За посрещането на летището ....?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка
Мнения: 2082
Регистриран на: Нед Окт 05, 2003 4:20 am

Мнение от goliama mechka »

filipne написа:
survivor написа:
В кой град живее сестра ти и колко жители има? .
Tucson , AZ - 400 000 dushi

Sashtoto vaji za Houston TX, 5,5 mln dushi

Ta kak tochno razmera na grada viael ne razbrah ?
Остави ти южните щати,там е съвсем различно от север,аз съм живял и на двете места,на север,където има сняг,има такива дупки,както и в Монреал,в Аризона дъжд не пада и веднъж в годината,няма място за сравнение :wink:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Ognen_led
Мнения: 637
Регистриран на: Чет Дек 16, 2004 8:18 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Spored men Montreal e mnogo priaten grad za jivot. Svetovna metropolia sachetavashta dinamika i... spokoistvie sred prirodata... pragmatizam i... romantizam... Grad s izlachvane... estestveno che si ima i kussuri, kade gi niama... no kato cialo ostrova e chudessen, a niakoi katcheta sa raiski... Ta ako na niakoi mu e kriv Montreal, problema edva li e v Montreal...

P.S. Snimkite i komentarite na Coccinele sa krasnorechivi... a Survivor i Krimon sa pravi che deistvitelnostta e po-krassiva ot niakoi snimki...
Abe povecheto amerikanci koito idvat v grada kazvat che Montreal, Vancouver i San Francisco sa nai-krassivite gradove v severna America...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

kam Joana

Eto gi problemite tuk. Problemite ne sa kicha i dupkite.

реклами, обещания, подвеждаща информация,
Na horata na koito im haresva Canada ( Montreal ) ne im vliajat " rekalami, obestanja, podvezdasta informatsia i pisanja na drugi po forumi"
Tezi hora prosto sa realisti misljat logichno, znajat si vazmoznostite i sa gotovi za tova koeto gi ochakva.
Ako tezi hora si zivejat s iluzii che zivota e kato po reklamite ne se uchudvam che dupkite sa im vinovni i im prechat. Daze dupkite sa malko.
Ucudvam se kak tseliat ostrov na Montreal i rekata sasto ne sa ti vinovni

Uspesno minavane na intervju ne oznachava che chovek ima kachestvata da pretsni obstanovkata realistichno.

Hullboy
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Angie написа:Към Баба Пена - ......
Чака обаче 4 години, платил е сума, която не е малка не само за стандарта в БГ, но и по принцип и срещу това очаква с трепет всеки знак на уважение от новата си родина. Вместо това за тези 4 години получава само 1 писмо и по всякакъв начин му е отказано правото на информация за собственото му бъдеще. Чакайки, след първоначалната инерция той решава да продължи да се бори там където е и странно за него, заклетия кандидат-имигрант, започва да вижда резултати - трудно е, но не е невъможно. Чуди дали все пак не е прибързал в преценката си, слуша как неговите образовани познати владеещи езици в Канада работят като доставчици на пица, във фабрика и на строежи и как най-голямото щастие за тях е да си дойдат за 1 месец в България. Започва да си се представя на тяхно място и знае, че не иска това. След 4 години е вече е по-мъдър и е разбрал, че животът бързо изтича между пръстите и че най-ценните мигове са тези на споделена обич и взаимопомощ до любими хора. Дали си струва да остави това заради един може би по-богат, но със сигурност много по-самотен и тъжен живот? [/i][/b]
Angie - sviat goliam, hora razni...vseki sam si izbira 'otrovata'...Tai kato se obrashtash kam men lichno, shte ti kaja tova onova (ne se zaiajdam i ne se opitvam da ti davam akal, pazi Boje...prosto spodeliam vpechatlenia)...

V Kanada moje i da sam doshla na work permit, no kogato za prav pat izliazoh v chujbina i az biah 'ikomomicheski imigrant, vladeesht ezitsi i vishist'...s vsichkite mu tipichni imigrantsi strahove i terzania...tochno kato teb...Razlikata mejdu men i 'srednostatisticheskia Bg imigrant' obache e che NIKOGA, AMA NIKOGA i NIKADE ne sam mislila che niakoi (chovek/darjava) mi e dlajen...i vinagi sam se machila da gledam pozitivno na neshtata i da tarsia problema parvo v men, a posle v zaobikaliashtia me sviat (mama i tati taka sa me vazpitali)...

Da chakam 'znak na uvajenie ot novata mi rodina'...Kak ne!...Ne mi haresva niakoe biurokratichno bezumie?... vinagi se namira nachin da go zaobikolia, ako si blaskam glavata v stenata dostatachno dalgo...Vishisti s ezitsi karali pitsi v Kanada??? Ami shte karat v nachaloto...zashto ne?...Vseki triabva da pochne ot niakade (az i sega bih se hvanala da rabotia nekfalifitsirana rabota dopalnitelno, ako ne mi stigat parite...kakav e problema?)...I zashto si mislish, che vechno shte karat pitsi? I zashto avtomatichno reshavash che ti shte si ot tezi za koito nai-goliamata radost e da si idat v Bg i koito ne mogat da se realizirat profesionalno (dostatachno barzo)? Niamash li viara v sobstvenite si vazmojnosti, che te podtiska chujdia neuspeh (dokolkoto karaneto na pitsa e neuspeh) i nevazmojnost za prisposobiavane???

I koi ti kaza che sas sigurnost jivota tuk e po-samoten i po-tajen??? JIvota tuk e kakto si go napravish...Viarno, rodninite i priatelite lipsvat...no kolko sa horata bez koito NAISTINA ne mojesh??? Pri men sa 5...edin e tuk...drugi 3-ma shte sa tuk, ako e rekal Gospod do 3 godini max...a petia se ojeni v USA i se chuvame/vijdame kolkoto e vazmojno po-chesto (koeto ne e nikakav problem pri sredni severoamerikanski dohodi)...

Ta za vsichko si ima chalam, ako chovek si napravi dobre smetkata, ne ochakva nishto na gotovo i gleda optimistichno na neshtata...Shtot v kraina smetka - gadosti ot siakaF vid ni se strupvat na glavata non stop - edinstvenoto koeto mojem da napravim e da ne im pozvoliat da ni ubiat jelanieto za jivot... Ei, tFa e moita retsepta za uspeshen imigrantlak... :-)

Ta takiva mi ti raboti...

Haide sas zdrave!
play
Мнения: 21
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 10:56 pm

HI-HI

Мнение от play »

Nikoi ne 6te da si priznae,sivi4ki sa gradovete na amerikanskia kontinent.Niakoi sviknal s priatnite gledki na Evropa,moje da si ostane 6okiran.Ne 4e i Evropa si niama kofti kat4eta vav vseki grad,ama kolkoto i prekrasno da se opitvate da go izkarate,makar i s vsi4kata zelenina i gotini parkove,skukata i sivotata v gradovete sa si fakt.Takava e deistvitelnosta,prez MOITE o4i,to drugo ne sam i o4akval i si se biah nastroil.Ima si svoeto o4arovanie,no vseki si go tarsi sam.To i na6te turisti sa potreseni ot niakoi mesta v BG.Sravnenie s niakoi US gradove v Canada e rai-hi hi!
A tova za ki4a opredelen kato niakakva si ekstravagantnost,kakvato i da bila tia,me zabavliava istinski.NIama da se izkazvam za ki4a,ama napalno sam saglasen 4e vilnee bezvkusiza,po otno6enie na arhitektura, dizain,drehi i nai-drebni ne6ta.Kolkoto do snimkite,na vseki mu e iasno,to vsi4ko 6to bleste6e ako be6e zlato......lele kakav kupon 6te6e da e!!!!
Аватар
Joana
Мнения: 1434
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:00 pm

Мнение от Joana »

...
Последно промяна от Joana на Вто Юни 13, 2006 6:35 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Джоана,
наистина не мога да те разбера.
Твърдиш че си била добре в БГ, познаваш всички политиц, доколкото разбирам не си женена че да си дошла с мъжа си - защо изобщо подаде документи за Канада?
И щом си толкова дълбоко нещастна защо продължаваш да стоиш тук?
Едва ли всичко е толкова безвъзвратно загубено че да не можеш да се върнеш.
Последно промяна от iliana на Пет Май 26, 2006 7:44 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Angie
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 5:02 am

Мнение от Angie »

Baba Pena, благодаря че отговори така човешки. Със здраве :beer:
bravo

Мнение от bravo »

Napalno spodeliam vijdaneto na Baba Pena. Nikoi nikomu ne e dlajen, jivota e takav kakavto si go napravi6, nikade niama lesno, a koito viarva na reklami......naistina sajaliavam za naiviteta mu!

A i az ne si spomniam niakoi da mi e obe6taval 4erveno kilim4e kato kacna tuk, kakto i da mi e kazval , 4e 6te me vzemat na prestijna i visokoplatena rabota bez da dokazvam sebe si, raz4itaiki na 4estnata mi duma kaF stra6en specialist sam.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Joana написа:стила на континентално-американския изказ
Това ми е интересно. Жоана, би ли дала някакво описание или характеристика на континентално-американския изказ. Ако може и с примери от форумни изказвания, ще ми стане по-ясно. :beer: :beer:
Аватар
Joana
Мнения: 1434
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:00 pm

Мнение от Joana »

...
Последно промяна от Joana на Вто Юни 13, 2006 6:36 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от Koko »

Joana написа:iliana, да те науча нещо, мила - когато се поставят думички в кавички, това означава, че искаш да цитираш някого. Поставяйки кавичките, обаче, е редно да използваш точно употребените думички без да импровизираш. Или следва да посочиш точния източник на подадената информация или да посочиш точно думите на автора, когото цитираш. Следващият път бих искала да цитираш точно моите думи без импровизации, ако ще поставяш кавички и ако ще ми ги приписваш. OK?! :shock:

Чаровни усмивки,
Joana
Джоана, ако към назидателния тон добавиш и една показалка - и направо си готова за даскалица.
ronni
Мнения: 810
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 11:04 am
Местоположение: back to small apple
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Koko написа:Джоана, ако към назидателния тон добавиш и една показалка - и направо си готова за даскалица.
Коко, ша ма извиняваш, ама и тона и показалката са отживелица голяма- днешните даскалки си имат други подходи :)
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

ronni написа:Коко, ша ма извиняваш, ама и тона и показалката са отживелица голяма- днешните даскалки си имат други подходи :)
Абе друго си е класическата даскалка с "показалка" в ръка :D:

Изображение

:wink: :lol:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

liana, да те науча нещо, мила - когато се поставят думички в кавички, това означава, че искаш да цитираш някого. Поставяйки кавичките, обаче, е редно да използваш точно употребените думички без да импровизираш.
Джоана,
Не мисля че проблема ти е в моите кавички, нощом толкова ти пречат - махнах ги.
Ти обаче за втори път не ми отговаряш на точно и конкретно поставен въпрос
Изобщо забелязвам че избягваш да отговаряш на въпроси
Вместо да извърташ, кажи каква ти е специалността, какво смяташ да правиш - може пък някой да ти каже какво да направиш. Вярвай ми, почнеш ли да правиш това което искаш и ти харесва, живота няма да ти се струва толкоз черен
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Заключено