Довиждане и успех на всички

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ina_mk

Довиждане и успех на всички

Мнение от ina_mk »

Довиждане, защото вчера получихме писмо с окончателен отказ за Кебек, поради невъзможност да се пласираме на пазара на труда там. Вод. кандидат е бакалавър PR, с повече от три години стаж в рекламата и отпечатването й, а аз съм магистър социолог, с около 6 год. стаж на различни професии, последно специалист HR. Имаме 2 деца. Не знам, колко други хора са отрязвани така и ако знаете, моля ви, кажете ми, но не ме е яд толкава за парите, макар че сме целите в заеми, за да ги дадем, колкото за пропиляното време, нерви и надежди за по-добър живот за нас и децата ни (знам, че на някого може да му прозвучи изтъркано, но си е точно така). Замислям се дали да не изкарам едно инжинерно образование :lol: , но съм много зле с математиката.
И все пак успех на всички вас! Наистина!
bart

Мнение от bart »

Mnogo sazhaliavam!
Profesiite sa vi mnogo dobri- mozhe bi vi e podvelo franseto? Ne se predavaite- probvaite federalnata!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

знам, че ще прозвучи тъпо, но го погледни и от добрата страна..

все пак те губят, не вие
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

с тези две деца и с тези професии тука щяхте да видите огромен зор, огромно разочарование и да понесете големи парични загуби. затова по-добре се радвайте и си живейте живота :idea:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ina_mk

Мнение от ina_mk »

Езиците ни са: англ.-7/8, а френски 3/4 с документ за 150 часа. А мажът ми е и водолазен инструктор с около 1000 подводни часа, които обаче не може да докаже, защото не се пишат в трудова книжка, нито се осигуряват в НОЙ, но има официален документ от хората при които е бил, че е вярно.
Абе и аз не знам вече какво точно искат.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Milenka написа:знам, че ще прозвучи тъпо, но го погледни и от добрата страна..

все пак те губят, не вие
ne Milenke ,zablujdavash se ,TE /CA/ nishto ne gubiat ....e ima gubesht i tova vinagi ne e CA.Sorry za horata ,za nadejdata im za po dobar jivot na decata im....
THE LAST LINE OF DEFENSE
mushichka

Мнение от mushichka »

Много съжалявам за вас.
Ние също не сме с привилегировани професии, но бяхме записали ниво на френски 6/6 и на английски 6/6. После ни изпратиха писмо да си подобрим нивото на френски и трябваше да покрием 8/8.
Според мен нивото на френски е много важно, защото Квебек е все пак френска провинция и те много държат на езика.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

ina_mk, абсолютно всичко идва наистина от нивото на френски език. Вие отивате във единствената френска провинция на Канада, където има повече от 6 милиона франкофони. Самите кебекуа не споменават думата Канада, а само Кебек. За тях Кебек не е провинция - за тях Кебек е ДЪРЖАВА. За това как мислите, че ще ги убедите, че ще останете там, как ще се интегрирате в едно франкофонско общество с такова ниво на езика.
Нивото на език е основното, поради което са ви отрязали... каквото и друго да ви пишат.
Ако все още имате желание, подобрете френския си, но наистина до нива поне 7-8 и ако събирате необходимите точки - ще Ви приемат.
Кебек има нужда от емигранти, и то голяма. Голяма част от имигрантите там мигрират по други провинции. Все пак Канада е free country.
Именно за това е тази програма, която се конкурира много успешно с федералната.
И за това, когато не успеете да ги убедите, че ще останете или дори че ще отидете там - тогава следва това, което Ви се е случило.. за което много съжалявам.
Успех, каквото и да решите.
NaviD

Дали?

Мнение от NaviD »

sasho71 написа:с тези две деца и с тези професии тука щяхте да видите огромен зор, огромно разочарование и да понесете големи парични загуби. затова по-добре се радвайте и си живейте живота :idea:
Напълно ли си сигурен? Виж си постовете след първата ти разходка до България. Ти си понесъл огромното разочарование и се разтушаваш по цял ден във форума - на всяко гърне мерудия ( пардон-магданоз ).

Извинявам се за офф включването.
anete

Re: Довиждане и успех на всички

Мнение от anete »

[quote="ina_mk"] защото вчера получихме писмо с окончателен отказ за Кебек, поради невъзможност да се пласираме на пазара на труда там.
А на каква възраст сте, би ли споделила ?
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

JoroF написа:
Milenka написа:знам, че ще прозвучи тъпо, но го погледни и от добрата страна..

все пак те губят, не вие
ne Milenke ,zablujdavash se ,TE /CA/ nishto ne gubiat ....e ima gubesht i tova vinagi ne e CA.Sorry za horata ,za nadejdata im za po dobar jivot na decata im....
ами според мен губят двама души на добра работоспособна възраст, на които не са им плащани детски, образование и тн, за да достигнат това, което са..и губят, защото техните деца са потенциални граждани на държавата..а бе губят по всички показатели..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Ne e samo tova! Poglednete noviat M.P Xarpar kolko socialni pr. e otriazal....Portugalcite sashto se zalvat che sa riazani,ne gi dopuskat do Canada, a za latinosite da ne ovorim... :wink: :wink: :wink:
kakвото потърсило,такова намерило
becks

Мнение от becks »

Ама сами сте си виновни! водещият кандидат е бакалавър, ти магистър. Още тук губите 2 точки.

Френски 3/4 е на ниво бонжур, о ревоар. Къв ПиАр, кви пет лева с това ниво си мислят те. Даже и да не смятате да бъдете в Кебек и да няма да ви трябва френски, пак трябва да ги убедите че го знаете!

И най-вероятно не сте доказали достатъчно стаж. Ама има хиляди начини да имаш изрядно попълнена трудова книжка!

Не се отчайвайте и не се отказвайте ами научете френския и пак подавайте документи :?
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

becks написа:Не се отчайвайте и не се отказвайте ами научете френския и пак подавайте документи :?
Kato nau4at frenski nqma da e golqm kelipir oshte pove4e 4e shte byde nau4en na nivo interview... Tuka horata si govoryat kvebekarski i se gordeyat s tova!
Aleluya!
:):)
barbi

Мнение от barbi »

Li4no sam svidetel kak intervuto go vzimat hora koito dage ne sa razbrali,4e sa go vzeli-predstavete si kakvo e nivoto im na frenski.Ne sagaljavaite-vsjako zlo za dobro.Ne vi e bil tam kasmeta.Ubedena sam,4e vi o4akvat drugi uspehi! :D
Заключено