Нашето интервю мина за 40 мин. Мосю Леме пита само по документите,не се задълбава и не се заяжда.Говори доста разбираемо. Мъжът ми е водещ и първо започна с него: Били сте във Виена? Защо избрахте Квебек?Какво работите в момента? В началото мъжът ми се пулеше

На няколко пъти аз реагирах вместо него. Например, когато му поиска трудовата книжка, аз му я посочих. Мосю Леме не ми се скара, напротив започна да ми се усмихва. По едно време каза на преводачката, че аз разбирам. Така мина по док. на мъжа ми, който най-после се окопити и обясни какво работи и какво възнамерява да прави там. Когато стигна до мен , той вече беше определил нивото ми и ме попита само какво работя сега. Това е.
Не можах да видя какви нива ни писа окончателно, но малко ги намали, защото завърши с конско, че нашите професии били търсени, но не трябва да се надяваме само на това, а трябва да си подобрим френския. По професия сме инженери.
Знам, че интервютата свършиха, но дано съм полезна на тези, които им предстои на есен.