Военната клнижка..

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
oganche

Военната клнижка..

Мнение от oganche »

..задължителна ли е, когато мъжът НЕ е главният кандидатстващ при първите документи?
И още една питанка. Таксата за разглеждане на док в определена банка ли трябва да се плати?
Благодаря предварително!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

1.не
2.не
aseto

Мнение от aseto »

Здравей Огънче,
доколкото знам военна книжка за кандидати, които не са кадрови военослужещи изобщо не се изисква. Може да се използва само за доказване на стаж.
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Thank you, съфорумци!
vanio

Мнение от vanio »

Не се изисква и дори е забранено да се пращат такива документи според военните
vanio
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

а как ще докажете 10-те години назад ако сте по-млади де и това се брой за трудов стаж също що да не я прати военнта книжка освен ако е много грозен на снимката човека и го е срам да я показва. На интервюто също могат да го питат дали е служил.
NO PAIN NO GAIN
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

Мисля че трябва да се прати,разровете се малко из форума.На мен на интервюто дори ме питаха за казармата и трябваше да обяснявам какъв съм бил и какво съм правил там
SLAVARIO

Мнение от SLAVARIO »

След уволнението,на всеки е дадена една бележка от поделението-къде си служил,подел. еди си кое и колко време.Тя се превежда и се изпраща с другите документи,така си препокриваш това,което си правил през последните 10 год,както и стаж.Военна книжка НЕ СЕ ИЗПРАЩА.
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

За да не ти забавят нещата при разглеждането по-добре я прати сега , преведено копие от първите страници само заверено от преводач. И без това трябва да впишеш във вторите документи/ до Букурещ /всичко за военната си служба и е възможно да ти искат превод и копие тогава .
vanio

Мнение от vanio »

SLAVARIO е прав, това е възможно най-легалният начин да се докаже трудовият стаж от казармата. Другото са волни съчетания
vanio
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Ако разчиташ на трудов стаж от казармата , то трудно ще събереш нужните ти точки. На мен ми провериха военната книжка на интервюто , бях пратил копие от първите две страници с документите до Виена , служебна бележка от военните никой не ти иска , интересуват се да си отслужил и дали си бил в специални подразделения. Никой не се интересува от трудовия ти стаж в казармата освен ако не си бил военен .
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

интересуват се да си отслужил и дали си бил в специални подразделения.
Не съм съгласен. Специално Кебек се интересува документите, които си изпратил, оригинални и истински ли са, или фалшиви.
Когато си пратил до Виена копие от военната книжка, естествено, че ще ти искат нея на интервюто, за да видят оригинала.
Аз лично изпратих Удостоверение /дават ти го като се уволниш/, че през периода едикой си сте служили в едикое си поделение. На тази буквално хвърчаща бележка нямаше аболютно никакви данни /да не говорим за подробности/. Номер на поделение, трите ти имена и ЕГН и периода, през който си служил. И тази бележка е напълно задоволителна за Виена.
Виж Букурещ е друго нещо - там в самите документи и анекси се иска да попълнищ в какви войски си служил, какво военно звание имаш и името на командира на поделението ти. Но това е на етап Букурещ.
Така че - отговорът за Виена е ВОЕННАТА КНИЖКА Е КАТЕГОРИЧНО НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Сами си преценявайте.
Поздрави и успехи
ПС - има немалко хора, които въобше не са служили и са минали процедурата.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

И още нещо - въпросът за службата в БА = трудов стаж.
Това НЕ Е ТАКА.
Много малко от инервюиращите признават задължителната военна служба в БА като трудов стаж и когато го напавят, ти казват изрично, т.е. за тях това е нещо като изключение.
Не мога да ви цитирам закон или източник относно това дали службата е равна на трудов стаж, или не. За повече инфо - обръщайте се към администратора Linko - той може би ще може да даде/обясни източник.
Успех
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

За Jeeves :
1. В България - военната служба е призната за трудов стаж / за справка - НОИ / . Това се отнася в случай, че ще получаваш пенсия тук.
2. Удостоверение не издава всяко поделение , но военна книжка е задължителна . Освен това ако въпросния човек се е уволнил преди 6 и повече години то едва ли има такава бележка.
3. Канадците се интересуват колко години си работил в съответната област , след това колко е общия ти стаж и не ти признават изобщо военна служба за трудов стаж.
4. По логиката : каквото пратиш това ти искат , много хора пращат до Букурещ копие от личните карти без това да е описано в изискуемите документи , всичко се прави с надеждата да не те връщат и да ти мине всичко максимално бързо.
Желая ти успех Jeeves , както и на всички запътили се към Канада .
Надявам се всеки да намери полезната информация в този сайт и да успее в пътя.........................................................
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

За Ivailo K:

1. Срокът на военната служба се признава за ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ, за пенсия за прослужено време. Но това НЕ Е ТРУДОВ СТАЖ. Правете разликата. Един от неколцината юристи във форума съм аз и се предполага, че освен наученото в университета по трудово и осигурително право, съм отварял и КСО. За справки - Кодекс за социалното осигуряване и Кодекс на труда - онлайн в www.lex.bg
2. Не съм казал да се вади удостоверение НА ВСЯКА ЦЕНА. Казах, че то има не по-малка юридическа сила за имиграционните от военната книжка. Всеки да си вади и представя, каквото си поиска, но тъй като темата е "Военна книжка" и се пита дали тя е задължителна, продължавам да твърдя, че тя е АБСОЛЮТНО НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
3. Абсолютно съм съгласен.
4. Честно казано това какво е масова практика и 'както правят хората' - слабо ме интересува. Аз лично във форума търся инфо, когато не мога да намеря от официален източник. Пак аз лично - не съм пращал до Виена копие от личната си карта - причината е много проста - това не се изисква. Някои хора могат да си пратят и снимки от рожденните дни - тяхна работа.
Но много хора продължават да си усложняват живота с пращане на документи, които са абсолютно неизискуеми - приер - Удостоверение от НОИ заедно с трудовата книжка.
Целта е да се приготвят необходимите документи. Ако за някой има алтернатива - добре - набавете си този, издаването на който ще ви причини по-малко главоболия. Логично.
Аз мазохисти не познавам, но знам ли....
Успех на всички.
Заключено