От 01.06.2006 има нов лист с такси към Букурещ
От 01.06.2006 има нов лист с такси към Букурещ
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-eur ... guages.pdf
Таксата за обработка от 465$ е станала 495$, а за дете от 130$ на
135$.
Дали ще трябва да се доплаща, при условие, че сме на етап чакане на медицински?
Вярно, че не е кой знае каква сума, но все пак..
Таксата за обработка от 465$ е станала 495$, а за дете от 130$ на
135$.
Дали ще трябва да се доплаща, при условие, че сме на етап чакане на медицински?
Вярно, че не е кой знае каква сума, но все пак..
- dart vador
-
Пичага, 60 УСД може да са абсолютно нищо за твоя проспериращ канадски стандарт, но на фона на средната работна заплата в Бг, която е 200 УСД - това си е 1/3. Така че, хайде всеки да си гледа от собствената камбанария, защото и 60 и 60 000 - пак си е печалба.kosciuszko написа:haha, goliamata pechalba!Jeeves написа:Как ще доплащаш?
Нали отгоре изрично си пише от кога са "effective" тези такси. Така че, който е платил преди 1.06 - печели
Успех
Моля зя разяснение
Извинявам се, а ма съм съвсем нова, и от всички прочетено в официалния сайт и във форума ми се размъти главата!
Тази промяна в таксите означава ли, че трябва да изпратя за 3-членно семейство 495+135+135 USD-такса за кандидатстване или нещо не съм разбрала?

vilits, ето ги и таксите, които ще трябва да платиш за Виена http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... t_DCS.html
Успех
Успех

Благодаря за пожеланието, определено ще ми е нужна и доза късмет. Дали можеш да ми кажеш ако август си изпратя документите кога най-рано може да е интервюто и дали ако имаш нужния брой точки задължително ще те поканят?! И въобще има ли някаква статистика колко от кандидаствалите българи стигат до Квебек?
Ако събираш необходимият минимум - задължително ще те поканят. Ето един сайт, чрез който може да сметнеш много точно колко точки хващаш - http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
А за това кога ще те поканят - все още пишат, че ще викат втората половина на тази година, но всички, които са пускали документи от началото на годината са за тази сесия през Октомври месец.
Аз не мога да кажа, като пуснеш сега документи, кога ще те повикат - но шансът за октомври според мен е нулев. Ако има друга сесия до края на годината - може би. Но лично спред мен - догодина.
Успех
А за това кога ще те поканят - все още пишат, че ще викат втората половина на тази година, но всички, които са пускали документи от началото на годината са за тази сесия през Октомври месец.
Аз не мога да кажа, като пуснеш сега документи, кога ще те повикат - но шансът за октомври според мен е нулев. Ако има друга сесия до края на годината - може би. Но лично спред мен - догодина.
Успех
-
- Обратна връзка:
след 2 до 8 месеца най често след 4-5 месецаvilits написа:Да, аз си направих теста и събирам точките. Питам ориентировъчно за срока, за да мога да си направя сметка за френския. Нали от това зависи окончателното одобрение?
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Основанието си го пише в тарифата -SAVANNA написа:Какво е основанието за плащане на таксата за визи, което се посочва в платежното? И коя бележка после им се пращаше на тях?
Такса за постоянно пребиваване в Канада - Кандидат / съпруг (а) / съвместно живеещ партнъор
Right of Permanent Residence Fee - Applicant / Spouse / Common-law partner
Frais relatifs au droit de residence permanente - requerant(e) / conjoint(e) / conjoint(e) de fait
А за тях се праща винаги оригинала.