ИНТЕРВЮ 13.04-12ч

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

ИНТЕРВЮ 13.04-12ч

Мнение от KVAZAR »

Изжинявам се за закъснехнието но веднага след интрвюто трябваше да отпраша към гр.Габрово тъй като бащами бе приет по спешност за включване на хемодиализа . Незнам какво става но този текст го пиша за трети път . Незнам интернета ли тук е скапан какволи но до сега съм навартял 5лв ине ще да влезе този текс и това си е. Съжалявам но ще пиша само няколко реда дамо сега се получи.Закъсняхме за интервюто и влязохме в 12,15 вместо в уречения 12,00 почакахме малко и в 12,25 ни поканиха в кабинета . Няма да повтарям до сегашните само ще спомена че минахме доста бързо и без проблеми по въпросите от молбата като се спряхме по вече на кеде как защо с кого... сме учили езика .Задълба около работата ми сегашна и предишни и в 12,55 ни каза да изчакаме отвън след 15 минути ни извика и връчи заветните сертификати. Ще пиша подробности после , ако имате въпроси питайте с радост ще ви отговоря.Трябва да се връщам в болницата. до скоро!! :D :D
niki_nik
Мнения: 62
Регистриран на: Вто Дек 30, 2003 8:40 am
Местоположение: Montreal

Мнение от niki_nik »

Честито,браво на вас,а сега на каде?: :D Май кам Торонто беше нали?Много се радваме за вас,дано всичко с бащати се оправи,и всичко мине благополучно,а на вас скорощно,кацане на канадска земя. :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:
По-добре богат и красив,отколкото беден и грозен!
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

Благодаря Ники, още не съм решил на къде но мисля да кацна като начало в Монреал , до сега се бях съсредочил изцяло върхо интервюто , но като се прибера в Петрич имам желание да направим една онлайн връзка чрез компютара на Боряна. :D :D :D
el_greco
Мнения: 42
Регистриран на: Съб Апр 15, 2006 9:24 am
Местоположение: Metz/FRANCE

Мнение от el_greco »

ima li golqm problem ako staja ti e mejdu 6 meseca i 1 godina pri polojenie, 4e vsi4ko drugo e OK: ezik, specialnost, godini i t.n.? Kak mislite?
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

А сега ще напиша по подробно за интервюто . Тъй като интернета в тази забутана заличка прекъсва ще подавам инфото на порции зада не се налага да набирам текста на ново, сори !
Като начало по план график трябваше да сме пред зградата на "Московска"9 в 11часа и в 12,00 ч. да влезем на интервю. Да но в11,58 ч. ние се измъквахме от едночасово задръстване при караулката на Владая, последва бясно шофиране в стил "Шумахер",захвърлих ненужното вече возило пред БНБ и застанахме чинно пред охраната на посолството, която ни провери , записа личните данни и придружи до етажа. В 12,15 пояукахме на вратата... Отвори ни жена на средна възраст леко пълна с много къса прошарена коса , очи тъмни. Погледнани от глава до пети спря поглед върхо обувките ми ( мамкаму в бързината съм сменил ризатаи сакото но не и вехтите ми обувки , а те са кафяви а панталона и ризата сиви!) :oops: , само се усмихна :) и добави изчакайте моля ?!
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

Усетих как покраи обърканите ми мисли да скалъпят някакво извинение се изпари надеждата за успешно интервю. В12,25 ч. ни поканиха в офиса на г-н. Льомен . Посрешна ни едно усмихнато лице с мустаци коса средно дълга бяла със сиви нюанси, кристално сини очи и блага руменина по лицето , възраст 40- 45г.Поздрави ни и ни каза да седнем .Офиса е малък със спуснати щори върху прозорците ъглово бюро зад което е г-н. Льомен ние седнахме срещъ него до бюрото ,а преводачката отстрани на бурото до мен и интервюиращия.
Започнахме с къде ,как ,кога и с кого съм учил френски. Отговорих досата подробно и в един момент тои загуби търпение и ме прекъсна , явно това което е искал да знае го е научил.Поиска паспортите,дипломите , оценките от дипломите , като задаваше уточняващи въпроси. Ще спомена само че каза че дипломите от военните очилища са добри и че там сме учели много, подчерта си някои от оценките от военното училище които за мое учудване нямаха нищо общо с гражданската ми специалност ,която е ДВГ- машинен инженер. Поиска трудовите книжки като обстоино се спря на моята която е доста богата ( имам около 14г. стаж ) изненада ме с големия си интерес към работата ми във фармацията по специално като изп. директор и управител. Естествено не бях се подготвил но се справих с леки запъвания , което му направи впечатление. След това минахме на сегашната ми работа ( оператор на CNC машини ) тази тема я разгледахме обтойно като аз успях да се забия сам в мътни води и да обяснявам с техн. термини на какви машини работя където моя френски издъхна , намесисе преводачката на български но и тя не се справи така че оставихме темата. продължихме с свид. за брак и приятел в Квебев ... ще продалжа довечера сега отивам да видя младите мед. сестри :wink:
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

Za ел греко според мен ако стажа е по специалноста не би трябвало да има проблем , но наблегни на доброто владение на френския ( имам предвид говорене разбираемо и без запъване и търсене на думите ! ), успех друже.
niki_nik
Мнения: 62
Регистриран на: Вто Дек 30, 2003 8:40 am
Местоположение: Montreal

Мнение от niki_nik »

OK.6te se ugovorim i 6te se 4uem dopalnitelno :beer: :beer: :beer: :D
По-добре богат и красив,отколкото беден и грозен!
ge4e
Мнения: 118
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 9:31 am
Местоположение: Toronto

Мнение от ge4e »

Доколкото разбрах си бивш военнен и това не е било проблем за изпитващия.Аз също съм бивш и малко се притеснявам от този факт.По точно не знам как се приема това от изпитващите и дали признават дипломите от военните училища както от другите университети
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

Ето ме отново и за малко , та да довърша .Разгледахме на дълго и широко въпроса за моя приятел , но на моето обяснение че моят приятел е собственик на сервиз за коли той ме контрира " а защо тогава живее в апартамент а не в къща", спасиме единствено незабавният ми отговор че сервиза му е от скоро и в момента си търси къща, така че прие моят отговор за достоверен .Поиска банкова референция и декларация за финансова независимост където посочихме че ще влезем в Квебев с 6000 CAD и подписахме .Изнесе кратка лекция за това колко важен е френския и каза че стози френски трудно ще опражнявам моята професия . Аз веднага подех една тирада от обяснения и обещания че продължавам да го уча и т.н. и че като начало мога да започна работа като механик при моя приятел , а през това време ще осаваршенствам моя френски и...Интервюиращия отвърна че това нямало значение защото съм сабирал точките , а е важно за моят живот в Квебек . така че ни каза да изчакаме от вън . След 15 минути ни връчи заветните сертификати обясняваше каква е процедурата по нататак аз го разбирах но не го слушах само гледах разбиращо и отговарях отвърдително , а изтерзаната ми душа ликуваше !!! Излязохме а те двамата заминаха да обядват , докато чаках да свалят скобата от колата ми видях че за професия с която кандидатствам е променил на" дирецтор и обслужващ администратор" ( в DSC бях посочил конструктор или оператор на CNC машини ) ?! Това бе денят на моето интервю такъв какъвто го видях през моите очи . Коментарите и изводите оставям на вас. Бяхме посочили ниво френски аз бодещ 7/6 и съпругата ми 4/2 видях че моите г-н. Льомен коригира на 6/6 NF английски бяхме посочили аз6/5 тя 6/5 . За малко да забравя мен не ме пита нищо на английски а въпросите към моята жена бяха два 1. колко месеца е учила курс по счетоводство ? 2. на английски " говорители английски ? "-може би защото видя сертификатаи за завършен курс по английски .Мосю Льомен е готин , приветлив и усмихнат човек който ви предлазполага да говорите, но не се заблуждавайте тои НЕ Е ДЯДО КОЛЕДА и не раздава подараци , неговата цел е да разбере що за хорасте.
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

И като завършек ще направя няколко извода :
1. Хората от провинцията е хубаво да си направят план така че да пристигнат доста по рано пред зградата за интервю ( може в София и от предния ден ) , зада имат достатачно време да се успокоят и съсредочат за интервюто .
2. Разработете възможни въпроси и отговори по темите "Моята работа сегашна и предишна ", всичко около обучението по френски .
3. Стреметесе да отговаряте кратко и ясно без излишни обяснения - защото изнервят интервюиращия , а и има голяма вероятност да се забатачите.
4. Не забравяйте че вие сте "експерта " по вашата професия на интервюто , така че поемете инициативата по тази тема и водете разговора в познати за вас води далеч от "подводни камани" .
5. Мосю Льомен започва интервюто с желанието да искара на бял свят всяка ваша точка която имат вашите документи , така че доверете му се и даите всичко от себеси.
6. И последно , но не на последно място . Боретесе , боретесе до край .
Тук е момента да благодаря на всички добри хора които не познавам , но са ми помогнали с написаното от тях, няма да ги изброявам зада не пропусна някои , но ще споделя ено мое желание дано да имаме възможност да пием по една бира "отатък голямата вода" !!!
:D :beer: :D :beer: :D :beer: :D :beer: :D :beer:
KVAZAR
Мнения: 39
Регистриран на: Нед Юли 31, 2005 8:43 am
Местоположение: BG-PETRICH

Мнение от KVAZAR »

ge4e ,несе притесняваи брато погледни какво съм писал по горе . Дипломите от воени училища моцю Льомен оценява високо препоръчвам ти на интервюто да носиш разпечатката с оценките и зачотите интервюиращия много им се радва , носи и копие на същите зада може да си отбелязва човека на воля !
Желая на всички на които им предстои интервю , УСПЕХ :D :D :D
Ако имате още въпроси питаите ще ви отговоря , а сега да вървя , че една мед сестра ми е хвърлила око :wink: .
marcho_bg
Мнения: 37
Регистриран на: Чет Сеп 30, 2004 5:43 am
Местоположение: Sofia-Montreal,QC
Обратна връзка:

-

Мнение от marcho_bg »

Браво КВАЗАР честито :) и от мен :)...
Съвет към останалите интервюта допълвайки КВАЗАР: носете си примерни оферти за работа от интернет колкото се може повече за период от 3 месеца напр., също така от сайта с специалностите си намерете 2-3 подобни или точната на която отговаря според ваша преценка. Г-н Норманд много им се радва на тия неща.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!!
Je vous souhaiter tout le bonheur du monde !!!

DCS Vienna - 25.10.2005
Accuse de .. - 30.11.2005
Entrevue - 14.04.2006 - OK
Médecine - xx.xx.2006
Заключено