Успешно на 12.04 от 9 ч.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kalinal

Успешно на 12.04 от 9 ч.

Мнение от kalinal »

Ето бързам и аз да се похваля с успешно интервю. Тъкмо и да се изкажа и по темата за това дали семейните минават по-лесно.
Лично аз съм сама и това не беше никакъв проблем. За сведение: аз съм на 25 г., бакалавър по икономика, от магистратурата ми остава дипломната работа, 4,5 г. стаж в одиторска фирма, английски 12/12, френски 10/9.
Самото интервю мина много бързо и леко. Мисля, че не беше повече от 20 мин. Въпреки това като се замисля, установявам, че успяха да ме питат доста неща. Хубавото е че пита, но не се задълбава в подробности.
Първо ме пита дали от момента на подаването на документите досега съм се омъжила и дали имам намерение да го направя. После ме пита за приятелите ми в Квебек.
И аз ще потвърдя, че е важно да му се дават бързо документите, които поиска и той съответно много бързо си отмята и минава нататък.
За тази цел аз лично мога да препоръчам от тези пластмасови чанти с вградени 10-тина разделители. Много е удобно. Документите са си подредени тематично и не е нужно да са в джобове.
Пита ме защо като адрес за кореспонденция съм посочила пощенска кутия. Аз му казах – за повече сигурност.
По пространните въпроси бяха с какво се занимавам в работата, защо искам да имигрирам в Квебек, къде съм учила френски.
Попита ме и дали съм потърсила оферти за работа и съответно беше доволен като му ги показах.
Като ми разглеждаше дипломите се заинтересува от един предмет какво точно включвал.
Това, за което аз се притеснявах, е дали ще ми признае стажа докато съм учила – 2 години. Той нищо не каза за това. А отделно за магистратурата, че още нямам диплома. Но ми се струва, че може и да ми я е признал, защото изрично ме попита – значи ви остава само дипломната работа, за да завършите. Аз му казах да и кога ми е защитата и той продължи нататък.

Накрая ми каза, че ще трябва да изчакам докато обработи информацията, но да съм спокойна, че съм аксепте. Беше много добронамерен и преводачката също.

Еми, горе-долу това е.
Пожелавам успех на всички, които се борят с процедурата! Благодарности за форума, който като цяло е много полезен и позитивен!
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Честито :) с тези данни едва ли е трябвало да се притесняваш
Аватар
anakim

Мнение от anakim »

ЕЕЕ АЙДЕ ЧЕСТИТО ПОПЪТЕН ВЯТЪР КЪМ КАНАДА :D :D :D :D :D :D :D
Заключено