Спешен въпрос за получаване на SIN

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Val

Спешен въпрос за получаване на SIN

Мнение от Val »

Здравейте.

Интересува ме каква е практиката сега при издаване на SIN.

Когато ние кандидатствахме, в момента на кандидатстването даваха бележка с номера, а след това картата идваше за 3 седмици. Обаче, с тая бележка с номера можеше веднага да се започне работа.

Виждала съм във форума и други постинги в тоя дух, но въпросът ми е дали има някаква промяна в процедурата напоследък или това е все още така. На официалния уеб сайт не можах да намеря такова инфо.

Някой подавал ли е скоро документи за SIN?

И още един въпрос - ако някой е имал такъв случай: Може ли работодателят да плати само при наличен номер, но без карта?

Благодаря предварително. :D
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
pumpy

Мнение от pumpy »

на моатя бележка номер нямаше а само доказваше че съм подал за СИН и си получих първата заплата едва след като получих картата и съответно номер - такава беше процедурата и преди около 6 месеца.
има начин да ускориш получаавнето но става с писмо от работодателя ти че му трябва за да ти плати - според мен лично това не си струва - много главоболия за 1 седмица разлика.
buddy

Мнение от buddy »

Ïîäàäîõìå ïðåäè ìåñåö. íà ìîàòÿ áåëåæêà íîìåð íÿìàøå à ñàìî äîêàçâàøå ÷å ñúì ïîäàë çà ÑÈÍ è ñè ïîëó÷èõ ïúðâàòà çàïëàòà åäâà ñëåä êàòî ïîëó÷èõ êàðòàòà è ñúîòâåòíî íîìåð. èìà íà÷èí äà óñêîðèø ïîëó÷ààâíåòî íî ñòàâà ñ ïèñìî îò ðàáîòîäàòåëÿ òè ÷å ìó òðÿáâà çà äà òè ïëàòè
Òàêà íè êàçàõà è íà íàñ. Íîìåðàòà îùå ãè íÿìà. Äíåñ ïî òåëåôîíà àâòîìàòúò ìè èçïÿ, ÷å çà ñåãà ïðîöåäóðàòà îòíåìà îêîëî 35 äíè. Îòêàçàõ ñå äà ïèòàì ëè÷íî, òàêà èëè èíà÷å âñå îùå íÿìàì ðàáîòà. ×àêàìå.
Аватар
Val

Мнение от Val »

poumpy, благодаря за инфото. :D
Аватар
Val

Мнение от Val »

buddy написа:Подадохме преди месец. на моатя бележка номер нямаше а само доказваше че съм подал за СИН и си получих първата заплата едва след като получих картата и съответно номер. има начин да ускориш получаавнето но става с писмо от работодателя ти че му трябва за да ти плати
Така ни казаха и на нас. Номерата още ги няма. Днес по телефона автоматът ми изпя, че за сега процедурата отнема около 35 дни. Отказах се да питам лично, така или иначе все още нямам работа. Чакаме.
Верно ли е 35 дни?? :shock: Ми нали официалният срок е 3 седмици?

Между другото, сигурни ли сте, че номерът го няма никъде на бележката? Питам, понеже на нашите беше сложен така, че не ставаше ясно, че това е самият СИН, по-скоро приличаше на номер на бележката. По-късно разбрахме, че е СИН-а.

Ясно е, че утре ще се проверява в HRCC, но понеже става въпрос за една позната, която е отскоро тук, а пък не мога да отида с нея в офиса на HRCC, ми се искаше да я въоръжа с колкото може повече инфо предварително.
buddy

Мнение от buddy »

Val, ìîæåø äà ïðîâåðèø îùå ñåãà íà 800 206 7218 ext.3. Ñðîêúò å 35 äíè çàðàäè ìíîãîòî ïîäàäåíè ìîëáè. À íà áåëåæêàòà íÿìà íèêàêúâ íîìåð. Ñàìî òîçè, êîéòî ñè å íà ïå÷àòà, ÷å äîêóìåíòèòå ñà ïðèåòè, à òîé å åäèí è ñúù çà öÿëàòà íè ôàìèëèÿ, òàêà ÷å...
Аватар
Val

Мнение от Val »

Благодаря, buddy.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

buddy написа:Val, можеш да провериш още сега на 800 206 7218 ext.3. Срокът е 35 дни заради многото подадени молби.
aй стига бе, аз си мислех, че намалява имигрантския поток, а той се увеличавал :x това все пак е добре, значи ще има работа...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Здравейте.

Само да дам малко обратно инфо, за всички, на които би било полезно.

Току-що ми се обади мойта позната. На бележката, която са й дали в HRCC е имало СИН-а й, точно както го имаше и на нашите бележки.

Скоро ще разбера и дали работодателят може да плаща по този СИН, без картата.

Cheers! :D
Аватар
rafta

za SIN

Мнение от rafta »

Zdravei Val, mislja che mojat sluchai e nai-presen. Na 18.04. si podadoh me zjaloto semeistvo za SIN. Na 05.05.06 si namerih rabota i otidoh s dogovora tam kadeto podadohme za SIN. Objasnih kakva e rabotata i me nakaraha da podam novi dokumenti, a otdolu napisaha : Priority 48 hours-tova beshe petak. Kazaha mi da otida vav vtornik da proverja. Kato otidoh proveriha vav sistemata i nomerat beshe izdaden. Printira mi Confermation lettera, kadeto figurirashe nomera i kaza da go dam na rabotodatelja. A kartata sam stjala da ja polucha sled 2 sedmizi.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Здравей, rafta.

Благодаря за инфото. За мен тоя случай приключи вече, но е добре, че се включи, за да сме полезни на другите новодошли, ако имат такъв проблем.

Аз също бях намерила инфо, че има приоритетна услуга за 48 часа, но в случая с мойта позната нещата протекоха така: Тя отиде да кандидатства за СИН и казала на служителя, че вече има работодател и й трябва спешно номерът, при което служителя на момента й разпечатал бележка със СИН-а. Картата й не е пристигнала още, но с тази бележка тя дори си получи след няколко дни заплатата.

Cheers. :D
Hristova

kum Val

Мнение от Hristova »

Zdravei, Val!
Nadiavam se da ti bada polezna s informatsia ot tozi petuk! Ako ve4e raboti6, vzema6 belejka ot rabotodatelia, v koiato se opomenava kakvo to4no i ot koga sa te naeli. S neia otiva6 v Human Ressource Community Center. Ot 4etvurtuk sledobeda e v sila nova sistema za izdavane na "prioritetni" SIN - nomera! Vmesto za 48h, go polu4ava6 vednaga kato ti doide reda!
Nie taka polu4ihme za supruga mi, vuv Vancouver sme! Ako se nujdae6 ot podrobnosti - pi6i LS.
4ao i uspeh!
01.04.05 - DCS - Vienne
14.06.05 - интервю
12.09.05 - Изпратени док. в Букурещ
03.11.05 - получени бар-кодове
20.12.05 - получени медицински
05.01.06 - направени медицински
12.01.06 - OK
22.02.06 - покана за визи
11.03.06 - ВИЗИ
Заключено