Проблеми при напускане на квартира
Проблеми при напускане на квартира
Подадох известие за напускане на квартирата на 6 април, като искам да напусна след 60 дни пак на 6 юни.След което супера ми казва,че това е неправилно и трябва да го поправя на 06.април до 31 май
и с което се получава "късо известие"(short notice) и съм трятябвал да платя $150 глоба +наема за дните след 31 май през които апартамента не се наеме евентуално.Въпроса ми е някой да даде съвет какво мога да направя и какво могат те да ми направят ако платя само $150,но откажа да платя за дните след моето напускане, което за мен е безумно да плащам за нещо, което не ползвам.
и с което се получава "късо известие"(short notice) и съм трятябвал да платя $150 глоба +наема за дните след 31 май през които апартамента не се наеме евентуално.Въпроса ми е някой да даде съвет какво мога да направя и какво могат те да ми направят ако платя само $150,но откажа да платя за дните след моето напускане, което за мен е безумно да плащам за нещо, което не ползвам.
- Ivet
- Обратна връзка:
Могат да те репортуват на кредит бюрото и не си струва да си имаш неприятности като си наклепаш хисторито с нещо такова. По принцип договорите за наем се сключват о 1-во до 30/31-во число на месеца. Според мен би трябвало да напуснеш в този срок, като го имаш предвид и при предизвестието.
Let it go...
Благодаря за отговора , но предизвестието съм го дал вече със 6 дни закъснение и не мога да върна времето назад.Ще напусна след 54 дни на 31 май, не след 60.Съгласен съм да платя и глобата от 150$ , но да плащам още за всеки не нает ден след това е вече прекалено този апартамент ако не се наеме за 2 месеца тогава 2300$ ли да им платя няма да стане.Въпроса ми е ако ме съдят имам ли шанс да спечеля?
In God we trust.
Re: Проблеми при напускане на квартира
[quote="SNS"]Подадох известие за напускане на квартирата на 6 април, като искам да напусна след 60 дни пак на 6 юни.След което супера ми казва,че това е неправилно и трябва да го поправя на 06.април до 31 май
и с което се получава "късо известие"(short notice) и съм трятябвал да платя $150 глоба +наема за дните след 31 май през които апартамента не се наеме евентуално.Въпроса ми е някой да даде съвет какво мога да направя и какво могат те да ми направят ако платя само $150,но откажа да платя за дните след моето напускане, което за мен е безумно да плащам за нещо, което не ползвам.[/quote]
Ne razbiram zashto da ne moje da e 6 June ? Vij kakvo ti kazva dogovora i ako ne e
specificirano 1-vo chislo na meseca znachi ti si prav. Ti si dal deposit i po-skoro ti shte
gi sadish za nevarnat depozit, otkolkoto te tebe za neplateni dni. Ako se stigne do tam -
ima Small Claims Cort koito se zanimava s dela pod $5000 i struva samo $20 za da
zavedesh delo; nima nujda ot advokati, i ako stava dume za niakolko stotin $ samo shte
si varnesh bez problemi..
и с което се получава "късо известие"(short notice) и съм трятябвал да платя $150 глоба +наема за дните след 31 май през които апартамента не се наеме евентуално.Въпроса ми е някой да даде съвет какво мога да направя и какво могат те да ми направят ако платя само $150,но откажа да платя за дните след моето напускане, което за мен е безумно да плащам за нещо, което не ползвам.[/quote]
Ne razbiram zashto da ne moje da e 6 June ? Vij kakvo ti kazva dogovora i ako ne e
specificirano 1-vo chislo na meseca znachi ti si prav. Ti si dal deposit i po-skoro ti shte
gi sadish za nevarnat depozit, otkolkoto te tebe za neplateni dni. Ako se stigne do tam -
ima Small Claims Cort koito se zanimava s dela pod $5000 i struva samo $20 za da
zavedesh delo; nima nujda ot advokati, i ako stava dume za niakolko stotin $ samo shte
si varnesh bez problemi..
- Ivet
- Обратна връзка:
Sтрува ми се нелепо да ти искат наем след 31-ви, особено ако си си платил глобата за кратко предизвестие. Но все пак зависи какво си подписвал в договора за наем.SNS написа:Благодаря за отговора , но предизвестието съм го дал вече със 6 дни закъснение и не мога да върна времето назад.Ще напусна след 54 дни на 31 май, не след 60.Съгласен съм да платя и глобата от 150$ , но да плащам още за всеки не нает ден след това е вече прекалено този апартамент ако не се наеме за 2 месеца тогава 2300$ ли да им платя няма да стане.Въпроса ми е ако ме съдят имам ли шанс да спечеля?
Let it go...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
не вярвам да те съдят а ако са малка корпорация сигурно и няма да те репортнат на кредит бюрото
в повечето стандартни договори се изисква 60 дена предизвестие валидно от всяко първо число (което ако не е вписано се подразбира тъй като обикновенно рентата също се изисква месечно а не седмично или дневно).
ако много се заядат, може да намериш нещо нередовно в сградата и да го цитираш като причина...
в повечето стандартни договори се изисква 60 дена предизвестие валидно от всяко първо число (което ако не е вписано се подразбира тъй като обикновенно рентата също се изисква месечно а не седмично или дневно).
ако много се заядат, може да намериш нещо нередовно в сградата и да го цитираш като причина...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
"V zadachata se pita - imash li liiz ili ne...Shtot ako si podpisal za godina napred primerno...si finansovo otgovoren za tsialoto tova vreme v sluchai che apartamenta ne se prenaeme..."
По договор обикн. трябва да дадеш предизвестие от 2 месеца. Ако договора ти запо4ва от 1во 4исло, предизвестието и съответно изнасянето също е от първо 4исло. Глобата, както са ти обяснили, ще платиш заради закъснението (предупредил си на 6то 4исло). Ако искаш да стоиш до 6то 4исло - ще трябва да си платиш допълнително за новите 6 дни. Зная, 4е не ти харесва, твоята логика е правилан, но така е по договор.
Що се отнася до съденето, може и да не ти дадат възможност, както се слу4и с нас. Имахме подобен на твоя слу4ай. Само дето ти се разминаваш с глоба за закъснение от 6 дни, а на нас не пожелаха да признаят целия месец и с4етоха предупреждението от 1во 4исло на следващия. Това, според тях, е 1месе4но предупреждение.
Искахме да съдим, оплаквахме се от поддръжката на апартамента и сградата (имахме основателни при4ини и неизпълнени заявки), но незнайно как из4езна документацията за заявките, сякаш никога не сме ги правили. Докато ние спорехме с компанията кой крив, кой прав, се обади Collection Agency и притисна гаранта ни (не нас) за 1 допълнителен наем. Когато се обадихме на Collection Agency-то, ни заявиха, 4е ако искаме да се съдим с компанията - наша работа. Но ако до 2 дни не платим - отразява се на кредит историята и на нас, и на гаранта. Е, ние не можехме да злепоставяме гаранта ... Може би имахме лош късмет.
По договор обикн. трябва да дадеш предизвестие от 2 месеца. Ако договора ти запо4ва от 1во 4исло, предизвестието и съответно изнасянето също е от първо 4исло. Глобата, както са ти обяснили, ще платиш заради закъснението (предупредил си на 6то 4исло). Ако искаш да стоиш до 6то 4исло - ще трябва да си платиш допълнително за новите 6 дни. Зная, 4е не ти харесва, твоята логика е правилан, но така е по договор.
Що се отнася до съденето, може и да не ти дадат възможност, както се слу4и с нас. Имахме подобен на твоя слу4ай. Само дето ти се разминаваш с глоба за закъснение от 6 дни, а на нас не пожелаха да признаят целия месец и с4етоха предупреждението от 1во 4исло на следващия. Това, според тях, е 1месе4но предупреждение.
Искахме да съдим, оплаквахме се от поддръжката на апартамента и сградата (имахме основателни при4ини и неизпълнени заявки), но незнайно как из4езна документацията за заявките, сякаш никога не сме ги правили. Докато ние спорехме с компанията кой крив, кой прав, се обади Collection Agency и притисна гаранта ни (не нас) за 1 допълнителен наем. Когато се обадихме на Collection Agency-то, ни заявиха, 4е ако искаме да се съдим с компанията - наша работа. Но ако до 2 дни не платим - отразява се на кредит историята и на нас, и на гаранта. Е, ние не можехме да злепоставяме гаранта ... Може би имахме лош късмет.
-
- Обратна връзка:
Бабо Пено, това дето го казваш е когато се подписва договора с фиксирани дати за напускане, по принцип първата година при наемане, ако решиш да напуснеш по-рано дори и по законните 60 и...дни трябва да платиш за оставащите месеци, заради нарушаване на споразумението, така е поне в Онтарио доколкото знам от опит.
И на мен ми се струва нередно, след като си платил глоба за 6-те дена, да искат да им плащаш и за дните след 31-ви май. Шансовете ти за спечелване на дело в съда зависят от това какво точно пише в договора ти, както и от конкретните закони в твоята провинция. Най-добре се свържи с местната организация за защита на наемателите и виж какво ще те посъветват.SNS написа:Благодаря за отговора , но предизвестието съм го дал вече със 6 дни закъснение и не мога да върна времето назад. Ще напусна след 54 дни на 31 май, не след 60. Съгласен съм да платя и глобата от 150$ , но да плащам още за всеки не нает ден след това е вече прекалено този апартамент ако не се наеме за 2 месеца тогава 2300$ ли да им платя няма да стане. Въпроса ми е ако ме съдят имам ли шанс да спечеля?
Obey gravity ... It's the law!