Otkaz pri predvaritelnoto prouchvane

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
vlassakieva

Otkaz pri predvaritelnoto prouchvane

Мнение от vlassakieva »

Зооинженер и медицинска сестра с друго висше образование. На 42 години и двамата. Едно дете от 12-17 г и едно над 18. Трудов стаж по специалностите повече от 5 години. Френски 7/7, англиски 6/6.
Връщат отговор от Виена, че не стигат точките. При внимателен оглед на Fiche d'évaluation установено, че не признават зооинженер за привилигеровано образование. Какво ще кажете? Зооинженер не се ли включва в Technologie de la production animale?
Защото реално погледнато трудовия стаж е в птицекомбинат - точно по технология на отглеждане на птиците.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: Otkaz pri predvaritelnoto prouchvane

Мнение от sasho71 »

vlassakieva написа:. Едно дете от 12-17 г и .
това не го разбрах :roll:

а инак възрастта и 7 ниво на френския ми се струва са ви намалили точки, също така кат мед сестра тука ще си имаш огромни проблеми с приравняването...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
nikito

Мнение от nikito »

колко точки сте получили?
френския е решаващ. повишете го. и двамата.
второ, направете си описание на зоо специалността, извлечения на служебната характеристика. и им ги пратете, да видят точно какво означава и да преценят дали ще ви ги признаят.
дават ли ви срок за да покажете нови докс с които да си вдигнете точките?
водещият кандидат може да си подобри и англйиския защото той дава също точки (6 общо).
flyfish

Мнение от flyfish »

Много е важно как точно е преведена специалността ти от преводача.Много е възможно той да е оплескал нещата при превода.Накарайте го да преведе специалността точно така както фигурира в списъка с техните професии(ако има съответствие разбира се).Завишете нивото и на двата езика и особено на фреския.Основният ви проблем идва от малкото точки за възраст. :roll:
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

Събираме общо 52 точки. Дават срок от 60 дни за представяне на допълнителни документи.
Имаме син на 15 г и дъщеря на 21.
Забелязваме грешка в превода на дипломата. Във фиша за оценка пише RP Vétérinaire, а аз съм зооинженер, но пък Technologie de santé animale също е привилигеровано образование.
Ето го и фиша

http://esnips.com/web/pirocorpsPhotos

Ние също мислим да представим длъжностна характеристика и документ за френски - 300 часа. Проблема е, че не можем да представим документ от Aliance или друго учебно заведение, защото учим с частен учител. Работим много сериозно по езика и сме много мотивирани. Затова за нас е голямо разочарование този отказ.
Учим по Le Français Parlé, приключили сме първа част. Взели сме всички глаголни времена без Passé Simple, Subjonctif présent и Conditionnel Présent. Имаме доста добра комуникативност като за това ниво.
Вярно е, че възрастта ни е напреднала, но пък и двамата сме с добри професии и много се надявахме да се класираме.
Не можем да разберем защо не признават привилегировано образование за зооинженер. Оттам губим 4 точки като привилигеровано и 5 точки за трудов стаж понеже по ЕМР дават по-малко точки за стаж.
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

Пропуснах да кажа, че дипломата за висше на съпругата ми е социална педагогика - доколкото знам търсят педагози ....
nikito

Мнение от nikito »

в такъв случай драги, не се безпокой, грешката е във вашия телевизор.
щом като има пропуск при превода, поправете го и това е.
да, 300 часа френски ще ви го признаят нищо че е от частен учител. ако искате за по-сигурно, отскочете до алианс някъде и за 80 кинта общо си направете тест за ниво. пращате него и това е.
както ги казваш точките си стават 59. ама ако мръднете сфренския нагоре може до 65 да стигнете, т.е. ти да си с 10/10 и жена ти 10/10/ това е повече от le francaise parle. 1 част. между другото, аз е харесвам много. требва да изкарате още часове. но за това има време.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Така като гледам по ANNEXE II

EMPLOYABILITÉ ET MOBILITÉ PROFESSIONNELLE (EMP)* - от 8 точки, които можеш да хванеш и които щяха да са достатъчни, за да бъдете поканени на интервю - вие имате 0, защото не успявате да покриете минимума по ANNEXE II

EMPLOYABILITÉ ET MOBILITÉ PROFESSIONNELLE (EMP)* .
Огледайте го добре. Той ви дава 8 точки директно, които по някакъв начин просто трябва да прибавите към другите.
Успех
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Гледайте тук за точките и си праете хубаво сметката. http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

Благодаря!
Мисля, че ми става ясно. Прага на преминаване е 35 за ЕМР. Ние имаме 32, тоест трябват ни още 3. И ако не ни признаят приливегировано образование - можем да ги получим от повишено ниво на френски.
Ако не съм разбрал правилно, коригирайте ме.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Точно така... анлийският също носи точки за водещия - не подценявайте и тях.
Успех
vlassakieva

Мнение от vlassakieva »

А някой може ли да ме светне дали наистина професията зооинженер попада при привилегированите.
Заключено