Ванкувър или Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Milenka, колкото по-"здрава" е зимата, толкова е по-здравословно. Когато зимата е "лигава", тогава по-лесно тръгват грипове и други гадости. При българската мека и променлива зима редовно минават вълни от грип. Някой да е чувал за подобни неща в Сибир? :roll:

Освен това няма смисъл да се лепят етикети на децата - онова било здраво, пък това болнаво. Като подиша чист въздух без много зарази в него, като се храни и играе редовно, лесно може да стане "здраво" от "болнаво". Другото е божа работа... :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

c200 написа: ... Хората от Ванкувър казаха, че си ходят и си пеят под дъжда, демек свиква се...
Въпрос: Как се разпознават туристите във Ванкувър?
Отговор: Носят си чадър! :D
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Independent написа: ... Я ванкувърци да си кажат - с колко не ви стигна да биете рекорда? То бяха четири седмици (май) непрекъснат дъжд! Без спирка! ...
Два дена не ни стигнаха :evil: ! ... Обаче колко сняг натрупа по ски пистите :D! Предните две зими почти не успяхме да караме ски, а тази година май пистите ще са отворени до края на Април :dance:!
Obey gravity ... It's the law!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

You know you are in Vancouver when...

Your co-worker tells you he has eight body piercings - none are visible.
You make well over $100,000 and you still can't find a nice place to live.
You think anyone who drives a car to work is decadent.
You keep a list of companies to boycott.
You would never dream of crossing a picket line.
You realize there are far more Rainbow flags in the city than Canadian flags.
The guy who cuts your hair is straight, and your plumber is gay.
Old friends you haven't talked to in years suddenly call. "Do you have a spare bedroom for a weekend?"
You think anyone wearing a Preston Manning haircut is Preston Manning.
You can't remember...is pot still illegal?
You go to your office manager's baby shower. The parents are named Judy and Amber.
You give a "thumbs up" gesture to a car with a "FREE TIBET" bumper sticker and you mean it.
You have a very strong opinion where your coffee beans are grown, and are willing to fight about it.
A really great parking spot can move you to tears.
A man walks on Robson in full leather regalia and crotchless chaps. You don't notice.
You curse those damn tourists - but always stop to help a cute person who is looking puzzled at a city map.
Your child's 3rd grade teacher has a nose ring and is named "Breeze".
You are thinking of taking an adult education class, but you can't decide between a Yoga, Channeling, or Building Your Web Site class.
Your new neighbours go to temple, but you are still not sure if they're Jewish or Buddhist.
You own an expensive Gore-Tex mountaineering jacket and wear it 90% of the time.
You run the risk of being trampled by all the running clubs out at 8am on Sunday morning.

YOU KNOW YOU'RE FROM QUEBEC WHEN:
1. "Vacation" means going to Quebec City for the weekend.
2. You measure distance in hours.
3. You know several people who have hit deer more than once.
4. You often switch from "heat" to "A/C" in the same day.
5. You use a down comforter in the summer.
6. Your parents drive at 65 mph through 13 feet of snow during a blizzard, without flinching.
7. You carry jumper cables in your car and your girlfriend knows how to use them.
8. You design your kid's Halloween costume to fit over a snowsuit.
9. Driving is better in the winter because the potholes are filled with snow.
10. You know all 4 seasons: almost winter, winter, still winter,and construction.
11. You actually understand these jokes and forward them to all your friends from Quebec
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Milenka написа:то едно слънце, ама като не можеш да си изведеш децата да карат колело по 8-10 месеца в годината и вкъщи да стоиш е полудяване, а не депресия..чудя се кое да избера депресия-самоубийство или полудяване-лудница...
Izviniavam se za ezika...ama koi Vi palni glavata s takiva gluposti se chudia???

8-10 mesetsa???!!! Kak ne! V nashe selo (koeto e s kade po-surov klimat ot Monreal) huknahme po ezera i kabinki oshte predi 2 sedmitsi S DETSATA barabar!...

V WINNIPEG realno ne moje da se izliza navan mnogo, mnogo 2 (DVA) mesetsa v godinata i to ako se sluchi studena zima (za protokola...NE poznavam po zimornichav chovek ot moia milost!)...Togava horata se iznasiat za sedmitsa, dve na Karibite ili se razhojdat po molovete, v zimnite gradini i prochie...

Sas zdrave...
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

лелеллелелелеллеле егати темата се е отворила,не мога да повярвам на о4ите си.
A long time ago
in a galaxy far ,far away
nadiaK.

Мнение от nadiaK. »

I az da udulja temata s umno i polezno izkazvane:)
Eee ,mnogo mi e smeshno kak vseki si hvali grada i obiasniava na vuprosnata MIlenka ,che ne vali tolkova dujd/sniag....i t.n i t.n.....
Milenke,reshi nakraia kude ste hodish i da svurshi nai nakraia taz dulbokomislena tema.
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

ами като не мога да реша...
а пречи ли темата на някой, ако няма отговори, тя просто ще замре...
но все пак си мисля, че не само на мен е интересно да чета...
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Ami Milenka zatvori ja tazi tema naj nakraja! Navsiakade vav Canada e vse sashtata.... :D Zapovidaj tuka pak posle reshavaj!!!!!! :D
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Монреал.........или Отава.........!
Док..........
TROUBLEMAKER
pop

Мнение от pop »

VanBC написа:
c200 написа: ... Хората от Ванкувър казаха, че си ходят и си пеят под дъжда, демек свиква се...
Отговор: Носят си чадър! :D
Отговор: Бели са :roll: :roll: :roll:
LaRue

Мнение от LaRue »

Вярно ли е, че в Квебек и гларусите говорели на френски и казвали:
Се куа? :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

BabaPena написа:V WINNIPEG realno ne moje da se izliza navan mnogo, mnogo 2 (DVA) mesetsa v godinata i to ako se sluchi studena zima (za protokola...NE poznavam po zimornichav chovek ot moia milost!)...Togava horata se iznasiat za sedmitsa, dve na Karibite ili se razhojdat po molovete, v zimnite gradini i prochie...

Sas zdrave...
Е анджък де! Хем на Винипег му се носи славата на студен град.
Аз като най-зиморничавия човек на тая планета (бабо Пено, по тоя показател те бия, па ти ако щеш ми вярвай) се оплаквах колко топла беше тая зима. Сега мога до утре да мрънкам колко е студена пролетта (брррр, това не е април месец бе), но пак се преживява. По-миналата седмица даже успях за два дни да хвана тен. Вее вятър, ама едно слънце, не е истина просто.
Значи, аз разбирам, че при мен проработи късмета на новака и за добре дошли нацелих най-топлата зима от колко беше време насам, но на мен тук ми беше много по-топло, отколкото в София (а си бях там края на януари, та имам и поле за сравнение). Не сме се затваряли вкъщи, пеша си ходих до моловете в Ласал (щото кола няма). Един път даже излизам пак натам, бре, усещам го по-щипещо някак си. Прибирам се след не знам колко време и чувам по телевизията "днес беше -18, с вятъра - 26". Еми аз така и не разбрах нито за едното, нито за другото, докато бях навън. Та всички приказки колко непоносимо студено било в Монреал ми се струват преувеличени.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Independent написа:...Та всички приказки колко непоносимо студено било в Монреал ми се струват преувеличени.
Мдам, същото може да се каже и за дъжда във Ванкувър. Изобщо въпрос на вкус. ;) :lol: :beer: :beer:
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

ами незнам, как на вие сте зиморничиви, пък на мен си ми е студено... :oops:
климатът беше само част от критериите..не малка част, но част..
я сега разкажете за Отава, има ли хляб в този град, че ми стана интересно, как така попада под две провинции...каква е хавата там?
или според надписа в една съседна тема, да не го мисля... :lol:
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Заключено