SRAMUVATE LI SE OT BULGARSKIA SI PROIZHOD ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

SRAMUVATE LI SE OT BULGARSKIA SI PROIZHOD ?

Общо гласове: 0
Botzo

Мнение от Botzo »

Тук където живея аз ............ много наблизко е Бразилия. И всички знаем там ритнитопковщината на какво ниво е. Но никой от бразилците (поне които идват тук) няма да каже че е горд че е бразилец поради това че Пеле, Роналдо, Ривалдо например са бразилци.
То Като гледам на Стоичков може паметник приживе да му издигнем като на Пааво Нурми (за който не знае - да потърси и ще разбере че между двамата място за сравнение няма) и да се учи в учебнниците по история.
Ако заради него трябва да се гордея че съм българин ........ значи правилно съм отговорил на анкетата ......... айнц, цвайн, драйн !!!

п.п. Много ми е интересно кой ли е другия който е на моята позиция и е дал същия отговор :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Botzo,имам само два въпроса:
1/ Ти май изобщо не си падаш по футбола ,а? На мен това ми говори твоето презрително "ритнитопковщината".
2/Ти коя година си напуснал България?
Не мога да повярвам,че българин,преживял футболното лято на 1994г и всичките изяви на националния ни отбор ,чийто капитан беше Ицо,може да говори като теб.Тогава и децата знаеха наизуст имената на нашите момчета и крещяха с всички:"Българи,юнаци!"
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Riba

Мнение от Riba »

Roza,ami i az se valnuvah ot tezi pobedi na Bg otbora,bez da sam futbolen fen,i az se radvah s vsichki....no tova ne oznachava,che Hristo Stoichkov(vse pak futbola ne e individualen sport) e tozi,koito me kara da se chuvstvam gorda ,che sam balgarka... :roll: imame i drugi...dostoini ,proslavyashti Bg sportisti,no ne zatova hodi dumata tuk.Da,vyarno e .horata go pomnyat....i 10 godini,sled kat beshe igral v Barsa....prodaljavaha da go pomnyat,i da reagirat ,kogato chuyat dumata Balgariya,no tova sashto ne me nakara da se izvisya ot gordost,che sam balgarka....
bezumno e spored men,imeto na Stoichkov :oops: da stoi redom s imenata na Levski :saint: i Botev :saint: .Spored men,tova bi nakarnilo tyahnata pamet...
:cry:
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

Zdraveite vsichki. Kakto se kazva i az barabar Petko s magete - ta da izrazia mnenie i az. Opredeleno ne se sramuvam che sam balgarin - imame istoria po-dalga ot povecheto narodi v Europe. Moge bi razlichni faktori ne sa ni pozvolili da sme v elita na Europa - pravoslavnata viara, turskoto robstvo, nalichieto na drugi subektivni ili obektivni faktori. Mogem da si zadadem vaprosa kakvo primerno e Napoleon - kakav e negoviiat prinos za razvitieto na France - dali e obiknoven zavoevatel ili s prinosa si ustanoviavaneto na republika e tlasnal stranata napred. Nemcite dali se sramuvat (zaedno s avstriicite) che sa imali Hitler? I t.n.
Po vaprosa za Stoichkov - toi za men e selianche s neveroiaten kasmet - da sportuva edna ot nai-populiarnite igri v sveta, da sluchi na otbor (spomnete si prestoia mu v Parma), i da sluchi da igrae v Spain, kadeto sa ludi po futbola. Inache imame mnogo po-proslaveni otkam otlichia sportisti - boreca (zabravih mu imeto Valentin....., Stefka, Jordan Jovchev i etc. Nali znaete liubimata mu replika - mamata.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Пет Апр 30, 2004 8:43 pm, променено общо 1 път.
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Седят трима пияни в кръчмата. По телевизията съобщават, че полски мишки са изяли голяма част от житната реколта тази година. Единият пияница се надига и казва:
- леле мишките...
Другият:
- леле реколтата...
Третият:
- леле поляците...

Diskusiata tuk mnogo mi prilicha na tozi vic... Vseki si govori za neshto razlichno. Az ne iskam da karam nikoi tuk da se gordee sys SToichkov. Ne go priravniavaite s Botev i Levski, ima hiliadi razliki.
Samo ne razbiram zashto kato ne haresvash niakogo ili neshto triabva da se izpolzvat obidi i da se pliue... No iavno tova si e zalojeno.
Nai-lesno si ostava da obidish niakogo i da tursish kritiki.
Tova e neshtoto, koeto me iadosva v bulgarina - za niakoi hora ostava nevuzmojno da kajat :" Bravo! Radvam se za tozi chovek..."
abe kvo li i az obiasniavam....
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Blue Passion написа: Да питаш канадец за компетентно мнение за хокей на лед разбирам,ама за футбол.... :idea: :?: Ще прощаваш,но нещо не ми се връзва Канада и футбол :D
Niamash si i predstava kolko e populiaren evropeiskiat futbol tuk. I ne samo sred emigrantite, dori i sred quebecarite. I niama kak da ti se vurje tazi predstava dokato ne si tuk, dokato ne vidish kakvi sportni saorajenia imat, kakvi turniri se organizirat i t.n.
I da - Stoichkov ne beshe kapitan, dori se izpokaraha s Trifon za kapitanskata lenta, za koeto ne gi opravdavam.
No produljavam da uvajavam vsichki (ne samo Stoichkov), koito napraviha tolkova mnogo za Bulgaria
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Пет Апр 30, 2004 8:42 pm, променено общо 1 път.
Stanislava
Обратна връзка:

м

Мнение от Stanislava »

Здравейте всички,
Аз също не се срамувам, че съм българка.Имам и кубинско гражданство, но никога не го казвам и причината не е че се срамувам от кубинското си гражданство, а защото живея в България.
А колкото до прословутия Стоичков-моите уважения към неговия професионализъм, но съжалявам, че толкова прост българин стана достояние на целия свят, та сега хората от другите нации покрай него придобиват представа за нас българите
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Roza написа:Botzo,имам само два въпроса:
1/ Ти май изобщо не си падаш по футбола ,а? На мен това ми говори твоето презрително "ритнитопковщината".
2/Ти коя година си напуснал България?
Не мога да повярвам,че българин,преживял футболното лято на 1994г и всичките изяви на националния ни отбор ,чийто капитан беше Ицо,може да говори като теб.Тогава и децата знаеха наизуст имената на нашите момчета и крещяха с всички:"Българи,юнаци!"
az 1994 biah v Chicago i se kefeh na machovete ama aide da si doidem na dumata...
BGtata se proiaviavaha kato seliaci izvan stadiona i vaobshte tva da gonish niakvo kojeno kalbo po dobre ot drugi krivokrakchovci ne e big deal
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

Гледайки на къде отрива тази тема мисля че е вече време или да променим курса или да я спрем. Защото независимо от това кой за какво го е срам или не; горд с незнам си какво просто е невероятно неуместно да намесваме акъвто и да било спорт който да е в упора на това твърдение и още по малко спортист, при това с коефициент на интелигентност по-нисак от нула.
За информация на Роза през 1994 бях в българия и въпреки Божия подарък да станем с голямо чудо 4-ти ( и това в никакъж слъчай не прави Господ българин како се самозалугваха тогава някой ) това в никакъв случаий не ме накара да се чуствам нито повече нито по-малко българин. това е една верменна еуфория благодарение на някакъво си постижение което и тогава на всички ни беше ястно че повече няма да се повтори.
Мисля че не беше четен с внимание постинга в който написах за Бразилия. Та затова ще дам друг пример: дали ако питате някой французин защо е горд с произхода си той ще посочи като фактор Мишел Платини ??
Естествено че не ........... т.е. пак българите се гордеят с глупости като забравят наистина стойностните неща в историята им.

Благодаря.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Ne.
Ne se sramuvam ot proizhoda si.
Gordeia se, che hora kato Botev, Levski, Vazov i Vaptcarov sa mi sanarodnici.
Ne se i hvalia s proizhoda si.
Chestno kazano, predpochitam da se gordeia s naslednicite si, vmesto s predcite si.
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Botzo

Мнение от Botzo »

IvHaydu написа: ... Ne se i hvalia s proizhoda si.
Chestno kazano, predpochitam da se gordeia s naslednicite si, vmesto s predcite si ...
Иване,
идея си нямаш с тази част на изказването ти колко си прав .........

Поздравления.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Nali chrez detcata si shte jiveem po-dalgo...i po-dobre...
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

IvHaydu написа:Nali chrez detcata si shte jiveem po-dalgo...i po-dobre...
:beer: :beer: :beer:
i deteto ti tuk kato se pribere oblecheno kato negarche govoreiki ti na negarski ili kato momchenceto ti dovede drugo momchence i go predstavi kato gajeto si...
Pazi si decata tuk i vnimavai v kvo uchilishte gi zapisvash.
A inache si prav che tva e prodaljenieto, samo deto nie prodaljavame s 1-2 a drugite narodi* s 4-5, 7-8
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено