Защо Канада?
- Lub0
- Обратна връзка:
За мен лично Канада предлага иделани условия, но за теб дали ще е така? Някои от приятелите ми също са тук, но твоите едвали са тук, иначе би питала тях, и последно има и баница и боза, или с други думи, ти Тошко Колев не го слушай, защото в Канада има всичко...SuKi написа: Да, имаш право, но също така аз се интересувам и от условията, които "предлага" Канада. А за приятелите ме интересува това, че мога от мнението на останалите, може би по-лесно да се мотивирам да замина за някъде... А както пееше Тодор Колев в една песен "в Канада няма баница и боза" е тогава питам какво има?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- avve
- Обратна връзка:
избрах Канада / Квебек/, след като реших, че на всяка цена ще мигрирам, защото процедурата е по джоба ми и като време е по-кратка! Реших, че ученето на френки няма да ми навреди в никакъв случай и така избрах Квебек! По време на процедурата се запознах с много хора, някои от които ще ми помогнат да се устроя там - още нямам опит, за това ти пиша само за мотивите си! Така че приятели винаги се намират! Иначе имаш ли силна мотивация и не те ли мързи на всякъде ще ти е хубаво и ще се оправиш! Е, Австралия е ......, но като влезнеш в сайта и като видиш за кви пари става на въпрос..... Може и Нова Зенландия, но за там доколкото знам требва някой да те е извикал на работа!
За повече информация - използвай гугъла, както обичат да казват някои съфорумци!
За повече информация - използвай гугъла, както обичат да казват някои съфорумци!
Savoir c'est pouvoir!
- atanas_f
- Обратна връзка:
Здравей и от мен .
Всичко което се писа по горе до някаква степен е вярно ,НО има много неща които се премълчават.Ти сам трябва да си направиш сметката дали за теб лично ще си заслужава.
Пример. Ти си от София ,Живееш в единият и край а трябва да ходиш на работа в другият .Все едно тук (Монреал) си отишал до най близката фабрика (това е голям късмет ).И тя се оказва нещо като Кремиковци
.Работиш 8ч плътни -пак казвам плътни .Около теб са само цветни -всякакви от бели (които по фабриките са по малко и следят да не сядаш и да работиш по бързо )до много черни ,черни и други цветове за добавка
.След работа ходиш да учиш език -минимум 3 астрономически часа .
Ами това е обшо взето положението поне през първите 2години
.Докато си защитиш дипломите и започнеш да работиш нещо свясно .От там на татък може да живееш като Бял.
Ти сам си предценяш какво ще правиш.
БГ или Канада .

Ами това е обшо взето положението поне през първите 2години

- Independent
Ми не е вярно пък. Никакъв късмет не е да започнеш работа във фабрика - по вестниците непрекъснато има обяви за общи работници, трябва само да ги преглеждаш. И да знаеш езика, за да ги прочетеш. Изобщо не е задължително първите две години да работи във фабрика, нито да учи език в КОФИ. Някои хора (и то не малко) са си намерили квалифицирана работа още със стъпването си тук, на други са им трябвали два-три месеца. Дори инженерна диплома можеш да приравниш сравнително бързо и да започнеш по специалността (стига да знаеш езика). Само за лекарите не е толкова лесно, но пък наскоро облекчиха процедурата за получаване на лиценз за специализирани медицински сестри. Така че винаги имаш шанс (и то не малък) да се оправиш бързо.atanas_f написа:Все едно тук (Монреал) си отишал до най близката фабрика (това е голям късмет ).И тя се оказва нещо като Кремиковци.Работиш 8ч плътни -пак казвам плътни .Около теб са само цветни -всякакви от бели (които по фабриките са по малко и следят да не сядаш и да работиш по бързо )до много черни ,черни и други цветове за добавка
.След работа ходиш да учиш език -минимум 3 астрономически часа .
Ами това е обшо взето положението поне през първите 2години.Докато си защитиш дипломите и започнеш да работиш нещо свясно .От там на татък може да живееш като Бял.
Ти сам си предценяш какво ще правиш.
БГ или Канада .
Обаче, ако си тръгнал от България без грам образование, с голямо самочувствие и манталитет "всички са ми длъжни" тук ще ти е мноооого трудно. И късмет ще ти трябва да си намериш работа във фабрика, две години ще са ти малко да си приравниш дипломите, ако си си купувал изпитите и изобщо ще ревеш наляво и надясно, че много неща се премълчавали и че си бил излъган.
А расистките изказвания не заслужават никакъв коментар.
И изобщо, виж ми подписа. Човекът го е казал много добре!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Все се чудя докога тук ще се говори наизуст за неща, за които и хабер си нямаме?Само за лекарите не е толкова лесно, но пък наскоро облекчиха процедурата за получаване на лиценз за специализирани медицински сестри.
КОЯ ТАКАВА ПРОЦЕДУРА Е ОБЛЕГЧЕНА? КАКВИ СА ТЕЗИ "СПЕЦИАЛИЗИРАНИ" СЕСТРИ?

АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ!Така че винаги имаш шанс (и то не малък) да се оправиш бързо.
Шанс имаш дръжки! Каква си ти по професия и кога и как именно реализира своя шанс? Нито познати имам, реализирали бързо шанса си, нито пък нашия личен опит показва "бързо оправяне". Шанса, ако въобще има такъв си го взимаш с невероятни усилия и невероятна доза късмет. Слез на земята скъпа! НЕ всички са възпитателки в дет. градини или секретарки в центрове за имигранти.