Откраднаха ни джипа
- Ivet
- Обратна връзка:
Откраднаха ни джипа
Освен, че в момента ми идва да хвана един калашник и да стрелям на месо
, ме интересува, ако някой е запознат, дали полицията прави нещо при кражба на кола, или само я регистрират?

Let it go...
Re: Откраднаха ни джипа
Съболезнования!Ivet написа:Освен, че в момента ми идва да хвана един калашник и да стрелям на месо, ме интересува, ако някой е запознат, дали полицията прави нещо при кражба на кола, или само я регистрират?
Полицията в общи линии не прави нищо за откриването на колата - прибавят я в списъка за издирване и чакат да изкои от някъде. Пък и то май няма какво друго да направят ... Надявам се, че поне имате пълна застраховка. На нас като ни откраднаха колата, нямахме застраховка и бяхме на път да пием една кофа студена вода. За късмет, се оказа, че на крадците само им е трябвала кола да си пренесат някакви строителни материали и после я бяха зарязали на наколко пресечки от нас, при това бяха напълнили резервоара до горе

Obey gravity ... It's the law!
-
Re: Откраднаха ни джипа
Ako ne beshe si kupil Jeep, a Chevy truck, po-trudno stiaha da go otkradnatIvet написа:Освен, че в момента ми идва да хвана един калашник и да стрелям на месо, ме интересува, ако някой е запознат, дали полицията прави нещо при кражба на кола, или само я регистрират?
Слушай, има шанс застраховката на автосервиза да плати за колата ви.Ivet написа:От паркинга на един автосервиз.
Зависи от доста неща дали законът ще дефинира рилейшъншипа ти с автосервиза като bailment или licence. Първото речника не дава превод на БГ-ски... то е когато притежанието на колата е дадено на автосервиза, но ти запазваш собственическите права, по закон автосервиза има задължение към теб да не стане нищо лошо с колата. Лицензът - ако да речем помолиш автосервиза да си паркираш колата там - тогава те ти дават право да използваш тяхната собственост, и сори майкъл.
В нормалния случай, когато човек си даде колата на автосервиз, ти им даваш ключовете - и този акт им дава контрол в/у автомобила и почти автоматически се получава bailment.
При всеки случай, завърти един телефон на някой местен адвокат - най добре проперти лойър (ако си купувала къща питай real estate брокера си, те познават много такива) или провери в тел. указател.
Дисклеймъри:
1. Ако си подписала нещо, на което пише "Автосервизът не поема никаква отговорност...." тоава кофти. Ама пак си струва да се обадиш на адвокат да питаш.
2. Това е законът на английскоговорящата част на Канада (common law). Ако живееш в Квебек -- сигурен съм че ще е донякъде подобно.
3. Аз съм като Джой - все още уча занаята, така че имай предвид приказката за това колко чини free advice-а.
И не на последно място - моите искрени съболезнования.
- Ivet
- Обратна връзка:
Мерси за отговорите. Много неприятно. Това ни е джипа за офроуд, мъжа ми цяла зима си игра да го оправя - лифна го и т.н., голямо бонбонче стана, и миналата седмица го закарахме на паркинга на автосервиза на един приятел, за да му вземем постоянни номера и застраховка, и пакинг место, където живеем, в момента е с темпорари номера. Беше затиснат от няколко коли за по-сигурно, но това не е спряло крадците, някои от колите на около са пострадали, но са си там. Което означава, че някой си му е хвърлил око и много целенасочено го е откраднал, тоест не се надявам да го изоставят някъде.
От полицията казаха, че намират 70% от колите, ама...Голема гадост, да им изсъхне... всичко което може да им изсъхва на крадците! 

Let it go...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
хм, аз си мислех че е другия ви джип - те са на листа на най крадените...
дано да не са българчетата - те много крадяха едно време и право на кораба
много е отвратително наистина
пуснете снимки из всички 4 по 4 форуми и кажете ако има някое место дето да си личи че е удряно или нещо такова така може да се обезокуражат и да я изоставят.
сори
дано да не са българчетата - те много крадяха едно време и право на кораба
много е отвратително наистина
пуснете снимки из всички 4 по 4 форуми и кажете ако има някое место дето да си личи че е удряно или нещо такова така може да се обезокуражат и да я изоставят.
сори
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- Ivet
- Обратна връзка:
Ако беше другия джип, нямаше да ме е толкова яд, просто щях да си купя същия. Ама тоя... Не мисля, че са българи, никой не знаеше къде е джипа, а и собственика на сервиза няма вземане-даване с българи. Коле, това с форумите е добра идея. Може да пуснем данни и в клубовете, дето членуваме.
Let it go...
Абе радвай се, че си в Канада и джипа ти са го откраднали. В България щяха да го взривятIvet написа:Ако беше другия джип, нямаше да ме е толкова яд, просто щях да си купя същия. Ама тоя... Не мисля, че са българи, никой не знаеше къде е джипа, а и собственика на сервиза няма вземане-даване с българи. Коле, това с форумите е добра идея. Може да пуснем данни и в клубовете, дето членуваме.

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп