За посрещането на летището ....?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
shark6286
Мнения: 229
Регистриран на: Нед Яну 18, 2004 5:17 am
Местоположение: Calgary

Мнение от shark6286 »

survivor написа:
shark6286 написа:
survivor написа:
Angie написа:
Joana написа: Мисля, че имаме различни критерии за успех, постижения, придобивки, щастие...
...мисля, че хората в България, поне тези, които аз съм наблюдавала, ми се виждат по-щастливи. ...
Ей това ме гложди... Странно ми се струва, че на финала не съм обзета от очакване за щастие в Канада, няма ентусиазъм, няма трепет, само тъга..., според мен щастието е пряко свързано с възможността за ежедневното общуване с близки и любими хора и някакво усещане за нормална социална реализация. Ето това ми е достатъчно. Лошото е, че ми трябваха 4 години да го разбера, виж ако бяха ме претупали за 1г., сигурно сега нямаше да се чудя, а да знам тъй като щях да следвам първоначалния си порив... и да съм вече в Ка... Лошо ми се пише като новоимигрант защото за мен този път няма сърце... Всичко това се отнася лично за мен разбира се

Angie, ne moga da povjarvam na ochite si. Oshte dori ne si zaminala, ne ti se idva, chudesno! Kakvo tolkova gubsih ako se otkazhesh?
Ti shte se ostavish po techenieto i shte napravsih tova, koeto otsega znaesh che ne e dobre za teb, samo da ne se minesh s tezi 4 godini chakane :shock: Njakoi hora pravjat nevazmozhnoto za da promenjat zhivota si taka kakto iskat, a ti...
Някои хора са по-различни от някои други хора... При равни други условия някой може да е щастлив, друг да се чувства нещастен. Толкова ли е трудно да се проумее това ?!
Съгласна съм с това което казваш. Да не би а си решил че съм написала нещо, с което противореча на това :shock:
Ами това, че я сравняваш с други хора и че не вярваш на очите си определено говори, че не одобряваш колебанието и. Според мен има право да се колебае. Аз се чувствах по същия начин когато тръгвах.

От това което казваш поне аз оставам с убеждението, че според теб ако има колебания е по-добре да не тръгва и че няма да изгуби много.
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

Ами това разбира се е въпрос на търкуване, ама като чета думите й, за мен това е повече от колебание. На мен това ми прилича на убеденост че в България ще й бъде по-добре.
jess
Мнения: 195
Регистриран на: Вто Май 02, 2006 12:15 pm
Местоположение: canada

Мнение от jess »

Прочетохте ли изобщо това:"За мен този път няма сърце".Липсата на силна мотивация, по мое мнение ,е определящ фактор за дълбока депресия след пристигане тук. :cry:
play
Мнения: 21
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 10:56 pm

Kak drujno se nahvarliate samo!!!!!!!!!!!!

Мнение от play »

Ta mi se struva,tova zialoto napadenie kato na4in da se opravdaete.
Struva Vi se nevazmojno 4ovek idvaiki tuk,da e dosta uspial v BG....
Nima vsi4ki nie ne sme zagubili ne6to......vseki e ostavil ne6to tam v rodinata.Za6to realisti4noto mnenie na niakoi moje da se okaje tran v o4ite na drugite. :shock: Trudnosti tuk i v BG ima,koito se e opravial tam i tuk 6te se spravi v tova sam prosto ubeden.Okupaziata na foruma,ot zaliva6ti ot 6tastie i uspeli,tova e prekrasno,ama 6to ne ostavite i drugite da si dadat mnenieto. 8)
Аватар
Joana
Мнения: 1434
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:00 pm

Мнение от Joana »

Благодаря, play.


Много чаровни усмивки за теб,
Joana
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Re: Kak drujno se nahvarliate samo!!!!!!!!!!!!

Мнение от BabaPena »

play написа: Okupaziata na foruma,ot zaliva6ti ot 6tastie i uspeli,tova e prekrasno,ama 6to ne ostavite i drugite da si dadat mnenieto. 8)
Ostaviame gi, ostaviame gi...osven ako vaprosnite 'drugi' ne sednat da ni ubejdavat che niama takova neshto kato shtastliv i uspial Balgarin v Kanada...i che ako sluchaino se chustvame na miastoto si i dovolni to e shtot niamame baza za sravnenie...

Haide sas zdrave...
Angie
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 5:02 am

Мнение от Angie »

..........
Последно промяна от Angie на Нед Май 28, 2006 3:06 pm, променено общо 1 път.
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Мнение от anxeli »

А така Бабо Пено :thumbsup: :wink: !
Ако не сме били секретарки на Жорж Ганчев или крупни собственици на игрални зали сме били на ръба на гладната смърт :wink:, който не си го признава е с розови очила :idea: :D. И много успелите в Бг все пак са имали някакви причини за да оставят всичкия успех и да дойдат да започват наново в Канада, не е ли така? За всеки причините са различни. Всеки си прави сметка от какво си тръгва и за какво отива. Аз не бих тръгнала на голи надежди, ако не знам какво и как ще правя тук. А ако ще ревем за семейството и родината, дайте да не намесваме успеха :idea:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
PoLuX
Мнения: 1001
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 10:01 am
Местоположение: Торонто (екс - Варна)
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Angie написа: ...
Angie, ти вече си решила какво да правиш, какво очакваш да ти кажат хората във форума :-)
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

Въпрос:
Angie написа: ... Дали си струва да остави това ... ?
Отговор:
Angie написа: ... Всеки преценява за себе си.
Или да обобщя:
- Някои от имигрантите са доволни от това, че са напуснали България, други не са, трети още не могат да решат.
- Това дали са доволни или не, не зависи от това какво им е било положението в България и какво им е положението в Канада.
- На въпроса дали ТИ ще си доволна или не, можеш да си отговориш единствено ТИ САМАТА и то единствено на основата на ЛИЧЕН опит, а не слушайки историите на другите.

Каквото и да решиш - успех! :D :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Angie

Pilotite ot formula 1 sasto biha mogli da si plastat smetkite като

доставчици на пица, във фабрика и на строежи
No ako iskas da si na pochetnata stalbichka , da pies sampansko , da vidis kolko struvas, kato premeris sili s nai dobrite v konkurentna sreda a ne s vrazki se kachvas vav frmulata i karas s 300 km.
Nalaga se i smjana na mjastoto kadeto zivees. Pochti nikoi ne zivee v grada v koito e roden i blizo do babata na deteto mu.

I da ne uspees da si sred parvite 3 –ma njama loso. Prosto slizas ot formulata i njakoi drug se kachva. Zelasti vinagi ste ima.
No za teb ostava udovoletvorenieto che si opitala.. Ako ne bese opitala tsjal zivot stese da sazeljavas che ne si.
Nisto che dnes uspjavas da si plastas smetkite i si postignala nesto drebno spored svetovnite a ne BG standarti. Uverjavam te che tezi standarti sa mnogo razlichni.
No ako se okaze che si dobra i che si sred parvite, ste sazeljavas li che si opitala?

Sastoto e s imigratsjata, tja obicha smelite, uverenite, koito znajat kakvo iskat i kak da go postignat.

Da ne bi tuk horata da njamat semeistva, detsata da njamat babi koito da im se radvat i da gi obichat. Razbira se che imat.
Prosto ponjatjata za razstojanie sa drugi.
Ne e kazano che babata trjabva da zivee v sastia grad kato v BG.
Babata moze da e vav Vankuvar, vnuka v Toronto i pak vsichki da sa stastlivi.
Za teb Canada e na drugia kraj na sveta.
Malkata darzava v kojato si otrasnala i v kojato moreto e chak na 500 km porazda gresni predstavi.
Tezi gresni predstavai ni karat da mislim, na drebno, strahlivo, za dalechnoto, i nepoznatoto. A to ne e nito chak tolkova dalecno, nito tolkova strasno i nepoznato.
Rodenite v BG hora prevazhozdat po mnogo pokazateli rodenite tuk. Njama kak da go usetis ako ne doides da opitas.
Ne vsichki imigranti ot BG rabotjat доставчици на пица, във фабрика и на строежи

Pozdravi

Hullboy
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

ох, горкият Кастанеда, даже в имиграция на българи в Канада е въвлечен .... :lol: :lol: Мчито, може същото да се прочете в Бхагаватгита и упанишадите. А как забравих, даоизмът и дядо Лао. Някои си избират да четат Кастанеда и да го "следват" (да не се забравя тук, че употреба на халюциногенни растения е особено необходима :freak: иначе пътя не може да се види много-много накъде му криволичи сърцето), други стават йоги, трети се занимават с транссърфинг на реалността и т.н., а четвърти-пети-шести живеят в Канада :wink:

абе без желание нищо не става

:(
Eagle
Напуснал форума
Мнения: 305
Регистриран на: Съб Мар 18, 2006 4:41 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от Eagle »

Angie написа: Чуди дали все пак не е прибързал в преценката си, слуша как неговите образовани познати владеещи езици в Канада работят като доставчици на пица, във фабрика и на строежи и как най-голямото щастие за тях е да си дойдат за 1 месец в България.
Работят да, но доста голям процент...временно.......За идването в БГ....много силни думи!
Angie написа: Дали си струва да остави това заради един може би по-богат, но със сигурност много по-самотен и тъжен живот?
Ако в това си сигурна....къде тръгваш :nenam: Доста се чудих, да ти отговоря или не, но на мен ми се струва, че ти като че ли си решила. Дано да не ме приемеш като човек, които е безкрайно рационален, но ми се струва, че мисълта не е добре да се разделя от сърцето. В крайна сметка в доста голямя степен нещата се свеждат до приоритети и потребности. Знам, че пловдивчани сме умнички :oops: ЗАТОВА , две насоки като препоръка..1. Маслоу-пирамидата на потребностите..2. Смисълът на живота-Виктор Франкъл.
В БГ винаги можеш да се върнеш!
И накрая най, най важното. На нас българите космополитният манталитет, някак си ни е по-труден за отгатване. Знаеш ли, работил и живял съм в София. Ходих си в Пловдив по 3 пъти в годината. Как мислиш при нормални доходи в КА, можеш ли пак поне 2 пъти да си ходиш? Мое наблюдение е ,че родителите се чувстват най нещастни на празниците. Сериозните празници са два, три/за мене :wink: / Можеш и да ги вземеш в КА........ВСИЧКО ТОВА ВАЖИ ЗА МЕН! ДЪЛБОКО ВЯРВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА СА РАЗЛИЧНИ И ПРИЕМАМ РАЗЛИЧИЕТО!
Аватар
trans
Мнения: 372
Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 2:00 pm
Местоположение: Mtl

Мнение от trans »

От 3 седмици сме в Монреал :roll: :aeh:
За шока - ДА има шок направо дупе да ви е яко :briah:
За момента ежедневието ни е :thinkerg: ту просветване ту шок най-кофти е апатията тук да вметна че и времето не беше на наша страна
Ето на днес пък беше един хубав ден :mrgreen:

Едно нещо което трябва да се направи:
ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ :thumbsup:
Аватар
PoLuX
Мнения: 1001
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 10:01 am
Местоположение: Торонто (екс - Варна)
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Егати какво става в тоя Монреал, всички са шокирани от първия ден. На мен пък тук ми беше много готино и в началото - ново място, нови хора, чудесии :-) къде съм виждал аз такива работи :P
Заключено