Българче бутнато от автобус :-(

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Marginal39

Otgovor na otgovora

Мнение от Marginal39 »

Набожността е грях божи.
Tva ne mi stana mnogo qsno no kakto & da e.

:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ами чети, чети, чети пак и може да ти стане ясно ... но ако трябва, отвори друга тема и ще ти изяснявам в свободното си време божиите казуси, но според всяка отделна религия :wink:
Marginal39

Kvo da 4eta?

Мнение от Marginal39 »

Mi Krimon ti 100% si vi6ist syotvetno si po-ument ot mene ( az ne sym ). Ta 6tom ne iska6 da mi otgovori6 nqma da te pitam pove4e.

:roll:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

то за тез работи не е нужно образование, камо ли висше :) И акъл не е нужен, а само вяра. Набожността е любов (съответно божи грях), а не състрадание. Въпросът е кого обичаш и към кой бог отправяш твоите молитви ?
Последно промяна от krimon на Съб Май 20, 2006 8:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Кримон, моите уважения - ти си умна жена и, очевидно, много начетена! Обаче не намирам уместно да правиш забележки на Маргинал по повод неговото изказване!
Човекът споделя мнението си, а освен това и е изстрадал, та има идея за каква трагедия става дума. Голям праз, че нещо не било казано според канона или каквото било там!
Нека поне веднъж се съсредоточим над проблема!
Ако с молби и вяра нещата ще се оправят - и аз ще се моля, макар че знам ли...Дано детето се оправи! Сърцето ми се къса за това невинно създание!!!
Дано всичко е наред и пораженията са поправими!!!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Marginal39

Otnosno religiqta

Мнение от Marginal39 »

Ta Krimon.

Razgovora ni prikliu4va tuka.
Набожността е любов (съответно божи грях),
Tva ne e vqrno.
Ta daje i da byrkam nqma da prodyljavame razgovora po temata imaiki v predvid tejkoto systoqnie na momi4eto zaradi koeto e zapo4nata taq tema & nezna4itelnostta i nekonkretnostta na na6iq spor.

:shock:
Marginal39

Ta pak za deteto

Мнение от Marginal39 »

Дано всичко е наред и пораженията са поправими!!!
Ne si pravete iliuzii, porajeniqta moje da sa popravimi no ne i 100% nito 90% nito ne znam si kolko 6toto ne iskam da se byrkam v rabotata na onzi deto ot 1944 do 1989 ni u4eha na sila 4e ne sy6testvuva.
Na men mi skapaha dvete kosti na dqsnoto kopito & izgubih 2.5 cm. ot dyljinata mu a ne mi se misli kvo mu e na momi4eto pri polojenie 4e mu e minal pylen s u4enici avtobus ot gradskiq transport prez taza.
A otnosno molitvite do kolkoto znam ako ne se vqrva v tqhnata sila te prosto nqmat sila ( koeto se otnasq o6te do mnogo drugi 4ove6ki deinosti ).
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Идеята е да помогнем на семйството. Спрете безсмислени спорове.

Модераторите, моля разчистете мненията.
Marginal39

Da pomognem na semeistvoto.

Мнение от Marginal39 »

Идеята е да помогнем на семйството.
Kiwi.

Kakto ve4e kazah sym gotov da pomogna no nikoi ne mi se e obadil ot semeistvoto.
Ako nqkoi gi poznava neka im kaje da mi se obadqt.

Ciao. :)
survivor

Мнение от survivor »

Не знам дали от църковното настоятелство биха се съгласили по време на една служба да се събират пари за детето. Или може би не тази помощ е най-необходима сега? Маргинал, ти си минал през нещо подобно и сигурно най-добре ще можеш да ни кажеш - каква би била най-адекватната помощ в този момент, която ние от форума можем да окажем?
Предварително ти благодаря!

Ако имате новини от детето, за това доколко са поправими нещата и какво го очаква, дръжте ни в течение, моля ви. И да продължаваме да се молим!
Marginal39

Vid pomo6t

Мнение от Marginal39 »

каква би била най-адекватната помощ в този момент, която ние от форума можем да окажем?
Survivor.

Mnogo e umesten vyprosa ti & otgovarqm vyzmojno nai konkretno.
Ta vse pak tova e individualno, sy6to az sled kato pretyrpqh katastrofata & sled operaciqta bqh 99% siguren 4e 6te moga da hodq ( dori & da e s proteza ) dokato ot tova deto slu6am za momi4eto ne e mnogo sigurno 4e to 6te moje tova.
Ta mene nai-me kefe6e da mi idvat na svijdane & az daje predlojih na ba6tata na syu4eni4kata na momi4eto dnes da i otidem na svijdane no kak bi izglejdalo nie dvamata da mu otidem na svijdane ???
Ta ako se ugovorim & syberem ( koeto e stra6no trudno za bylgari ) neka da otidem cqla tylpa & mislq 4e tq 6te se izkefi.
A ako predvaritelno nqkoi razbere kvo 6te iska da i zanesem tva 6te e o6te po-hubavo.
:beer:
Megy
Обратна връзка:

Мнение от Megy »

Оскъдните новини които децата донесоха от болницата днес са:
Детето е преместено в друга болница и днес му правят нова операция. Но служителката не е пожелала да им каже името на болницата - отговора е бил "търсете информация от родителите, аз повече нищо не мога да ви кажа".
Ако някой научи нещо ново да сподели.
Бъдете здрави.
It's difficult but it's interesting to live in this world.
survivor

Re: Vid pomo6t

Мнение от survivor »

Marginal39 написа:
каква би била най-адекватната помощ в този момент, която ние от форума можем да окажем?
Survivor.

Mnogo e umesten vyprosa ti & otgovarqm vyzmojno nai konkretno.
Ta vse pak tova e individualno, sy6to az sled kato pretyrpqh katastrofata & sled operaciqta bqh 99% siguren 4e 6te moga da hodq ( dori & da e s proteza ) dokato ot tova deto slu6am za momi4eto ne e mnogo sigurno 4e to 6te moje tova.
Ta mene nai-me kefe6e da mi idvat na svijdane & az daje predlojih na ba6tata na syu4eni4kata na momi4eto dnes da i otidem na svijdane no kak bi izglejdalo nie dvamata da mu otidem na svijdane ???
Ta ako se ugovorim & syberem ( koeto e stra6no trudno za bylgari ) neka da otidem cqla tylpa & mislq 4e tq 6te se izkefi.
A ako predvaritelno nqkoi razbere kvo 6te iska da i zanesem tva 6te e o6te po-hubavo.
Zvuchi mnogo dobre. Da vidim koga shte e v sastojanie da priema. Ne znam dali bi se zaradvalo na poseshtenija na vazrastni nepoznati, za tova mozhe njakoj po-kasno da ja podpita. Но на подаръци предполагам че вече няма как да не се зарадва. Да взема да пиша на сайта на църквата с предложение да оставяме по нещо за детето, какво ще кажете?
Меги, благодаря ти за информацията! Ще чакаме още.

Влязох в сайта на църквата за да си направя предложението
(/www.stivanrilsky.org) обаче не мога да влеза в страницата "Връзки", така че не мога да им взема Е-мейла. Утре за съжаление не мога да отида на църква за да говоря с тях лично. Ако някой има някакви координати на църковното настоятелство, ще го помоля да ми ги прати на лично съобщение, или направо той да им пише. Нищо повече - просто да им се съобщи за нещастието и да ги пита дали не можат да организират едно събиране на пари и подаръци. Според мен няма нужда от концерти и т. н. - не искам да усложнявам живота на хората. Просто да можем да оставим някъде анонимно това, което искаме. Естествено за това е нужно да имаме връзка с родителите, за да им се предадат нещата.
Ох, не ме бива хич по организациите. Сигурно съвсем не е толкова лесно, колкото изглежда. Освен това знам че сега изобщо не им е до пари и подаръци, ама като не можем друго да направим...
Marginal39

Otnosno bolnicata

Мнение от Marginal39 »

Детето е преместено в друга болница и днес му правят нова операция. Но служителката не е пожелала да им каже името на болницата - отговора е бил "търсете информация от родителите, аз повече нищо не мога да ви кажа".
Tva ne e verno 4e ni6to ne moje da kaje pove4e.
Az li4no sym tyrsil 4ovek premesten v druga bolnica no bqh na mqsto i mi kazaha kade e premesten, osven ako tuk ima konflikt s tva 4e deteto e imalo zlopoluka i iskat ne6to da skriqt, izlyjat ili kamuflirat no taka ili ina4e nqmat pravo da kriqt kvoto i da bilo.

survivor

Мнение от survivor »

Говорих с отец Димитър. Той по принцип може да направи връзка със семейството и се ангажира ако някой остави нещо за детето, да му го предаде. Можете да отидете на една от службите и да оставите каквото можете. Отец Димитър специално ми даде разрешение да го обявя това във форума. Според мен добре е ако и други ще занесат нещо, да не го разточваме много дълго, за да не се налага на отец Димитър многократно да се среща със семейството.
Ако някой който детето познава семейството или детето, ако може да пише от какво в момента имат най-голяма нужда. Разбрах че дават парични обезщетения, ама доколко бързо ги отпускат? За това и Маргинал може да каже. Родителите трябва да бъдат неотлъчно до детето, как ще работят? Ако е подарък - аз първо се сетих за Ай под, ама дали детето вече си няма? Ето такива хаотични въпроси, ако може някой да хвърли малко светлина, ще му бъда много благодарна.
Заключено