Ванкувър или Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

sasho71 написа:
Lub0 написа:Марихуаната не е наркотик.
така е , да си марихуаник е по-добре от алкохолик!
Marihuanata e opasen i vreden narkotik, no obektivnite izsledvania sochat che alkohola i tsigarite sa mnogo po-opasni i vredni narkotitsi!
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Bate! Tova beshe mnogo jako!!! :haplio: :haplio: :haplio: :dance:
kakвото потърсило,такова намерило
bateto

Мнение от bateto »

Ми аз съм бил и на двете места много пъти заради това си позволявам да имам мнение ,а не да се изказвам на изуст както някои го правят. :wink:
Aries

Мнение от Aries »

Бате, бил си в индустан (Съри), а не във Ванкувър.
bateto

Мнение от bateto »

Грешка живях в Marpole северно от Марине драйв м/у Мейн и Фрейзър стр. и южно от 37 ав.Иначе съм ходил навсякъде включително и в Съри.Е такова чудо пък никъде не видях ни в Мтл. в Парк Екстейншън ни на Инду Базар по Жерар стр. в Торонто,то просто при вас циганията няма аналог. :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Грешка живях в Marpole северно от Марине драйв м/у Мейн и Фрейзър стр. и южно от 37 ав.Иначе съм ходил навсякъде включително и в Съри.Е такова чудо пък никъде не видях ни в Мтл. в Парк Екстейншън ни на Инду Базар по Жерар стр. в Торонто,то просто при вас циганията няма аналог. :D
Батка, нема се пуашиш, брато. Редмънд вече ми е много тесен и смятам да се разширявам на север. Като изкупя повечето имоти във Ванкувър ще изселя принудително въпросната цигания в посока Монреал. ;) :lol: :rotfl: :beer: :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:Грешка живях в Marpole северно от Марине драйв м/у Мейн и Фрейзър стр. и южно от 37 ав. Иначе съм ходил навсякъде включително и в Съри ...
Бате, Бате-е, можеш да претендираш какъв си спец по Ванкувър колкото си искаш, но все още ти предстои да го докажеш :D ... В Съри има много индийци, но са от съвременните които се подстригват и бръснат. В южен Ванкувър, точно там където си живял (в карето оградено от Мейн, Фрейзър, Марине драйв и 37 ав.), е малката Индия където живеят радикалните индийци с чалмите и брадите :idea:. Т.е. Aries съвсем правилно ти казва, че си бил в индустан, а не във Ванкувър :lol:.
Obey gravity ... It's the law!
bp_de

Мнение от bp_de »

bateto написа:Грешка живях в Marpole северно от Марине драйв м/у Мейн и Фрейзър стр. и южно от 37 ав.Иначе съм ходил навсякъде включително и в Съри.Е такова чудо пък никъде не видях ни в Мтл. в Парк Екстейншън ни на Инду Базар по Жерар стр. в Торонто,то просто при вас циганията няма аналог. :D
Бате няма никакво намерение да се заяждам но ВанБц ти каза - след 1 месец престои в Ван -думи4ката ЖИВЯЛ е неподходяста.
Верно е 4е за да разбере 4овек някои неста на 4овек не са му нужни 5-10-20 години живот на определено място -но пак 1 месец е прекалено малко. По тая логика аз имам 3 месеца във Ван и съм живял 3 пати по далго от теб там :D :D :D
4е цигания има има-но то маи навсякаде има.

И например твърдениета 4е е ску4ен град -за мен са неоснователни- само да има6 пари4ки -има вси4ко. :D :D :D

Въпроса е каде 4овек може да прави пари (ако ваобсте може де :D )
а не каде кое колко струва.
engi

Мнение от engi »

Ама чакайте бе хора, напук на много поучителната тема за кандидат емигранта, някой споделя мнение получено в резултат на инфо от телевизията, друг разчита на статистиката за наркоманите, друг се осмелява да противоречи на мнение на Батето, касаещо живота му в Монтреал. Стига ! Искам ,колкото и да е обсъждано досега във форума да сравня живота в двата града ОБЕКТИВНО , впрочем мисля че такава е и идеята на автора на темата.
Големи надежди...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

engi написа: Стига ! Искам ,колкото и да е обсъждано досега във форума да сравня живота в двата града ОБЕКТИВНО , впрочем мисля че такава е и идеята на автора на темата.
ami за какво ти е обективност- тук има факти, ето Съри=Индустан, ясно и точно :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Искам ,колкото и да е обсъждано досега във форума да сравня живота в двата града ОБЕКТИВНО , впрочем мисля че такава е и идеята на автора на темата.
Ako iska6 bezpristrastno mnenie, 4eti enciklopedia Britanika.
Tuk kolkoto pi6e6ti - tolkova mnenia.
Vseki 6te ti kaje razli4no ne6to - tova koeto za edin e + za drug moje da e minus.
A ot si4ki tuk pisali samo Vladi i Bateto mogat da davat mnenie za6toto sa jiviali i na dvete mesta. Oba4e kakto vijdat6 mneniata im sa absoliutno protivopolojni.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Каквото и да си говорим където ви е писано там ще отидете.Човек не може да избяга от съдбата си.
Дано късметът ви спохожда навсякъде!
Good Luck!
Док.........
TROUBLEMAKER
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Каква обективност бе хора? Това тук са лични мнения и е естествено да са субективни. Даже и Батето си го е написал, че мнението му е лично, т.е. субективно.

За да е обективно едно мнение, човек трябва да е живял и в двата града (във всички райони/квартали) по няколко години, да е сменил десетина професии и да няма лични предпочитания и пристрастя. Е, как да стане това? :D

Тези статистики на мен не ми казват много, да не говорим, че за разлики между 15% и 17% (1-2%) изобщо не си струва да се говори. Ако живееш в мизерен квартал, 15% употребяващи наркотици ще ти се сторят мечта. Ако живееш в богат и хубав квартал, може години наред да не срещнеш нито един наркоман или скитник.

По същия начин, ако живееш в някое suburban предградие/квартал, ще има тишина, спокойствие, (често) зеленина и ... нищо друго! Никъде няма да можеш да ходиш без кола, а когато ходиш някъде, най-вероятно ще е до най-близкия мол. Ако живееш в по-"градската" част на града, може и да не ти трябва кола дори. Ще имаш магазини, концерти, кина, кръчми и др. съвсем наблизо, но пък ще има повече шум.

Това са големи градове и в тях ги има всички тези неща. Представете си някои емигрант, дошъл през зимата, видял студ, дъжд и сиво небе, не си намерил работа, която искал, поради това живял 2-3 години в евтин блок/квартал заобиколен от черни, пакистанци и др. Представете си сега някои, дошъл през лятото, видял слънце и зеленина и веднага си намерил хубава работа, живял няколко години в хубав квартал и т.н. И ако единия е живял във Ванкувър примерно, а другия в Монреал, какво ще ви кажат за съответните градове, ако ги попитате? :D

Понеже Миленка попита и за Торонто, ето няколко ЛИЧНИ впечатления. Пиша каквото се сетя в момента, не подреждам по важност:

- Има много хубави квартали, има и мизерни, има и средно хубави. Като архитектура не е кой знае какво. Наемите и цените на жилищата са високи. Разтежът на цените специално сега се е забавил и току-виж паднали малко.

- Застраховките на колите са най-скъпите в Канада.

- Френски съм чувал да се говори изключително рядко. На практика тук е 99.99999% англоезичен град, но ако искаш да работиш държавна работа, ще ти трябва и френски.

- Детските градини са 900-1000$ на месец.

- Градският транспорт е доста добър, на разписанията не винаги може да се разчита, но като цяло си върви много добре.

- Пътищата са много по-добри от БГ, но има още много да се желае. Аз лично ги поставям като качество някъде между БГ и Германия.

- Има много зеленина и паркове (едва ли повече от Ванкувър все пак :D ). Има паркове, в които като влезеш, можеш да забравиш, че си посредата на милионен град. Има плажове, които дори стават за плуване през лятото. Има и Toronto Islands.

- Има 3 университета, не знам колко колежи и безброй шарлатани, дето предлагат разни курсове.

- Бизнесът яко работи. Има много работа и голямо движение на хора. Има доста нископлатена работа. За повече пари, човек трябва да търси повечко, да се образова/преквалифицира или да е IT. Онтарио и Алберта са единствените две провинции, които са нетен донор към федералния бюджет. Индустрията и бизнесът в Онтарио са съсредоточени на юг в радиус 100-200 км от Торонто. По този показател можеш косвено да съдиш, че тук икономиката (от там и намирането на работа) върви по-добре. Това, разбира се, не значи, че не можеш да си намериш добра работи и в други провинции. :D

- Има основно 2 места/квартали, които са известни с високата си престъпност - Scarborough и районът около Jane и Finch. За миналата година има около 70 убийства. Това е добре да се гледа на фона на населението на Торонто (GTA), което е към 4 милиона и половина. Не знам каква е статистиката за другите големи градове. Лично аз никога не съм се чувствал застрашен или заплашен от нещо (не съм ходил посреднощ в Scarborough или на Jane и Finch все пак). Не се страхувам да оставя апартамента отключен. Имам познат, чиято кола няма централно заключване, той редовно я забравя отключена и не са му я откраднали още. Кражби и грабежи разбира се има, но не чак толкова, че да карат човек да живее в постоянен страх.

- Невероятно космополитен град. Само във фирмата, в която работя, съм изброил представители на над 20 държави, а не познавам всички. Има много културни събития (безплатни и платени), има всякакъв тип заведения и кухни. По непотвърдени данни в GTA живеят около 500 000 китайци, 350 000 индийци, 200 000 филипинци, неизвестен брой пакистанци, араби, африканци... Има много руснаци и източно-европейци, както и по-стари общности от италианци, гърци и португалци. Сигурно само във Ванкувър има повече китайци. :D Като цяло около 55% от населението на Торонто не е родено в Канада.

- Климатът е като в БГ, само че е по-екстремен - зимата е по-студено, а лятото е по-топло. :D Разликата от БГ е, че тук зимата има гаден вятър, а лятото - влага, която прави жегата тежка и лепкава. Специално тази зима не беше нищо по-различно от това, което съм виждал в БГ. Падна един по-сериозен сняг през декември и това беше. После е валяло няколко пъти, но не се задържа. Веднъж имаше freezing rain. През януари имаше доста топли дни. Виждал съм даже и хора по къси ръкави тогава (за който не вярва, имам снимка :D ) Наблюденията ми са само от тази зима. Хората разправят, че обикновено има много по-дълги периоди с як студ и вятър.

Good Luck и от мен!
Последно промяна от Kirilius на Пет Мар 24, 2006 3:00 pm, променено общо 2 пъти.
Angie

Мнение от Angie »

Kirilius беше ми много интересно да чета описанието ти на Торонто :beer: :beer: :beer:
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

ами точно това се целеше, което Kirilius написа, напишете така и за Ван и Мон и няма да има грешка темата..ако има и още малко инфо за живота на малките деца, как свикват по принцип с емиграцията и какви са условията за това в двата града, ще е още по-хубаво..

благодаря ви приятели за хубавите постинги..:beer: :beer: :beer:

а Док, съдбата всеки сам си я прави и каквото се получи, това..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Заключено