Мога ли да ползвам "български" GSM в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

becks написа: Ок, CDMA е цифрова, не аналогова мрежа, моя грешка. Въпреки това апаратите които можах да видя в нет-а са си доста скопени :D И реално за да си смениш оператора, сменяш и телефона; за да смениш телефона, хвърляш стария на боклука. Не мисля че ше ме спечелят за клиент ...

А за услугите за корпоративни клиенти, които казваш освен GPS, всички останали изискват наличието само на мобилен интернет. Според МТЕЛ техните скорости са до 1.8 мегабита.

Между другото аз в момента в БГ със супер елементарен телефон имам и ползвам за жълти стотинки ICQ, HTML браузър и POP3 клиент
Rogers i Fido syshto predlagat mobilen internet i uslugite koito te interesuvat. Kato ne ti haresva CDMA nikoi ne te kara da preminavash kym nego, za razlika ot BG v Canada ima izbor na razlichni tehnologii. V BG ima samo GSM kakto sigurno si naiasno. Ako si otishyl na saita na tellus za koito ti dadoh link i ako se razhodish po drugite saitove na CDMA operatorite v Canada shte razberesh che tazi tehnolgia nikak ne e za podceniavane i predlaga vsichki vyzmojnosti na GSM che i gledane na televizia po telefona. Drug e vyprosa dali operatorite gi predlagat, koi aparati gi poddyrjat i kakva e krainata cena.
Ne sym syglasen s tvyrdenieto ti che MTel predlagat evtin internet. Ako za teb tezi nenormalno visoki ceni za trafik sa jylti stotinki to i Rogers shte ti predlogat internet uslugi za jylti centove. A prehvalenata skorost ot 1.8mbps niama da e zle da spodeliat koi ia izpolzva i kakyv telefon ti triabva za da se vyzpolzvash ot neia (osven ako ne ia polzvash s karta na notebook-a) i s teia "jylti stotinki" deto gi vzimat za trafik kolko izgodno shte e da teglish prez mobilen internet s 1.8mbps. Spored men triabva da si akcioner v MTel i to sys seriozno dialovo uchastie za da se radvash na takiva skorosti. Ili da si typ kato ryb milioner (demek mutra) kakvito v BG ne lipsvat no te edvali mogat da se opraviat s taia slojna tehnologia, a i ne im triabva.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Аватар
L.A.R.T
Мнения: 10
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 11:12 am

Мнение от L.A.R.T »

Между другото, трудно ли се намира в СА клавиатура с кирилица или просто някои предпочитат " шльоковица"?
bgcanada
Мнения: 102
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 8:20 pm

Мнение от bgcanada »

L.A.R.T написа:Между другото, трудно ли се намира в СА клавиатура с кирилица или просто някои предпочитат " шльоковица"?
не съм чувал да продават, но за това пък почти във всички руски магазини (навремето си копувах от малката русия близо до метро сноудон) има лепенки с кирилица така че като си пуснеш кирилицата на ХР-то да нямаш проблеми. Аз лично си ползвам фонетичната кирилица и нямам никакжи ядове защото си сменям клавиатурите на всеки 1-2 години
Rick77
Мнения: 25
Регистриран на: Нед Ное 20, 2005 4:07 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от Rick77 »

Бихте ли пояснили - като си купувам GSM, който искам да ползвам и в Канада, трябва ли да държа да поддържа и банд 850 MHz? Някой спомена, че в някои райони се ползва тази лента.
vanko22
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Ное 25, 2003 4:40 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от vanko22 »

Eeeiiii ama ne vi uvirat glavite i tova e.Izviniavam se ako niakoi se e obidil,ama horaaaa,ne se shashkaite za GSM-ite.te sa nai malkia problem tuka.Grijete se poveche za ,tova kakva rabota shte si namerite.Ne viarvam oshte kato doidete i da vi se naloji da polzvate taka usileno GSM.Taka che ne oceniavaite koi oprator kakvo predlaga,zashtoto vsichko e napraveno spored iziskvaniata na pazara.OBOBSHTAVAM:ako si donesete GSM ot Bg ne e uslovie ,koeto shte vi pomogne.Poviarvaite mi.neusetno minaha 2 godini ot pristiganeto mi i kato si smetna razhodite za GSM(pri vse che sum si kupil veche 3 aparata,sumata e nishtojna v sravnenie s drugite razhodi.Taka che ostavete operatorite i GSM-ite na rahat(turska duma,koiato oznachava spokoistvie) i si gledaite kefa.GSM-ite ne sa problema koito obrushta kolata tuka.Aide sas zdrave.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Добре де, какво пречи човек ако си има хубав, трибандов апарат, който така и така вече е платен, да си го донесе тука?
Освен това моето мнение е, че си е доста удобно да имаш мобилен телефон
Аз лично съм сменила 4 квартири за година и половина (а с тях се сменя и стационарния телефон)
На втората смяна се усетих, че така губя контакти (не можеш да уведомиш всики на които си си дал телефона за новя номер) и си взех мобилен
Сега дори нямам домашен телефон и хич не страдам от това
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
vanko22
Мнения: 130
Регистриран на: Вто Ное 25, 2003 4:40 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от vanko22 »

Код за потвърждение: Избери целия код

Добре де, какво пречи човек ако си има хубав, трибандов апарат, който така и така вече е платен, да си го донесе тука? 
[/quote]sorry,ama nikoga i nikade ne sum kazval ,ako si ima takuv telefo,da hodi i da go vrushta.Prosto ne e nujno ot tam da si harchi parite i da si kupuva telefon,koito i tuk moje da si kupi i to po evtino.E ako go ima neka si go vzeme.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

Още ли ги дъвчите тия гсм-и бе.
Аз още като дойдох вместо домашен си направих един договор с файдо. Дадоха ми безплатен апарат. Плащам колкото за домашен, като 1те 3 мес бяха безплатни. И си говоря колкото искам, без да плащам допълнително. Когато ме търсят от стационарен телефон е безплатно и за мен и за тях. Мога да говоря всеки ден докато ми падне батерията. Къде в бг го има това ?! Там ако ти звънят от домашен хвърчат глави :)
Бтв тук в Канада гсм-ите далеч не са такава "тема", като в бг. а и хората си имат друга работа, дето да се занимават :)

освен това някой да се сеща че гсм операторите се обслужват от хора. Каква е средната заплата в мтел и каква тук в Канада? Как може да искате една и съща цена , като тука Петкан дето работи в гсм компанията, ще иска по 30$ на час и тия парички трябва от абонатите да дойдат.
Как може да искате тая гимнастика хем да получавате заплата в Канада, хем да я харчите по българските цени. Нали като идеш и в най-мижавата закусвалня, продавача иска поне 8$ на час, за да ти даде баничката и кафето дето струват стотинки.

п.с. и аз сега искам да съм си на плажа в Бургас събота и неделя, а в понеделник да съм пак в Монреал, ама не стават така нещата :)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
becks
Мнения: 2014
Регистриран на: Чет Окт 20, 2005 3:50 am
Местоположение: Toronto

Мнение от becks »

темата май доста се разводни и е добре да вкарам нещо полезно:

http://www.opera.com/products/mobile/operamini/

Опера мини работи на повечето нови телефони без операционна система и с малко памет (но поддържащи Джава)

С това чудо мога да чета напр. бгканада на плажа или да преглеждам онлайн вестници докато пътувам за работа. Едно презареждане на страница от форума е 4-5 килобайта. При цена 4 лв/мегабайт в България (и малко повече в Канада) е доста приемливо.

Тегли се безплатно от сайта на Опера :beer:
Аватар
webmastera
Мнения: 143
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 6:56 pm
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Да, това е добро. Пробвах го сега. За нула време само докато го свяля и да опитам да потърся някоя дума колкото за проба в dictionary.cambridge.org 150KB хвръкнаха...обаче съм спрял картинките и се надявам че сега вече няма да харчи толкова. Иначе е полезно. Благодаря че го спомена.
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Аватар
L.A.R.T
Мнения: 10
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 11:12 am

Мнение от L.A.R.T »

Така и така сме още на темата за телефоните, искам да попитам нещо което не ми се изясни вече дълго време - когато, примерно, А звъни на Б, Б трябва ли да плаща нещо за входящия разговор?
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Мнение от bbb »

Mesechia ti plan ot N minuti vkluchva kakto izhodiashtite taka i vhodiashtite razgovori.T.e i ednite i drugite se plashtat s enda i sashta tarifa.

Obache ako znanish na B na normalen telefon,B ne plashta nishto dopalnitelno. :D Kakto i ako B ti zvani na teb(ot stasionaren telefon) smetkata mu ne se promenia v kraia na meseca.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
L.A.R.T
Мнения: 10
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 11:12 am

Мнение от L.A.R.T »

Аз имах предвид предплатените (ваучер) услуги, на Фидо, специално 10 долара за един месец. Въобще колко струва sim картата на Фидо за предплатените услуги?
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

FIDO prepaid service - 25$ SIM card, 10$ /30 days, 0.30$/min incoming and outgoing calls + taxes
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
L.A.R.T
Мнения: 10
Регистриран на: Съб Апр 08, 2006 11:12 am

Мнение от L.A.R.T »

Защо ми се върти в главата че разговорите между нас (като сме с еднакакви предплатени карти на Фидо) трябва да не таксуват incoming calls?
Заключено