Защо Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Stoni

Мнение от Stoni »

E и........?
ако си способен, не те мързи и да имаш желание,можеш да станеш каквото си искаш :idea: .
Знеш ли какво е ОЦК в Булгаристан (Кракозия) и какво е там където кракозиянците са по малко и има държава :beer: :?:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Joy,
koga 6te prestane6 da slaga6 ravenstvo mejdu Quebec i Canada?
Tova koeto e nevazmojno v Quebec 4esto pati se okazva dosta prosto i barzo v Ontario, Alberta ili BC
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
BabaPena

Мнение от BabaPena »

JOY написа:
Така че винаги имаш шанс (и то не малък) да се оправиш бързо.
АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ!

Шанс имаш дръжки! Каква си ти по професия и кога и как именно реализира своя шанс? Нито познати имам, реализирали бързо шанса си, нито пък нашия личен опит показва "бързо оправяне". Шанса, ако въобще има такъв си го взимаш с невероятни усилия и невероятна доза късмет. Слез на земята скъпа! НЕ всички са възпитателки в дет. градини или секретарки в центрове за имигранти.
I koga shte prestanesh da pravish obobshtavashti izkazvania?????

Az imam pretentsiite da sam ot 'barzo opraviashtite se' za koito pishe Independent, bez da sam vazpitatelka i sekretarka. I predi da mi kajesh che e zaradi nemskoto mi Ph.D. - na nastoiashtata mi rabota me vzeha zaradi neshta, koito sam rabotila v BALGARIA!

Tova che TI I POZNATITE TI ne ste po 'barzoto opraviane' ne ti dava pravo da kfalifitsirash izkazvania na opraviashti se hora kato 'Absoliutna glupost'. Ama ha!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

iliana написа:Joy,
Tova koeto e nevazmojno v Quebec 4esto pati se okazva dosta prosto i barzo v Ontario, Alberta ili BC
тук вече се разплаках и плачейки се разсмях :cry: :lol:
ай стига вече с този анти-кебекизъм, направо сте станали луди за връзване :beer: :beer:

Иначе Джой ако малко по-спокойно се изкаже, ще стане по-ясно. Всяко обобщаване води до субективност и съответно до неправилни изводи.
А девойката, която е цитирала не е възпитателка, нито секретарка, а програмист(ка) :wink: Имало значи дълъг списък с желаните професии, но за съжаление тази на Джой не е между тях.
Joy

Мнение от Joy »

iliana написа:Joy,
Кога интересно съм го правила? Нито сега, нито когато и да било.
Дори специално поледнах независимата откъде пише, въпреки, че, тема в "Живот в Квебек" се подразбира за къде се отнася.

Разлики разбира се има между провинциите и не винаги те са в ущърб на Квебек.

Ако пък намекваш, че в Онтарио, Алберта, ВС да приравни една бг мед. сестра е възможно или по-лесно, жестоко се лъжеш. Онтарио набърза ръка догони брятята си кебекуа в изискванията си, че дори ги и задмина.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Krimon, ne stava vapros za anti-Kvebek kakvoto i da e...

Prosto niakoi neshta sa naistina ulesneni vav Federalnata chast. Naprimer doskoro (tia dni mai sa vnesli promeni) chovek triabvashe da chaka 3 godini za da stane shofior na kamion v Kvebek, dokato v Manitoba horata vzimat class 1 tri mesetsa sled kato sa doshli (s motaeneto)...
Joy

Мнение от Joy »

А девойката, която е цитирала не е възпитателка, нито секретарка, а програмист(ка) Имало значи дълъг списък с желаните професии, но за съжаление тази на Джой не е между тях.
:lol: :lol: Ооо, всички компютърджии въобще нямат думата да се изказват за лекотата или не на трудоустройство и приравяване на дипломи. Точно пък те от второто и хабер си нямат.

И, представяш ли си, професията ми е точно в списъка на търсените. :shock: Ей така пристигат такива които разчитат, че някой ги иска и чака с разтворени обятия и му се затварят всички възможни врати под носа. Ако съм издържала все още физически и психически, то е защото съм тръгнала точно с обратна нагласа- навремето емиграц. власти бяха много по-малко двулични и направо си ни слагаха в отрицателен списък.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Джой,
не съм запозната от близо с процедурата за медицинските сестри
Обаче бърза проверка в нащо отавско колежче (алгонкуин колидж)изкара поне 5 различни програми за медицински сестри - м/у 4 и 8 семестъра, на цени според мен съвсем достъпни
Имам позната, която е завършила музика в БГ, тук завърши този колеж и си работи като медицинска сестра
Така че не ми се струва чак толкова невъзможно
Пак казвам, не съм запозната от близо.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

илианче, Джой не иска да става колежанска медсестра, а уни-медсестра ... наистина не си много наясно. Иначе тя може да си практикува отдавна на по-ниското ниво. Айде, Джой, какво си се размрънкала, свърши триместъра, скоро ще завършиш. :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

iliana написа:Джой,
не съм запозната от близо с процедурата за медицинските сестри
Обаче бърза проверка в нащо отавско колежче (алгонкуин колидж)изкара поне 5 различни програми за медицински сестри - м/у 4 и 8 семестъра, на цени според мен съвсем достъпни
Имам позната, която е завършила музика в БГ, тук завърши този колеж и си работи като медицинска сестра
Така че не ми се струва чак толкова невъзможно
Пак казвам, не съм запозната от близо.
:shock: :lol: :lol: За какво говориш? Ами да ида направо да завърша наново за лекар? Програми колкото шеш! :lol: :lol:
Ти що не вземеш така за "удоволствие" да завършиш още веднъж университета за програмист?

Откога завършване на учебно заведение и получаване на дублирана втора канадска диплома означава ПРИРАВНЯВАНЕ? :shock:

Страшно "БЪРЗО ОПРАВЯНЕ"! :shock:
Последно промяна от Joy на Вто Юни 06, 2006 6:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

ай стига вече с този анти-кебекизъм, направо сте станали луди за връзване
Кримон, не съм анти-квебек
Все пак живея в провинция квебек
Но съм забелязала че нещата там са на принципа "Защо да е просто като може да е сложно"
Обаче има някой абсолютно крайни и парадоксални неща
Само един пример ще ти дам:
Лиценз за БОЯДЖИЯ? Бояджия от друга провинция не може да работи в Квебек? А кажи това не е ли лудост?
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Оп-паа, и тая тема взе да става интересна :D! ... Жалко само, че в момента съм на работа и не мога да си придърпам и една бира пред монитора :(.

:beer: :lol:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Както и обратното - бояджия с квебекски лиценз не може да работи като бояджия без онтарийски лиценз ... Това обаче го знам от извора, няма начин да ме обориш.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

VanBC написа:Оп-паа, и тая тема взе да става интересна :D! ... Жалко само, че в момента съм на работа и не мога да си придърпам и една бира пред монитора :(.

:beer: :lol:
Ванка, много си го закъсал, гатисиму и работата предлагат във ВС, да не може човек да си пие бирата пред компютъра докато дискутира в бгканада :twisted: Ей ти две :beer: :beer:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

илианче, Джой не иска да става колежанска медсестра, а уни-медсестра ... наистина не си много наясно. Иначе тя може да си практикува отдавна на по-ниското ниво. Айде, Джой, какво си се размрънкала, свърши триместъра, скоро ще завършиш.
Никой не я кара Джой на сила да се цели в по-горните нива. Обаче щом веднъж се е прицелила ми се вижда нередно да обяснява на всички как нещата са АБСОЛЮТНО невъзможни
И какво сега, утре пристига някое момиче, което иска да почне от практикуваща сестра и да си се качва малко по мало нагоре в йерархията
Обаче чете Джой, която пише как това е АБСОЛюТНО невъзможно, как няма бързо оправяне и т.н. и т.н.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Заключено