Въпрос за дете от първия брак

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
decatur

Въпрос за дете от първия брак

Мнение от decatur »

Имам въпрос,който е малко специфичен.Имам дете от първия си брак(на 7 години).Ако кандидатствам, има ли възможност да го направя без да включвам детето.Идеята ми е да не "разлайвам кучетата" преди да съм сигурна ,че нещата ще се уредят (в смисъл да бъдем одобрени).Ако кандидатствам без да включвам детето ,като апликант,трябва ли съгласие от баща му за моето кандидатстване?Не бих желала да разбира за това на този етап.Благодаря ви предварително за вниманието!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

не мисля, че можеш да кандидатсваш без него, а после просто да го добавиш, но може и да греша. Имам спомен, че е е доста сложно.
По-лесно е да си кандидатсваш с него, за това не се изисква съгласието на бащата. Такова ще искат чак от Букурещ, при положение, че сте получили сертификати за Квебек. Освен това детето ти носи още 2 точки.
Късмет!
third generation immigrant :)
Аватар
SAVANNA
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

До колкото ми е известно ако желаеш да вземеш детето си в Канада е необходимо съгласие от бащата, включително и за процедурата. В противен случай, ако подадеш документи без да включваш детето, кандидатурата ти се оценява по различен начин и ако си одобрена, то няма да имаш право да вземеш детето с теб.
Помисли си добре. Като съвет само - направи си предварителния тест като включиш детето и ще разбереш какви са ти шансовете за успех.
Късмет!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

SAVANNA написа:До колкото ми е известно ако желаеш да вземеш детето си в Канада е необходимо съгласие от бащата, включително и за процедурата. В противен случай, ако подадеш документи без да включваш детето, кандидатурата ти се оценява по различен начин и ако си одобрена, то няма да имаш право да вземеш детето с теб.
Помисли си добре. Като съвет само - направи си предварителния тест като включиш детето и ще разбереш какви са ти шансовете за успех.
Късмет!
Савана,
казвам го от личен опит. До този момент никой не ми е поискал съгласие на бащата за детето. Очаквам да ме питат на интервюто, и да поискат документ за Букурещ.
Аватар
SAVANNA
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

Не споря Мирка. Но до колкото разбирам тя иска да съобщи на бащата чак когато е получила одобрение на интервюто. Според мен е важно да е наясно със ситуацията преди да започне процедурата. Да не стане така да пише детето а после бащата да се запъне и да не го пусне, не дай си боже.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

SAVANNA написа:Не споря Мирка. Но до колкото разбирам тя иска да съобщи на бащата чак когато е получила одобрение на интервюто. Според мен е важно да е наясно със ситуацията преди да започне процедурата. Да не стане така да пише детето а после бащата да се запъне и да не го пусне, не дай си боже.
да, разбирам, не казвам че спориш :D

Мисълта ми е, че е много по-лесно броят на кандидатите да бъде намален в последствие, тоест ако таткото не се съгласи, отколкото обратното. Това се случи на мои близки, където семейството се разпадна докато мина цялата процедура, и накрая остана само водещият кандидат. Нямаше никакъв проблем когато той обяви, че ще имигрира сам вместо цялото семейство.
marcho_bg
Обратна връзка:

Мнение от marcho_bg »

mirkaa:
На мен ми поискаха декларация за съгласие за детето от майка му за интервюто. Изрично това бе написано на ръка в поканата за интервю, като допълнителни документи които трябва да нося на интервюто. decatur:
Също така трябва и декларация за този родител с когото отива детето т.е. една декларация че другият родител е съгласен екс-половинката му да имигрира, и втората че е съгласен да имигрира и детето.
Този въпрос е разискван няколко пъти тук във форума така че мисля че е най-добре да си имаш декларациите. А как да ги получиш си има начини :) .. просто седни и се разбери с човека.
Успех !!!
Je vous souhaiter tout le bonheur du monde !!!

DCS Vienna - 25.10.2005
Accuse de .. - 30.11.2005
Entrevue - 14.04.2006 - OK
Médecine - xx.xx.2006
Аватар
rose

Мнение от rose »

Без съгласие на бащата не може да се вземе сертификат за селекция на детето. Още на интервюто ще ти поискат такъв документ и ако не се представи в шестмесечен срок ще ти закрият досието...Ако детето не е вписано като зависимо в документите за селекция, не трябва да представяш никакъв докумен подписан от бащата на детето, ти си пълнолетна и не ти трябва ничие съгласие...Връзката с бащата е единствено по отношение на непълнолетно дете, т. е. до 18 години след това и такова съгласие на бащата не ти е необходимо. Ако бъдеш одобрена и заминеш за Канада, може да спонсорираш детето си, но пак ще ти трябва съгласие на бащата, особено при преминаването на българската граница...Наистина трябва да седнете и да си поговорите сериозно за това.
Късмет!
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Hi

Мнение от rorcho »

Hi :D

Zadai vapros kam Viena, posle se obarni kam advokat i sled tova vsi4ko ostanalo!

V kraen sluchei go zastreliai :noz: :giavol: :noz: hehehehe ima mangali deto za 5 leva 6te se naviat :rotfl: :dance: :rotfl:

Taka si e kogato mislite samo za liubov i hvarchite v oblacite, vse za princove mislite :krila:

Pojelavam ti da uspee6 i ne se davai - silata e v teb :luk: :haplio:

Be happy :haplio:
tery

Мнение от tery »

zdravej Decatur,pisha ti za sobstvenija si opit.az sashto imam dete ot parvija si brak no ne sam i pomisljala da ne go vpisvam v dokumentite zashtoto tova promenja ocenkata na polojenieto ti i posle shte dojdat novi problemi.kogato otidoh na intervu parvija vapros beshe imate li deklaracija ot bashtata.az imah dosta problemi s poluchavaneto na tazi deklaracija no ispjah ako te intersuva kak pishi mi lichno saobshtenie.v momenta sam v Montreal taka che opita mi moje da posluji i na teb.
Заключено