МЕДИЦИНСКИ - без цитонамазки за дамите
МЕДИЦИНСКИ - без цитонамазки за дамите
Медицински изследвания на 9 май
Не са необходими цитонамазки за дамите.
И не подценявайте прегледите доста основни са - особено за очите, урината и рентгена....
Не са необходими цитонамазки за дамите.
И не подценявайте прегледите доста основни са - особено за очите, урината и рентгена....
- milla
- Модератор
Ако обичаш дай повече инфо - как достигна до този извод? Само защото са пропуснали да вземат твоето мед. изследване за цитонамазката ли реши, че вече не изискват? Може по-късно да те извикат да я занесеш, ако са пропуснали, както се е случвало при други хора.
Моля и други преминали скоро медицински да споделят, на вас също ли не ви е било необходимо да показвате резултат от цитонамазка?
Моля и други преминали скоро медицински да споделят, на вас също ли не ви е било необходимо да показвате резултат от цитонамазка?
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
- simplyaven
- Обратна връзка:
- milla
- Модератор
Току що звъннах във Вита на този тел: (02) 943-43-98 и от там ми обясниха, че вече не се изисква, но за всеки случай ми дадоха и друг тел, който щял да ме отведе към хората, които отговаряли за изпращеното на медицинските ни изследвания към съответните канадски служби.
Та звъннах (02/969-62-27) и от там служителката ми обясни, че не е задължителна, но било желателно да я има. Веднага последва въпроса ми: Ако някоя от дамите не носи мед. изследване за цитонамазка, ще искат ли от нея да я направи на място във "Вита", тя ми каза: Вече не.
Защо "ВЕЧЕ", какво означа това? И отговорът беше: ДА ви кажа, тя беше до скоро задължителна и не се допускаше без нея, но вече отпадна като изискване.
Когато я помолих да ми даде сайт или да ме насочи къде мога със сигурност да прочета относно това, тя ми обясни, че за съжаление не може да ме насочи, тъй като те получавали инструкциите директно от Канадското посолство към тяхна служба.
Та освен намаление на таксата, за която се спомена тук, другата добра новина е (ако не са ме излъгали служителките
), че ВЕЧЕ мед. изследване за цитонамазка ОТПАДА КАТО ИЗИСКВАНЕ.
За по-голяма ваша сигурност можете да си проверите лично. Надявам се след поредния звънял да не ви тръснат телефона. Ето кординатите на "Вита", там не би трябвало да ви оставят без отговор:
http://www.vita.bg/pagebg.php?P=4
Та звъннах (02/969-62-27) и от там служителката ми обясни, че не е задължителна, но било желателно да я има. Веднага последва въпроса ми: Ако някоя от дамите не носи мед. изследване за цитонамазка, ще искат ли от нея да я направи на място във "Вита", тя ми каза: Вече не.
Защо "ВЕЧЕ", какво означа това? И отговорът беше: ДА ви кажа, тя беше до скоро задължителна и не се допускаше без нея, но вече отпадна като изискване.
Когато я помолих да ми даде сайт или да ме насочи къде мога със сигурност да прочета относно това, тя ми обясни, че за съжаление не може да ме насочи, тъй като те получавали инструкциите директно от Канадското посолство към тяхна служба.
Та освен намаление на таксата, за която се спомена тук, другата добра новина е (ако не са ме излъгали служителките

За по-голяма ваша сигурност можете да си проверите лично. Надявам се след поредния звънял да не ви тръснат телефона. Ето кординатите на "Вита", там не би трябвало да ви оставят без отговор:
http://www.vita.bg/pagebg.php?P=4
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
- milla
- Модератор
grobari, цитонамазката до скоро /както ми каза служителката/ се е изисквала. Забравих и това да отбележа, че като я попитах: От кога е отпаднала като изискване? Тя не можа да ми каже от кога точно.grobari написа:Мила, ние като правихме медицинските на 20 март, от МОМ - още когато плащахме за прегледите, ни казаха да носим изследването.
Оказва се, че този документ толкова дълго време изискван /предупреждаваше се да не се забрави като се резервираше час за прегледите във Вита, както е било и при вас/, изведнъж вече не се иска, но било желателно да го има, но нямало да карат дамите да го правят, ако им липсвал. Ето затова е изненада за повечето /освен, може би, за тези, които в последния месец са го разбрали на медицинските/, но не намерих никъде, където да пише за това.
Ми накратко казано, има промени и за този документ - той явно отпада като изискване.
Ами вие като сте ги правили на 20 март,що изобщо обърквате хората със стара информация.Цитонамазката е отменена от скоро и не малко хора писаха във форума за това.........grobari написа:Мила, ние като правихме медицинските на 20 март, от МОМ - още когато плащахме за прегледите, ни казаха да носим изследването.
Обикновено, когато една част от нас - пишещите в този форум, минаваме определена част от процедурата и пускаме постинги, те започват така:
"Днес бяхме на интервю и....., затова по мое мнение....., препоръчвам ви..." или
"Днес бяхме на медицински във Вита, ....., впечатленията ни са..."
Когато пък други съфорумци пускат теми, започващи с "От днес не се изисква/ вече се изисква .....", обикновено поставят препратка към официалния източник на тази информация.
Всичко изписано дотук ми прилича на една тема отпреди месеци, в която някой се беше изцепил: Не си пращайте документ за владеене на език, ако не ви го искат, защото така прецаквате нас, които нямаме документ и тепърва ще го учим.
В обобщение: всеки си прави сметките как точно да премине през различните етапи от процедурата, като може да дава съвети, но не и да казва от днес "с" или "без" цитонамазка на медицинските. Ако не схванахте и това, защо пускаме такава тема... дано ви се разясни.
Да, ОК, изискването е отпаднало, някой отрича ли? Отишъл ли е някой с цитонамазка и да се е прецакал, да са го върнали?
Лошото е, че тези съфорумци, които тепърва стартират, ще имат информатори като вас - боравещи с императивни изречения, включващи информация от неизвестни източници.
"Днес бяхме на интервю и....., затова по мое мнение....., препоръчвам ви..." или
"Днес бяхме на медицински във Вита, ....., впечатленията ни са..."
Когато пък други съфорумци пускат теми, започващи с "От днес не се изисква/ вече се изисква .....", обикновено поставят препратка към официалния източник на тази информация.
Всичко изписано дотук ми прилича на една тема отпреди месеци, в която някой се беше изцепил: Не си пращайте документ за владеене на език, ако не ви го искат, защото така прецаквате нас, които нямаме документ и тепърва ще го учим.
В обобщение: всеки си прави сметките как точно да премине през различните етапи от процедурата, като може да дава съвети, но не и да казва от днес "с" или "без" цитонамазка на медицинските. Ако не схванахте и това, защо пускаме такава тема... дано ви се разясни.
Да, ОК, изискването е отпаднало, някой отрича ли? Отишъл ли е някой с цитонамазка и да се е прецакал, да са го върнали?
Лошото е, че тези съфорумци, които тепърва стартират, ще имат информатори като вас - боравещи с императивни изречения, включващи информация от неизвестни източници.
бъди красив труп!
за цитонамазката
На 31 Март минах медицинските. Предварително си бях направила цитонамазка, но във Вита НЕ ми я поискаха, въпреки че се опитах да подам документа.
Ееееееее,направо станахте смешниgrobari написа:poumpy
И аз седя и се чудя какво толкова се кефят като си спестяват някакви неща, които всъщност да важни и ако не се направят, могат да загубят само тези, които са ги пропуснали. В тази си позиция мисля, че съм от "печелившите балъци".