Suma na letishte Sofia
Suma na letishte Sofia
Темата е разисквана многократно, но не успях да открия интересуващата ме информация. Въпросът ми е може ли дете на 12г. да пренесе сума неподлежаща на деклариране, т.е. по-малка от 8000 лева с цел да се избегне декларирането и от друг член на семейството, а ако се декларират суми от 8000 до 25000 лева, това усложнява ли нещата и предизвиква ли нежелани действия от страна на любимите ми български митничари. И второ - декларира ли се лаптоп при напускане на страната? На отговорилите -СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ.
Mozesh da namerish nuznata informacia tuk:
http://www.customs.government.bg/index_bg.html
otidi na "polezna informacia" ot menuto v liavo
sled tova izliza pod menu
izberi "za patuvashti"
sled tova v stranicata naj dolu e na BG flagcheto, tam she tarsish v tozi tekst go pisheshe niakade
maj imashe neshto koeto kazvashe che nepalnoletnite ne mogat da imat sasthite mitnicheski oblekchenia ama ne sam siguren.
Uspeh
http://www.customs.government.bg/index_bg.html
otidi na "polezna informacia" ot menuto v liavo
sled tova izliza pod menu
izberi "za patuvashti"
sled tova v stranicata naj dolu e na BG flagcheto, tam she tarsish v tozi tekst go pisheshe niakade
maj imashe neshto koeto kazvashe che nepalnoletnite ne mogat da imat sasthite mitnicheski oblekchenia ama ne sam siguren.
Uspeh
И аз от този сайт черпя информация, но не намирам това, което ми е необходимо. Някой спомена във форума, че деца под 16 год. нямат право да попълват декларация и по тази логика могат да пренасят пари, които не подлежат на деклариране - т.е. аз го разбирам по-макло са от 8000 лева. Няма ли някой по-вещ и по-опитен /или пък да е митничар/.
Здравей,buddy!
Предполагам, че има нещо ,което те притеснява, ама или аз не мога да разбера какво искаш да постигнеш, или ти не питаш правилно.
Ако сумата ти е под 25000 лв. какъв ти е проблемът да я декларираш? Не трябва да доказваш произход, липса на данъчни задължения и т.н. Ако винаги си пътуваш с лаптопа, по-добре си го декларирай, защото после пак ще го внасяш в Бг. Предполагам, че ако по-подробно опишеш какво точно те притеснява и какво искаш да постигнеш, някой ще ти отговори изчерпателно.

Предполагам, че има нещо ,което те притеснява, ама или аз не мога да разбера какво искаш да постигнеш, или ти не питаш правилно.

Между другото мисля, че около 60 % от хората във форума са митничари, които крайната бедност е прогонила от България.Няма ли някой по-вещ и по-опитен /или пък да е митничар/.