy »

c.o.r.n.y написа:^^ А къде в този списък е USA?

Без повече излишен флууд моля!
както виждаш в списъка ги няма и другите канадски провинции, поради простата причина, че те и САЩ са съвсем отделни категории. ще получим ли още безумни доводи от сорта ?
преди да го направиш си направи труда да прочетеш това
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

c.o.r.n.y написа:[ Предполагам че всички знаят, че България и Румъния са кандидат членки.
.
Тя и баба ако беше мъжка щеше да има дръжка,ама.....
Бг и Ро били кандат членки :roll: :roll: :roll: я го дайте по-риал,на кого му пука за бъдещите членове,не ме разсмиваите :lol: :lol: :lol:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Добре де, какъв е проблема да си вземеш книжка по нормания път? Е, по принцип с отношение към правилника и шофиране тип "балкански талибан" не става много лесно, ама това не толкова голям кахър. :lol: :beer: :beer:
foxxbatter

Re: шофьорски книжки?????

Мнение от foxxbatter »

c.o.r.n.y написа:От известно време на сам се носи слух, че от 01.07.2006г. ще бъдат признати българските и румънски шофьорски книжки.
:rotfl::rotfl: :rotfl: Баси и слуха - а албанските?
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

Има нещо....утре ще напиша :)
bp_de

Мнение от bp_de »

Само сте вметна 4е в самия ЕУ - някои страни не признават 6офиорски книжики от други страни от ЕУ.
Има някякав проект от 2008 или несто такова -да е уеднаквяли изпитите и и формата на издавните книжки и други дрън брън но тва е в бъде6те.
А пък засто Канада трябва да признва автомати4но книжки издадени от ЕУ страна ако знае някои -нека да ни осветли.
bateto

Мнение от bateto »

Малко да ви просветя по въпроса.Няма никакво значение от кой съюз принадлежи дадена държава -нафта ,ифта ,еу етк. за да бъдат признати шоф. права в Канада.Канада признава единственно книжките от страни с които има двустранна спогодба,т.е. в които се признава и канадската книжка.Така ,че не търсете обеснението на проблема в някаква закономерност.Например България и Испания имат такава спогодба и бълг. шоф. книжка се заменя автоматично за такава иапанска,но Испания и Канада нямат спогодба за взаимно признаване и този принцип не важи.За да се сдобиете с канадска люб. книжка трябва да се явите на изпит,а не тя да ви бъде сменена автоматично.
Това което се носи като слух по точно се отнася за Кебек ,където от 01.07 отпада изискването да бъдеш допуснат на изпит за проф. книжка трябваше да си направил 2 или 3 год.стаж с люб. книжка от провинцията взависимост от категорията.Разликата е в това ,че със страните с които Канада има спогодба за признаване на шоф. книжки се признаваше автоматично и шоф. стаж ,а стези с които няма не се признава.Сега в случая не е отпаднало изискването да се явиш на изпит за люб. книжка ,ако си с българска,но не е необходимо след като станеш притежател на такава да чакаш да натрупаш 3 год. за да имаш право да се явиш за професионална.
Факан Кебек. :twisted:
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

bateto написа:........Сега в случая не е отпаднало изискването да се явиш на изпит за люб. книжка ,ако си с българска,но не е необходимо след като станеш притежател на такава да чакаш да натрупаш 3 год. за да имаш право да се явиш за професионална.
Факан Кебек. :twisted:

Нещо такова се случва. Имаше една тема за Тир в Канада, в която писах, че познавам собственик на школа в Монтреал. При него изпратих мой приятел, който е от две години о Кебек и има клас 5/ също от около2 години/. Там са му обяснили да отиде в СААК и да си иска информация за драйвинг рекорда. В тази информация моят приятел е установил, че му признават 36 месеца клас 5, което е изискването за клас 1. Обяснили са му , че има някакво добавяне на стаж! :roll: Като преди това и аз звънях в СААК/за да му помогна/, два или три пъти и той е звънял и не са му казали нищо за промяната за клас 1. В едно от моите позвънявания в СААК ми обясниха, че за клас 2 и 3 има промяна и изискването е 3 месеца с клас 5 о Кебек.Та така, наистина студио”x”, защото в официалните страници нямаше нищо/миналата седмица до сряда/. Сега може да са сложили, ама не ми се рови.

По въпроса за признаването и изпита за клас 5. Като имате тази информация, питайте ги, изисквайте по-настоятелно да ви покажат кьде е отразена тази промяна, за горните класове. Да се не надяваш, може пък и да има за признаването на клас 5 нещо!Като сте прочели в румънските вестници, знам ли/ всъщност и за класовете 1,2, и 3 от там е прочетено/. И нещо друго...не се плашете от изпита за клас 5. Теорията се подготвя със СД, което е напълно достатъчно. Практиката, може и да ви поскъсат, ама кво толкова. Мой опит, аз взех няколко часа/платени/ и взех от раз/ и късмета е важен де/. Успех! :)
Заключено