Първите спечелиха - интервю 03.04.2006 - Успешно!
Здравейте минахме успешно.Паниката ни беше напълно излишна. Началото започна така.Влизаме и първите въпроси са от къде сте.Кой град.Къде се намира.С какво пътувахте.Защо искате да имигрирате в Квебек. Какво работите и с какво точно се занимавате .Тези два въпро са важини.После 30 мин. минаха в сверяване на документи с оригинали.После ни питаха какво искаме да работим там-показахме му страници от Еmploi Quebec по нашите специалности.Tова му хареса и продължи с това къде сме учили френски колко часа и колко месеца.Даже след като взехме интервюто искаше даразбере как ще го усъвършенстваме-отговорихме отново с курсове.С мен говореше малко по-бързо отколкото с жена ми защото усети че го разбирам веднага.Той определя дикцията според човека и иска дави предразположи.
Успех на всички !
Успех на всички !
- dart vador
- nibis
kristie написа:Така, бяхме от 10 часа. Норман Люме един много приятен, усмихнат, доброжелателен и спокоен човек. Единственият му проблем /но не маловажен/ е, че говори страшно бързо и почти нищо не му се разбира. Повтаря въпросите по няколко пъти като те види, че гледаш умно и накрая се намесва преводачката на по-разбираем френски. Интервюто продължи точно 30 минути, от които около 10 преводачката му обясняваше защо съм с различни имена / моминска фамилия и фамилия по мъж - що е това/. Въпроси - около 30 въпроса и на двамата общо:- Къде се намира родния ви град
-Защо напуснахте родния си град
-Как дойдохте до тук тази сутрин
-Работели ли сте като електронен техник - имам такова средно образовани
-Какво точно правехте като такава
-Къде искате да се установите в Канада
-Какво искате да работите в Канада
-Къде работите в момента - и двама сме със сменени работни места след подаване на първите документи
-Къде сте учили френски
-Имате ли нова банкова референция
Всички тия въпроси са задавани в процеса на проверка на документите. Никакви странични въпроси от рода на:Какво знаете за Канада и Квебек, Защо искате да имигрирате и т.н.
Имаше лекция на тема френски и колко е необходим за да успеем в Квебек. След това ни накараха да излезем и да изчакаме 5 минути, които се оказаха 15 минути :briah: И последва тържественото връчване на сертификатите и една дълга реч, от която ние нищо не разбрахме, но много разбиращо кимахме с глави и викахме OUI!
Ми това е в общи линии. Желая Успех на всички и стискаме палци. Давайте смело.
Chestito i skoroshno pristigane. Savet : postaraite se da si vdignete nivoto na frenskiat i angliskiat do takova, che da razbirate kakvo vi se govori i da moje da se izraziavate gore dolu prilichno. V protiven sluchai e vazmojno da preminete prez nepriatni momenti, koito moje da vi izgradiat negativna prestava za Kanada. Prestavete si chujdenets, koito ne govori balgarski v Balgaria.
И ние минахме успешно
Здравейте,
Вчера аз и приятелката ми минахме успешно интервюто.
Общо взето г-н Люме наистина е усмихнат и доброжелателен човек и очевидно пита едни и същи въпроси. На нас ни зададе същите въпроси каквито са написали хората преди нас в темета. Когато ми разглеждаше документите видя че периодите на образование и работа се засичат и ме пита дали съм работил на пълно работно време докато уча. А и в началото докато ми разглеждаше паспорта видя че има доста печати и ме пида къде съм ходил, каква е била целта. Интервюто приключи доста бързо. Повечето време сверяваше документите.
Така че споко ... само дето малко бързо говори, но това не е проблем, защото повтаря и потретва въпроса, а ако не е разбран, преводачката го повтаря отново с нормална бързина. На англииски зададе точно 2 въпроса:
Говориш ли англииски и къде си го учил.
Та това е ... 40-тина минути и после ни извика да ни даде сертификатите и ни обясни какво трябва да правим след това.
Вчера аз и приятелката ми минахме успешно интервюто.
Общо взето г-н Люме наистина е усмихнат и доброжелателен човек и очевидно пита едни и същи въпроси. На нас ни зададе същите въпроси каквито са написали хората преди нас в темета. Когато ми разглеждаше документите видя че периодите на образование и работа се засичат и ме пита дали съм работил на пълно работно време докато уча. А и в началото докато ми разглеждаше паспорта видя че има доста печати и ме пида къде съм ходил, каква е била целта. Интервюто приключи доста бързо. Повечето време сверяваше документите.
Така че споко ... само дето малко бързо говори, но това не е проблем, защото повтаря и потретва въпроса, а ако не е разбран, преводачката го повтаря отново с нормална бързина. На англииски зададе точно 2 въпроса:
Говориш ли англииски и къде си го учил.
Та това е ... 40-тина минути и после ни извика да ни даде сертификатите и ни обясни какво трябва да правим след това.
ЧЕСТИТО КРИСИ

Обяснението
Обяснението за работа и учене по едно и също време беше, че не съм бил на фиксирано работно време и съм можел да работя уикендите и вечер до късно. Не ми е намалял стаж ... поне нищо не каза ... просто продължи нататък с другите документи.