Българче бутнато от автобус :-(

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Да се дари чрез църквата е добра идея. Нека се замислим обаче как Пешо от Ванкувър може да дари на отец Димитър. И колко хора от Монтреал ще имат времето да отидат до църквата.

Аз си оставам на идеята родителите/близък да открие банкова сметка и PayPal където мога да даря. Може би трябва малко време за това.
survivor

Мнение от survivor »

Днес накрая на службата отец Димитър прочете молитва за момичето. Молитвата му беше много силна... След това видях хора с просълзени очи. Имаше няколко момичета, много бледи, които почти непрекъснато плачеха. След това разбрах че са приятелки на Юлия и са били в автобуса когато са я сгазили... Присъстващите в църквата, които не бяха много, но както разбрах били повече от обикновено, събраха днес 550 долара. Църквата дава още 450 долара, така че стават 1000. Отец Димитър още днес ще опита да се види със семейството, за да ги получат възможно най-бързо. Но ме увериха че ще продължат да събират и на следващите служби, така че ако искате да помогнете има как. И не са само парите. Молитвата... всички на крака, всички се молят заедно за здравето на детето... Убедена съм че това помага.
Да ви кажа право, в този момент осъзнавам колко е важно това че си имаме своя църква.
А за детето... Разбрах че вчера са му направили третата подред операция и са го стабилизирали. Сега според мен трябва да се молим да проходи и да заживее пълноценен живот. Господ да е с нея!
Joy

Мнение от Joy »

Браво на вас, които сте отишли! Аз нямам възможност да стигна до църквата, но имам огромното желание да помогна. Поддържам с двете ръце идеята за откриване на банкова сметка за помощ!
survivor

Мнение от survivor »

То е хубаво да се открие сметка, ама аз специално не знам как би могло да стане. Трябва някой да се свърже с близките и да им предложи, ама нито знам къде мога да ги намеря, нито бих ги заговорила в момента за банкови сметки, при условие че детето им е между живота и смъртта. Ако някой успее да го уреди - чудесно. А дотогава - църквата.
Megy
Обратна връзка:

Мнение от Megy »

Здравейте на всички,
Надявах се днес да има повече хора в църквата....
Но детето още дълго време ще има нужда от помощ.
Отчето има връзка със семейството така че който иска да помага....
Бъдете здрави.
It's difficult but it's interesting to live in this world.
Marginal39

Otgovor na survivor

Мнение от Marginal39 »

Разбрах че дават парични обезщетения, ама доколко бързо ги отпускат? За това и Маргинал може да каже.
Na4i.
Na men mi cakaha zaplatata ot SAAQ ot samoto na4alo.
Obe6tetenieto doide mnogo po-kysno no logikata e takava 4e trqbva da mine dosta vreme za da ozdraveqt ranite ta da se razbere kakva e realnata telesna povreda, ina4e ako sega se oceni pla6taneto za zaguba na ka4estvo na jivot sled mesec ili godina tova za koeto 6te platqt 6te mine ( 4ast ot nego pone ) & 6te se okaje 4e pla6tat za ni6to ili obratniq slu4ai e 4e pla6tat po-malk oako doidat uslojneniq sled godina-dve.

:beer:
Marginal39

Otgovor na Kiwi

Мнение от Marginal39 »

Да се дари чрез църквата е добра идея. Нека се замислим обаче как Пешо от Ванкувър може да дари на отец Димитър.
Na4i.

za tva 6te pita6 obkryjava6tite Otec Dimityr 6toto sa mnogo otvoreni & sled kato pet pyti gi karah da instaliram buton na paypal na stranicata na cyrkvata & te se syglasiha pa posle kazaha 4e toq koito se zanimaval sys stranicata 6tql da instalira butona pa posle pak kazaha 4e az 6te go instaliram i toi 6tql da mi se obadi & da mi kaje parolata i login-a & nakraq ni6to ne stana, 6to ne se znae vse o6te no ako ima vse pak nqkoi da znae neka kaje, moje i da razberem -:)
PS
Za tezi koito ne znaqt kvo e paypal, tva e slujba za prehvyrlqne na pari ot email do email online & moje6 da gi prehvyrlq6 ako iska6 ot Vankouver ako iska6 ot Tokyo.
Marginal39

Otgovor na survivor

Мнение от Marginal39 »

Да ви кажа право, в този момент осъзнавам колко е важно това че си имаме своя църква.
Za ne6tastie taka sa ni vyzpitali, no kakto pokazva praktikata nikoga ne e kysno da se sybudi 4ovek ( kakto & nikoga ne e kysno pak da zaspi ).
survivor

Re: Otgovor na survivor

Мнение от survivor »

Marginal39 написа: Na men mi cakaha zaplatata ot SAAQ ot samoto na4alo.
Obe6tetenieto doide mnogo po-kysno no logikata e takava 4e trqbva da mine dosta vreme za da ozdraveqt ranite ta da se razbere kakva e realnata telesna povreda, ina4e ako sega se oceni pla6taneto za zaguba na ka4estvo na jivot sled mesec ili godina tova za koeto 6te platqt 6te mine ( 4ast ot nego pone ) & 6te se okaje 4e pla6tat za ni6to ili obratniq slu4ai e 4e pla6tat po-malk oako doidat uslojneniq sled godina-dve.

Ти си имал заплата, а детето няма. И щом обезщетението идва много по-късно, за мен е ясно едно - нужда от парична помощ има, и то голяма.
teddy

radost

Мнение от teddy »

Искам да ви зарадвам, туку що ми казаха че Юлия се е събудила. Всичко е било наред... Докторите са казали че има голям шанс да се въстанови напълно и да може да ходи... :D
Когато хората силно вярва се случват чудеса.
Marginal39

Otgovor na survivor

Мнение от Marginal39 »

То е хубаво да се открие сметка, ама аз специално не знам как би могло да стане. Трябва някой да се свърже с близките и да им предложи, ама нито знам къде мога да ги намеря, нито бих ги заговорила в момента за банкови сметки, при условие че детето им е между живота и смъртта. Ако някой успее да го уреди - чудесно. А дотогава - църквата.
Na4i, doide mi ideq, otkrivam domain http://www.helpthebulgarianteenagegirlv ... cident.com
Ve4e go otkrih no minava vreme dokato se aktivira.
Tam 6te sloja buton za dareniq 4rez paypal.
Znam 4e na bylgar4etata mnogo 6te im se vidi symnitelno tova no tova e ormalno -:)
Ta daje & da nqmate paypal smetka vse 6te se nameri nqkoi da ima takava kakto az naprimer.
Tam izmama e izkliu4itelno trudno da se polu4i & 6te dam razpe4atka na koito poiska kolko mano e vlqzlo v smetkata i kolko sym predal na roditelite na deteto.

Rahan

Re: Otgovor na survivor

Мнение от Rahan »

Marginal39 написа:... 6te dam razpe4atka na koito poiska kolko mano e vlqzlo v smetkata i kolko sym predal na roditelite na deteto.
А не е ли по-лесно директно в PayPal сметката на родителите?
Тамън няма да се притесняваш да ходиш до тях и да правиш разпечатки на всички ни 8)
teddy

Otg

Мнение от teddy »

Абе хора кво се прави те бе...
Айде стига парите няма да изчезнат, като се знае за ква цел се дават ....
Е тва ви е хубавото на сички бг че особенно мн си вярвате и е за тва скоро от нас народ няма да излезе, щтот секи се съмнява в др и се опитва да го прецака, е и за тва бг е в тва състояние....
Joy

Re: radost

Мнение от Joy »

teddy написа:Искам да ви зарадвам, туку що ми казаха че Юлия се е събудила. Всичко е било наред... Докторите са казали че има голям шанс да се въстанови напълно и да може да ходи... :D
Когато хората силно вярва се случват чудеса.
Браво! Чудесна новина! В Чилдрен хоспитал ли е?
Продължаваме да се молим за детето и дано, дано чуе Господ!

Marginal39, това е добра идея, но мисля, че би било по-добре църковното настоятелство да открие подобна сметка. При всички случаи, по-добре някаква, отколкото никаква. Българите имат нужда да изкажат по някакъв начин съпричастността си с болката на родителите.
Родителите мисля едва ли имат пей-пал сметка след като са от скоро тук. :roll:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Говорих с отец Димитър току що. Цитирам буквално.

Банкова сметка:
"Понеделник е почивен ден. Банките не работят. Вторник родителите ще отидат да открият бакова сметка за Юлия. Тогава сметката ще бъде публикувана в форума."

А това е от мен..
Чекове:

Mисля са също не лоша идея. Призовавам когато се публикува горната нформация да се дадат и данни за кого да са платими чековете и адрес където да се пращат.

PayPal:
Rahan, би ли се свързал (ако имаш възможност) с отец Димитър или вестник Зорница. Би ли помогнал с откриване на PayPal.
Заключено