От 01.06.2006 има нов лист с такси към Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
lilava

От 01.06.2006 има нов лист с такси към Букурещ

Мнение от lilava »

http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-eur ... guages.pdf
Таксата за обработка от 465$ е станала 495$, а за дете от 130$ на
135$.
Дали ще трябва да се доплаща, при условие, че сме на етап чакане на медицински?
Вярно, че не е кой знае каква сума, но все пак..
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Нашите документи са получени в Букурещ на 22 май и никой не може да ме накара да плащам по цени от 01. юни
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Как ще доплащаш?
Нали отгоре изрично си пише от кога са "effective" тези такси. Така че, който е платил преди 1.06 - печели :)
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

Jeeves написа:Как ще доплащаш?
Нали отгоре изрично си пише от кога са "effective" тези такси. Така че, който е платил преди 1.06 - печели :)
haha, goliamata pechalba!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

kosciuszko написа:
Jeeves написа:Как ще доплащаш?
haha, goliamata pechalba!
Пичага, 60 УСД може да са абсолютно нищо за твоя проспериращ канадски стандарт, но на фона на средната работна заплата в Бг, която е 200 УСД - това си е 1/3. Така че, хайде всеки да си гледа от собствената камбанария, защото и 60 и 60 000 - пак си е печалба.
Успех
vilits

Моля зя разяснение

Мнение от vilits »

Извинявам се, а ма съм съвсем нова, и от всички прочетено в официалния сайт и във форума ми се размъти главата! :oops: Тази промяна в таксите означава ли, че трябва да изпратя за 3-членно семейство 495+135+135 USD-такса за кандидатстване или нещо не съм разбрала?
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Горните постинги са за етап - Букурещ, т.е. след като си минал успешно интервюто за Квебек и сега кандидатствав за виза в Букурещ. Тези такси са съвсем други в сравнение с таксите, които се плащат за Виена. За Виена таксите са в канадски долари, а в Букурещ - в щатски.
vilits, ти на какъв етап си?
vilits

Мнение от vilits »

Благодаря ти! Наистина съвсем се обърках от многото инфо. Етапът ми е: ОГРООООМНА МОТИВАЦИЯ И ХЪС, записване на курс по френски, подготовка на документи, свързване с фирма за преводи, проучване на такси и т.н. Надявам се до една-две седмици да успея да подготвя документите и да ги изпратя до Виена.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

vilits, ето ги и таксите, които ще трябва да платиш за Виена http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... t_DCS.html
Успех :)
vilits

Мнение от vilits »

Благодаря за пожеланието, определено ще ми е нужна и доза късмет. Дали можеш да ми кажеш ако август си изпратя документите кога най-рано може да е интервюто и дали ако имаш нужния брой точки задължително ще те поканят?! И въобще има ли някаква статистика колко от кандидаствалите българи стигат до Квебек?
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Ако събираш необходимият минимум - задължително ще те поканят. Ето един сайт, чрез който може да сметнеш много точно колко точки хващаш - http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
А за това кога ще те поканят - все още пишат, че ще викат втората половина на тази година, но всички, които са пускали документи от началото на годината са за тази сесия през Октомври месец.
Аз не мога да кажа, като пуснеш сега документи, кога ще те повикат - но шансът за октомври според мен е нулев. Ако има друга сесия до края на годината - може би. Но лично спред мен - догодина.
Успех
vilits

Мнение от vilits »

Да, аз си направих теста и събирам точките. Питам ориентировъчно за срока, за да мога да си направя сметка за френския. Нали от това зависи окончателното одобрение? :?:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

vilits написа:Да, аз си направих теста и събирам точките. Питам ориентировъчно за срока, за да мога да си направя сметка за френския. Нали от това зависи окончателното одобрение? :?:
след 2 до 8 месеца най често след 4-5 месеца
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
SAVANNA
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

Какво е основанието за плащане на таксата за визи, което се посочва в платежното? И коя бележка после им се пращаше на тях?
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

SAVANNA написа:Какво е основанието за плащане на таксата за визи, което се посочва в платежното? И коя бележка после им се пращаше на тях?
Основанието си го пише в тарифата -

Такса за постоянно пребиваване в Канада - Кандидат / съпруг (а) / съвместно живеещ партнъор

Right of Permanent Residence Fee - Applicant / Spouse / Common-law partner

Frais relatifs au droit de residence permanente - requerant(e) / conjoint(e) / conjoint(e) de fait

А за тях се праща винаги оригинала.
Заключено