И защо не? Нали все-още не е втори? АЗ СЪМ КЛИЕНТ!!!! Щом ми се казва до втори и аз направя транзакцията до втори, оттам нататък не ме интересува какво става! Мога да я направя и в 11.59 и пак ще очаквам намаление. Явно ти гледаш на нещата от свой си ъгъл, който е непознат за повечето пишещи тук, които сме обикновени консуматори. Не може да очакваш клиента да е запознат с "кухнята" на тези неща, а не е и необходимо. Каквото и да напишеш, няма да ме убедиш, че ако намалението изтича в 12.00 на втрои срещу трети число и аз направя покупката малко преди това с кредитна карта нямам право на намаление. Просто не е вярно!bgmontreal написа:беки:
четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.
също така когато ти котирват в Евро, то цената е в Евро и колко ще е в Канадски долари, не се знае.
СЪЩО ТАКА до скоро купуванията е Евро, минаваха през САЩ долари и след това в Канадски, т.е. два ексчейнжа.
Добре де, начи като има промоция от тип "Ако платите до 2ри цената е ХХХХ долара" кога е последния срок когато мога да платя ? Как да разбера - казваш че не може да е на 1-ви 21:30, а до кога тогава ? Аз като гледам на стейтмънта на картата, някои си получават парите 1 ден след покупката, други след 2, има и такива дето чак след 4 дена си ги получават. Аз да не съм Петричката врачка че да знам аз колко време компанията Х си получава парите от картата ми от банка А (щото даже може сроковете при картата от банка В може да са други), че да извадя това време от крайния срок на промоцията и да платя преди това ?bgmontreal написа:четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.
Ами това отново не е мой проблем, а проблем на агентката. На мен тя трябва да ми каже - "плащането трябва да се извърши до еди-колко си часа" на еди-коя си дата, а не да ме кара да изчислявам часови разлики и да се интересуват от работното време на служителите. Не мога да разбера - ако ти дойдеш при мен за да питаш за някое лекарство, какво очакваш да ти кажа? Отвори си лекарствения справочник на страница 20, обаче справочника да е изданието от 2003-та година, защото ако е по-старо издание на страницата може да е описано друго лекарство???? Теб ще те интересува какви са му ефектите, как да го приемаш и т.н., а не на коя страница на справочника пише за него. В общи линии същата работа.bgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.
Защото ако платиш за билет от БГ в 16:35 Монтреалско време - то в БГ отдавна не е 2ри, нали?
аз трябва ли да си платя за лекарството? ти би ли ми обяснила какво покрива RAMQ или моята застраховка.beckythomas9 написа:Ами това отново не е мой проблем, а проблем на агентката. На мен тя трябва да ми каже - "плащането трябва да се извърши до еди-колко си часа" на еди-коя си дата, а не да ме кара да изчислявам часови разлики и да се интересуват от работното време на служителите. Не мога да разбера - ако ти дойдеш при мен за да питаш за някое лекарство, какво очакваш да ти кажа? Отвори си лекарствения справочник на страница 20, обаче справочника да е изданието от 2003-та година, защото ако е по-старо издание на страницата може да е описано друго лекарство???? Теб ще те интересува какви са му ефектите, как да го приемаш и т.н., а не на коя страница на справочника пише за него. В общи линии същата работа.bgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.
Защото ако платиш за билет от БГ в 16:35 Монтреалско време - то в БГ отдавна не е 2ри, нали?
Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канадаbgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.
Tochno taka se pravi. Na klientite kazvas 25.2 a dogovora e za- да приема клиенти за промоцията до 25 февруари да речем, че да има време за превода (туй малко тъпо)
Nikoi ne ti kazva doplati oste. Njma 2 transaktsii ima samo edana. Ne sa vzeti parvo 1200 CAD posle oste 80 ili 100 kakto ti pises .Е ако аз платя по телефона с кредитна карта, очаквам билета в къщи до 2 дни и ако след 1 седмица ми рекат "доплати още 100$ че стана грешка",
Tova e mnogo hubavo moze da si patuvala i 1000 pati no ako tsenata vinagi e bila v CAD a ne v Evro kakto pri Ivet s nisto ne pomagas na spora v momenta a dori samo obarkvas horata.от 7 години съм в Канада и през това време съм пътувала над 100 пъти, както със самолет така и с влак, като винаги си купувам билетите на промоция и винаги плащам с кредитна карта.
Естествено, че ще си платиш! Не зная какво покрива твоята застраховка, защото не съм застрахователен агент. И не виждам аналогията с билета. Опитах се да ви кажа с прости думи, че клиентите НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ подробности от кухнята! Искат от мен да платя преди определена дата; плащам и очаквам ТОЧНО това, за което съм платила, а затова, че са изтеглили парите по-късно аз вина нямам!bgmontreal написа:аз трябва ли да си платя за лекарството? ти би ли ми обяснила какво покрива RAMQ или моята застраховка.beckythomas9 написа:Ами това отново не е мой проблем, а проблем на агентката. На мен тя трябва да ми каже - "плащането трябва да се извърши до еди-колко си часа" на еди-коя си дата, а не да ме кара да изчислявам часови разлики и да се интересуват от работното време на служителите. Не мога да разбера - ако ти дойдеш при мен за да питаш за някое лекарство, какво очакваш да ти кажа? Отвори си лекарствения справочник на страница 20, обаче справочника да е изданието от 2003-та година, защото ако е по-старо издание на страницата може да е описано друго лекарство???? Теб ще те интересува какви са му ефектите, как да го приемаш и т.н., а не на коя страница на справочника пише за него. В общи линии същата работа.bgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.
Нали няма да ми кажеш да си отворя справочника на застрахователната компания - аз лекарството го взимам от теб, та ти трябва да ми обясниш "застрахователната компания покрива 80%, но първите и т.н."
Nai-setne niakoi razumno misle6t da pi6e po taia tema.Както споменах по-горе, когато плащам в английски паундове или евро или в японски йени например, очаквам да видя сумата за която съм се уговорила предварително в английски паундове, евро и японски йени съответно, а до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Ne e nujno da si v BG za da prodava6 bileti za patuvane ot tam. Dostata4no e da si v blizki otno6enia s agencia v bulgaria. Za tova na Eva ne i e problem da prodade bilet za patuvane ot bulgaria. Vaprosniat bilet na Ivet e izdaden v Bulgaria i parite sa polu4eni po vsiaka veroiatnost ot agenciata pak v bg. Zatova e otnelo pove4e vreme samoto pla6tane - mejdunarodnite transferi otnemat okolo 7 biznes dena.Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канада Laughing Говорили сме си всъщност за някакви транснационални трансакции, а Ева явно се е преселила да продава в България Laughing Страхотни пируети, бгмонреал е направо ввиртуаз в това отношение, как да не му се радва човек Very Happy
Kade i koga vizdas kursa, kato plastas po tel s kreditna karta?. Bi li objasnila?Както споменах по-горе, когато плащам в английски паундове или евро или в японски йени например, очаквам да видя сумата за която съм се уговорила предварително в английски паундове, евро и японски йени съответно
Pozdraviа до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Виждам тогава, когато си получа разпечатката или ако нямам търпение следя когато сделката ще се регистрира и отрази в он-лайн информацията на кредитната компания (досега не съм го правила). Освен това съм съвсем наясно, че курсът на валутата е курсът в момента на регистрирането на покупко-продажбата, а не в деня на сключването на сделката (това вече го писах по-горе). Рядко ми се случва да ползвам канадската си кредитна карта за такива сделки, защото сме си запазили банковите сметки и кр. карти от Европа и ползваме тях.hullboy написа:Zdrasti beckythomas9
Kade i koga vizdas kursa, kato plastas po tel s kreditna karta?. Bi li objasnila?
Tova stava na po kasen etap.
Kato si poluchis statmenta sled 20 dena ili e-mail no ne vednaga.
Nadjavam se pravis razlika.
Pozdraviа до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Hullboy
Хубаво Илиана, ама не ме цитираш коректно. Репликата ми към бгмона беше по повод на следното му изказване:iliana написа:Ne e nujno da si v BG za da prodava6 bileti za patuvane ot tam. Dostata4no e da si v blizki otno6enia s agencia v bulgaria.Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канада Laughing Говорили сме си всъщност за някакви транснационални трансакции, а Ева явно се е преселила да продава в България Laughing Страхотни пируети, бгмонреал е направо ввиртуаз в това отношение, как да не му се радва човек Very Happy
четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.