Дайте съвет!!!???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
rrenn

разбрах те!!

Мнение от rrenn »

последно къде е този алянс предполагам че говориш за Сф.аз съм в мездра северозападнала БГ но какво да направя съдба

и кой е офицялния меил.....?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Разсъжденията и изводите на nikito като цяло са верни. Ще ви обясня само защо съпругата има 0 т. по френски при тестването по Анекс 2 за ЕМР. Това се дължи на посочената от самия кандидат предварителна самооценка на нивата по френски за съпругата му, която според мен е някъде към 4-5 ниво от 12 възможни и по двата критерия - "разбиране" и "говорене", или както сам казва кандидата "фр. 4,5 средно".
По параграф 6 на Анекс 2 за съпругата се дават от 0 до 2 т. общо за разбиране и говорене. Това ще рече, че 2 т. ще се дадат при 12/12 нива на владеене. Сега сами може да пресметнете колко точки трябва да се дадат за нива 4/4 или 4/5 - някъде към 0,67 т. Е, можело е да се закръглят на 1 т., ама компютърната им програма SEPTE, която изчислява точките е направо безмилостна.
А иначе при последващото тестване по Анекс 1 на съпругата са си присъдени общо 4 т. за познанията по френски, които си отговарят на посочените по-горе нива.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Slick

Мнение от Slick »

Linko
Човече ... не случайно си администратор тука .. Рекпект !
ако и след този твой отговор ако не вдене човека ..
nikito

Мнение от nikito »

значи след като мислих за вашия кейс, реших че ще бъде добре да се хванете и здраво да учите френски. ако ти покриеш ниво 10/11 получаваш към 12,13 точки, което е с 4,5 в повече. жена ти ако тя също покрие толкова ще получи към 6 точки което е с две повече. или 4+2+8 от ЕМР=14 в повече. т.е. 51+14=65, ти утрепваш рибата с такъв резултат.
разбираш ли колко е важен френския ти сега?
обаче трябва да изкараш Панорама 1,2 и 3-та част. цяла година учене без почивка е това. повярвай ми, особено ако сега знаеш малко
мисля че ако им пишеш едно мнооого любезно писмо и им обясниш че желаеш да имигрираш в квебек затова като си разгледал техния документ си стигнал до извода че отличното владеене на френски ще ти повиши резултата.
помоли ги за една година отсрочка и през това време им заяви, че ще изкараш курс или частни уроци и ще покриеш Панорама 3 част.
това е, нямаш какво да губиш. действай с писмото, пиши им и моли за разбиране, те са любезни и са готови да помогнат стига да има основания за това.
успех.
userboard

?

Мнение от userboard »

Какви са ви дипломите от средното и висшето образование и по какви специалности, за да стане ясно защо не са ви дали необходимите точки. 8) Това за точките за френски език на съпругата също смятам, че е добре да се изясни официално. Но има и нещо друго - от линка , който имам: http://www.iijcan.org/qc/laws/regu/i-0. ... whole.html необходимите точки за вас по ЕРМ са 35, а не 33. Добре е и това да се изясни предварително. Ако греша - добре, но ако инфото ми е актуално значи ви трябват още 4 точки. Успех!
rrenn

za diplomite

Мнение от rrenn »

моята е магистър икономика (маркетинг и мениджмънт)
средното е 4 годишен техником (студена обработка на металите)

на жената:
учителски институт (детска педагогика)висше бакалавър
средното е гимназия

за френския на нея са дали 0т. по- нагоре е обяснено

но съм решил да им пиша защото сме пропуснали 18 месеца от трудовия ми стаж до го допълня
и ще им изпратя документ със стара дата за предплатени часове по френски около 300 часа

ако помгне добр ако не здраве ,другото се купува.

10xxxxxx
arci

Мнение от arci »

Според мен дори да им изпратиш за трудовия си стаж,документ,незнам дали ще свърши работа,защото по ЕМР са ти дали максимума точки за трудов стаж-5точ,а аз доколкото разбирам се нуждаеш от 4точ за да достигнеш 35точ по ЕМР.Мисля ,че сдокументи за френски по ще свършиш работа.УСПЕХ
Заключено