Българче бутнато от автобус :-(

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
survivor

Мнение от survivor »

Маргинал, пратих ти лично съобщение.
dvmaystorova

Мнение от dvmaystorova »

Ne raboti Security checkout!
Sardechni pozdravi! Dilyana
Marginal39

Re: Otgovor na survivor

Мнение от Marginal39 »

survivor написа:
Marginal39 написа: Na men mi cakaha zaplatata ot SAAQ ot samoto na4alo.
Obe6tetenieto doide mnogo po-kysno no logikata e takava 4e trqbva da mine dosta vreme za da ozdraveqt ranite ta da se razbere kakva e realnata telesna povreda, ina4e ako sega se oceni pla6taneto za zaguba na ka4estvo na jivot sled mesec ili godina tova za koeto 6te platqt 6te mine ( 4ast ot nego pone ) & 6te se okaje 4e pla6tat za ni6to ili obratniq slu4ai e 4e pla6tat po-malk oako doidat uslojneniq sled godina-dve.

:beer:
Ти си имал заплата, а детето няма. И щом обезщетението идва много по-късно, за мен е ясно едно - нужда от парична помощ има, и то голяма.
Ot SAAQ bi trqbvalo da dadat obe6tetenie za zaguba na ka4estvo na jivot, napr, deteto e mojelo da me4tae da raboti kranistka kakto pove4eto kebekarki i sled taq zlopoluka da nqma vyzmojnost za tova. I otnosno tova pak povtarqm 4e trqbva da se zeme dobyr advokat.
Marginal39

Re: Otgovor na survivor

Мнение от Marginal39 »

Rahan написа:
Marginal39 написа:... 6te dam razpe4atka na koito poiska kolko mano e vlqzlo v smetkata i kolko sym predal na roditelite na deteto.
А не е ли по-лесно директно в PayPal сметката на родителите?
Тамън няма да се притесняваш да ходиш до тях и да правиш разпечатки на всички ни 8)
Ideqta ne e lo6a no 6te otneme sedmici.
Marginal39

Survivor

Мнение от Marginal39 »

Разбрах че дават парични обезщетения, ама доколко бързо ги отпускат? За това и Маргинал може да каже. Родителите трябва да бъдат неотлъчно до детето, как ще работят? Ако е подарък - аз първо се сетих за Ай под, ама дали детето вече си няма? Ето такива хаотични въпроси, ако може някой да хвърли малко светлина, ще му бъда много благодарна.
Taka kato se razmislih ne vijdam ot kvo pari4no obez6tetenie to4no ima nujda deteto sega.
Edinstvenoto za koeto biha mu poslujili pari e za advokat tyi kato to taka ili ina4e ne e imalo dohodi, le4enieto ta dori i psihilozite se pokrivat ot edi koi si i to ne gubi i nqma da gubi nikakvi pari v skoro vreme.
:D
Marginal39

Butaneto ot avtobus

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:Това е третият случай тази година в Квебек, когато училищен автобус бута дете, което вози. :shock: Дано да има късмет детенце и да се оправи бързо.
Tiq deto sa otdavna i sa 4eli znaqt 4e tiq avtobusi ( kakto i vsi4ki ostanali prevozni sredstva ) butat deca i vyzrastni i t.n.
Za tva slojiha na u4eni4eskite avtobusi izpyknali ogledala ot dqsno otpred na ygyla za da moje 6ofiorite da vijdat kvo gazqt no vse o6te se slu4va.
Az imam baq teoriq za tva no mojem li ili moga li da promenq sveta?
Ne, ta tva e, stanaloto e ve4e minalo i sega trqbva da se gleda napred da se razbere kak nai-dobre da se pomogne na postradaloto dete & kak za drugite hora da se predotvrati podoben incident.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Има ли някой информация за детето днес, как е то? Надявам се всичко да е наред.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Лекарите са учудени от бързото възстановяване на Юлия. Движи си пръстите на ръцете и краката. Спрян и е от морфина. Всички се молят да може да се движи.

Споменаха, че се търси и добър адвокат..
bravo

Мнение от bravo »

BRAVO NA DETETO!!!!
survivor

Мнение от survivor »

Спрели са морфина и болките са почнали :(
И знаете ли какво е казала вчера, когато морфинът вече не е действал?
"Горкият шофьор, дали се е оправил?"...
Всички имаме много да научим от това дете... Това просто ме потресе. Знаете ли, Господ вижда това и аз лично, за разлика от лекарите, вече не се учудвам на бързото и възстановяване...
Шофьорът между другото още като е видял в огледалото какво е станало е загубил съзнание и след това е бил много зле.
И още нещо - чудо е наистина при условие че ти е минал автобус през теб изобщо да оживееш и да проходиш, но на това дете му предстои още дълъг и мъчителен път на възстановяване. Сега психолози лекуват тези които са били около нея, представяте ли си какво ще е при нея, която е била под колелото? Затова - бъдете щедри! Нека не я забравяме, нека да не става "Всяко чудо за 3 дни", нека не оставяме всичко за лекарите, за осигурителната система и изобщо за някой друг! Това дете повече от всички други има нужда от хубави моменти, а за съжаление това често струва пари. За банковата сметка вече знаете, напомням ви само за църквата - неделя от 10 часа. Там освен да оставите нещо ще можете и всички да се помолите за нея.
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Браво! Това се казва хубава новина! :P
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

....
Dano!
Marginal39

Otnosno momi4eto

Мнение от Marginal39 »

Zdraveite vsi4ki.

Dnes govorih s maikata na momi4eto & s momi4eto po telefona i zvu4aha mnogo dobre i dvete.
Pak povtarqm 4e trabva vsi4ki da se molim za neq, tova pomaga nai-mnogo.

Ciao i uspehi na vsi4ki -:)
Marginal39

Systoqnieto na momi4eto

Мнение от Marginal39 »

Zdrasti na si4ki.

Dnes az & jena mi bqhme v bolnicata da vidim momi4eto.
MNOGO dobre izglejda, da e jivo & zdravo -:)
Trygnahme si sled 10-15 minuti tyi kato se izmori.
Kaza 4e vse o6te ne e gotova da posre6tne golqma grupa syu4eni4ki ( priqtelki ).

Ciao na si4ki & neka za1 se molim i mislim samo dobroto za momi4eto.
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Otnosno manoto

Мнение от Marginal39 »

Zdrasti na si4ki :)
Ta sega vi pi6a otnosno parite koito sybrahme za momi4eto predi pove4e ot 10 dni v BG cyrkva Sv. Ivan Rilski po vreme na nedelnata slujba.
Sumata be6e obqveno 4e e $1000 no do sega vse o6te maikata na momi4eto - Ceni ne e polu4ila nito 4ast ot taq suma.
MOLQ neka otvarq4kite koito obqvqvaha kak & koi 6te sybira pari za momi4eto I koito obqviha 4e 6tqlo da ima paypal za sybirane na pari za momi4eto na imeto na roditelite i o6te predi 10 dni da izdirqt tiq pari & da gi pratqt ili predadat li4no na maikata na momi4eto 6toto vse pak se kasae za pari a ne za 4uval kartofi. :shock:

Blagodarq za vnimanieto :) :beer:
Заключено