Кой е най-евтиният билет до България, който сте намерили?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

survivor, не ги разбираш тия работи, явно при теб работи късмета на начинаещия и така 3 години :) :) :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bgmontreal написа:беки:

четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.
също така когато ти котирват в Евро, то цената е в Евро и колко ще е в Канадски долари, не се знае.

СЪЩО ТАКА до скоро купуванията е Евро, минаваха през САЩ долари и след това в Канадски, т.е. два ексчейнжа.
И защо не? Нали все-още не е втори? АЗ СЪМ КЛИЕНТ!!!! Щом ми се казва до втори и аз направя транзакцията до втори, оттам нататък не ме интересува какво става! Мога да я направя и в 11.59 и пак ще очаквам намаление. Явно ти гледаш на нещата от свой си ъгъл, който е непознат за повечето пишещи тук, които сме обикновени консуматори. Не може да очакваш клиента да е запознат с "кухнята" на тези неща, а не е и необходимо. Каквото и да напишеш, няма да ме убедиш, че ако намалението изтича в 12.00 на втрои срещу трети число и аз направя покупката малко преди това с кредитна карта нямам право на намаление. Просто не е вярно!

Виж за еврото съм съгласна. Там не бих очаквала фиксирана сума в канадски долари. Ако имаш късмет ще спечелиш, ако не - ще загубиш. Случвало ми се е и едното и другото.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bgmontreal написа:четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.
Добре де, начи като има промоция от тип "Ако платите до 2ри цената е ХХХХ долара" кога е последния срок когато мога да платя ? Как да разбера - казваш че не може да е на 1-ви 21:30, а до кога тогава ? Аз като гледам на стейтмънта на картата, някои си получават парите 1 ден след покупката, други след 2, има и такива дето чак след 4 дена си ги получават. Аз да не съм Петричката врачка че да знам аз колко време компанията Х си получава парите от картата ми от банка А (щото даже може сроковете при картата от банка В може да са други), че да извадя това време от крайния срок на промоцията и да платя преди това ?
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.

Защото ако платиш за билет от БГ в 16:35 Монтреалско време - то в БГ отдавна не е 2ри, нали?
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.

Защото ако платиш за билет от БГ в 16:35 Монтреалско време - то в БГ отдавна не е 2ри, нали?
Ами това отново не е мой проблем, а проблем на агентката. На мен тя трябва да ми каже - "плащането трябва да се извърши до еди-колко си часа" на еди-коя си дата, а не да ме кара да изчислявам часови разлики и да се интересуват от работното време на служителите. Не мога да разбера - ако ти дойдеш при мен за да питаш за някое лекарство, какво очакваш да ти кажа? Отвори си лекарствения справочник на страница 20, обаче справочника да е изданието от 2003-та година, защото ако е по-старо издание на страницата може да е описано друго лекарство???? Теб ще те интересува какви са му ефектите, как да го приемаш и т.н., а не на коя страница на справочника пише за него. В общи линии същата работа.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

beckythomas9 написа:
bgmontreal написа:До 2ри, значи 2ри до края на работния ден в страната в която се плаща.

Ами това отново не е мой проблем, а проблем на агентката. На мен тя трябва да ми каже - "плащането трябва да се извърши до еди-колко си часа" на еди-коя си дата, а не да ме кара да изчислявам часови разлики и да се интересуват от работното време на служителите. Не мога да разбера - ако ти дойдеш при мен за да питаш за някое лекарство, какво очакваш да ти кажа? Отвори си лекарствения справочник на страница 20, обаче справочника да е изданието от 2003-та година, защото ако е по-старо издание на страницата може да е описано друго лекарство???? Теб ще те интересува какви са му ефектите, как да го приемаш и т.н., а не на коя страница на справочника пише за него. В общи линии същата работа.
аз трябва ли да си платя за лекарството? ти би ли ми обяснила какво покрива RAMQ или моята застраховка.
Нали няма да ми кажеш да си отворя справочника на застрахователната компания - аз лекарството го взимам от теб, та ти трябва да ми обясниш "застрахователната компания покрива 80%, но първите и т.н."
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor

Мнение от survivor »

Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канада :lol: Говорили сме си всъщност за някакви транснационални трансакции, а Ева явно се е преселила да продава в България :lol: Страхотни пируети, бгмонреал е направо ввиртуаз в това отношение, как да не му се радва човек :D
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Bilet

Мнение от hullboy »

Zdraveite

I az kazvam kato BGMontreal chetete.
Eto C 200 veche pochva da shvasta.

- да приема клиенти за промоцията до 25 февруари да речем, че да има време за превода (туй малко тъпо)
Tochno taka se pravi. Na klientite kazvas 25.2 a dogovora e za
Mar. 1.

Ili poneze pechelis ot bileta da kazem 30 $ pravis izkluchenie za njakogo sled 25 .2 I plastas parite ot djoba si. A posle si gi vzimas samo sled 5 dena.
Inache propuskas pechalbata ot 30 $ ako otkazes.

Tuk namesvas istoriata s Ivet.
Е ако аз платя по телефона с кредитна карта, очаквам билета в къщи до 2 дни и ако след 1 седмица ми рекат "доплати още 100$ че стана грешка",
Nikoi ne ti kazva doplati oste. Njma 2 transaktsii ima samo edana. Ne sa vzeti parvo 1200 CAD posle oste 80 ili 100 kakto ti pises .
Prosto agenta kazva bileta struva 790 Evro.
Ti pitas ama kolko v CAD ako e pechen ste povtarja kato papagal 790 Evro, 790 Evro…….790 Evro.

Ako se opita da kaze njakakva tsena v CAD nai verojatno ste e gresna. zastoto bankata izdatel mu plasta na nego njakolko dena po kasno I toi ne znae tsenata sas sigurnost v CAD.

Ivet ne chargena 2 pati. Tja prosto e dala na priatelkata si X suma pari s ugovorkata cha ako sa vzeti poveche ste doplati, ili ako sa vzeti po malko pritelkata ste I varne.
Nadjavam se stava jasno na vsichki. Tsenata e v Euro na bileta

Kam beckythomas9
от 7 години съм в Канада и през това време съм пътувала над 100 пъти, както със самолет така и с влак, като винаги си купувам билетите на промоция и винаги плащам с кредитна карта.
Tova e mnogo hubavo moze da si patuvala i 1000 pati no ako tsenata vinagi e bila v CAD a ne v Evro kakto pri Ivet s nisto ne pomagas na spora v momenta a dori samo obarkvas horata.

I nai verojatno promotsjata pri agenta e do edna data a sled okolo sedmitsa toi ima dogovor da plati na kompanjata za da ima vreme da si vzeme parite ot kreditnata za da poluchi otstapkata.

Ako iskas zvani mi po tel. az ste ti prodam 100 USD srestu Euro ( plastas v Euro ) ti ste platis s kreditna karta.
Posle ste chakame tuk vsichki vav foruma da ni pokazes e-maila s koito te uvedomjavali kolko ste struva v CAD.

Bas se hvastam che njama da mozes da pokazes takav e-mail v razumen srok ot 3 dena da kazem.

I posledno ako bese tilkova prosto s kreditnite karti goljamite firmi kato Future store, Wall Mart, Nortel, Canaon , Panasonic njmase da se razplastat pomezdu si s
Bank Draft v saotvetnata valuta. ili wire transfers pak v saotvetnata valuta.
A stjaha ot Future store da zvannat v Japan I da platjat za 10 000 TV s kreditna karta. Nali mnogo gi hvalite kolko lesno bilo.
Davas nomera I gotovo .

No ne go pravjat zastoto imat finansovi direktori koito znajat che ima:

risk v sroka na plastane, a ot tova zavisi otstapkata ponjakoga.

Ne se znae kolko ste im vzeme bankata kogato plasta sled njakolko dena na Panasonic v Japan no finanosvite direktori ne obichat neizvestni iznenadi.

Zatova si kupuvat Bank draft za 1 000 000 JPY primerno. Plastat da kazem 50 000 CAD. Znjat che imat razhod za DHL 20 CAD Znajat che sled 24 chasa drafta ste bade dostaven ot DHLi s tova se prikluchva vsichko.

Znajt tochno kolko struva, kolko vreme ste otneme ne zavisi ot nisto drugo.
Eto zatova ne polzvat kreditni karti.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

айде стига, егати фантасмагориите почнахте да въртите :shock:
аз лично като чуя: "Цената е толкова, ако платите до деня Х и часа Y" очаквам следното:
- деня Х и часа Y се определят от местоположението на продавача - ако не ми я ясно - питам;
- плащане за мен е момента в който: платиш в брой - лично на продавача; дадеш чек, сертифициран чек, money order, bank draft - лично на продавача; хлъзгаш дебитната си карта през машинката на продавача; за кредитна карта: натиснеш бутона "прати" ако си попълваш номера онлайн, или момента в който продиктуваш номера на продавача. от този момент нататък, не ме вълнува той кога и как ще си вземе парите, негово задължение си е да си организира бизнеса така, че да си получи приходите в желаните срокове. Ако иска да обяви крайната дата 10 дни по-рано от датата в която той трябва да извърши плащането натам по веригата, ако иска да си задели ресурси за да може да бъде по-гъвкав - не е моя работа.

това по принцип, а за Ева - ползвам съм услугите и, мнението ми е неутрално.

п.с. да се уточня: в горните разсъждения естествено курса на една валута спрямо друга не е взет предвид - там просто каквото стане, такова
Последно промяна от edelwais на Пет Мар 03, 2006 5:44 pm, променено общо 1 път.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bgmontreal написа:
beckythomas9 написа:

аз трябва ли да си платя за лекарството? ти би ли ми обяснила какво покрива RAMQ или моята застраховка.
Нали няма да ми кажеш да си отворя справочника на застрахователната компания - аз лекарството го взимам от теб, та ти трябва да ми обясниш "застрахователната компания покрива 80%, но първите и т.н."
Естествено, че ще си платиш! Не зная какво покрива твоята застраховка, защото не съм застрахователен агент. И не виждам аналогията с билета. Опитах се да ви кажа с прости думи, че клиентите НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ подробности от кухнята! Искат от мен да платя преди определена дата; плащам и очаквам ТОЧНО това, за което съм платила, а затова, че са изтеглили парите по-късно аз вина нямам!
Hullboy,
Откъде реши, че съм си плащала всички транзакции само в канадски долари? Както споменах по-горе, когато плащам в английски паундове или евро или в японски йени например, очаквам да видя сумата за която съм се уговорила предварително в английски паундове, евро и японски йени съответно, а до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари. Твоите приказки за големите корпорации, които плащат еди-как си не ме касаят, защото аз не съм корпорация; аз съм обикновена пионка и от мен се иска да платя с кредитна карта/чек/ордър и други подобни.
Изобщо темата се измести.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Както споменах по-горе, когато плащам в английски паундове или евро или в японски йени например, очаквам да видя сумата за която съм се уговорила предварително в английски паундове, евро и японски йени съответно, а до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Nai-setne niakoi razumno misle6t da pi6e po taia tema.

Haide az da se varna obratno na proslovutia bilet na Ivet.
Az go platih s moiata kreditna karta, kakto ve4e napisah v drugata tema. V Evro. Na izvadkata ot bankata pi6e6e 790 Evro i do nego grafa - foreign exchange i sumata v canadski, iztegleni na edin pat, za6toto kartata mi e kanadska.

Ako Ivet e imala drugi o4akvania za sumata v kanadsi - e tova si e nein problem, a ne moi ili na Eva. Eva e dala cenata v Evro i to4no kolkoto e kazala - tolkova sa vzeti. Taka 4e de fakto pla6taniata sa 2 - 790 Evro ot kreditnata karta, + 50 Evro cash v BG pri polu4avane na bileta.

Ta za kakvo razminavane stava duma i koi e izlagania?
I drugo mi e 4udno, ako kursa na evroto v tia deset dena be6e oti6al na dolu i az triabva6e da varna pari na Ivet, tia pak li 6te6e da e nedovolna?
Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канада Laughing Говорили сме си всъщност за някакви транснационални трансакции, а Ева явно се е преселила да продава в България Laughing Страхотни пируети, бгмонреал е направо ввиртуаз в това отношение, как да не му се радва човек Very Happy
Ne e nujno da si v BG za da prodava6 bileti za patuvane ot tam. Dostata4no e da si v blizki otno6enia s agencia v bulgaria. Za tova na Eva ne i e problem da prodade bilet za patuvane ot bulgaria. Vaprosniat bilet na Ivet e izdaden v Bulgaria i parite sa polu4eni po vsiaka veroiatnost ot agenciata pak v bg. Zatova e otnelo pove4e vreme samoto pla6tane - mejdunarodnite transferi otnemat okolo 7 biznes dena.

A sega i zada4ka - zaka4ka - opitaite da si kupite samoleten bilet, posoka BG - Canada ot canadska agencia i da platite s 4ujda kreditna karta. 4udia se kakav li 6te e rezultata.
Ta za men v konkretnia slu4ai Eva e izvar6ila usluga, koiato 99% ot kanadskite agencii biha otkazali da izvar6at, koeto bi triabvalo da se ot4ete kato polojitelno ot neina strana.

Drug e vaprosa za povedenieto i - ako se e darjala arogantno i e povi6avala ton po telefona, i e izlizala s teoriata 15 godini v biznesa = varha na sladoleda i bezgre6en - ne e prava. Dobria biznesmen ne moje da si pozvoli da izpusne dori i 1 klient. Za6toto pe4albata ot toia 1 klient moje dnes da e 20 kinta, ama ako toia 4ovek ima nujda ot usluga koiato utre 6te donese 500? Ili dovede drugi klienti?

P.S. Sorry za dalgia posting na latinica, ama credora ne raboti pri men. Polzvaite buton4eto lat to cyr
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Bilet

Мнение от hullboy »

Zdrasti beckythomas9

Tochno za tova govorim:
tova si se ugovorila, Euro , Poundove, Frankove tova vizdas.

No s teb se priblizavame do istinata che tuk imase filosofi koito povtarjaha che znaeli tsenata v CAD ot parvata sekunda na sdelkata, i njamalo tsena v Euro
Както споменах по-горе, когато плащам в английски паундове или евро или в японски йени например, очаквам да видя сумата за която съм се уговорила предварително в английски паундове, евро и японски йени съответно
Kade i koga vizdas kursa, kato plastas po tel s kreditna karta?. Bi li objasnila?

Tova stava na po kasen etap.
Kato si poluchis statmenta sled 20 dena ili e-mail no ne vednaga.
Nadjavam se pravis razlika.
а до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Pozdravi

Hullboy
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bgmontreal написа:
я да сметнем 16.35 монреалско+7 часова разлика=23.35 часа в БГ :wink: демек в БГ е ... пак 2ри :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
beckythomas9

Re: Bilet

Мнение от beckythomas9 »

hullboy написа:Zdrasti beckythomas9

Kade i koga vizdas kursa, kato plastas po tel s kreditna karta?. Bi li objasnila?

Tova stava na po kasen etap.
Kato si poluchis statmenta sled 20 dena ili e-mail no ne vednaga.
Nadjavam se pravis razlika.
а до нея курса на долара и еквивалента в канадски долари.
Pozdravi

Hullboy
Виждам тогава, когато си получа разпечатката или ако нямам търпение следя когато сделката ще се регистрира и отрази в он-лайн информацията на кредитната компания (досега не съм го правила). Освен това съм съвсем наясно, че курсът на валутата е курсът в момента на регистрирането на покупко-продажбата, а не в деня на сключването на сделката (това вече го писах по-горе). Рядко ми се случва да ползвам канадската си кредитна карта за такива сделки, защото сме си запазили банковите сметки и кр. карти от Европа и ползваме тях.
survivor

Мнение от survivor »

iliana написа:
Само да не си помисли някой че досега сме си говорили за купуване на билети от хора, живеещи в Канада, от агенти, работещи в Канада Laughing Говорили сме си всъщност за някакви транснационални трансакции, а Ева явно се е преселила да продава в България Laughing Страхотни пируети, бгмонреал е направо ввиртуаз в това отношение, как да не му се радва човек Very Happy
Ne e nujno da si v BG za da prodava6 bileti za patuvane ot tam. Dostata4no e da si v blizki otno6enia s agencia v bulgaria.
Хубаво Илиана, ама не ме цитираш коректно. Репликата ми към бгмона беше по повод на следното му изказване:
четете бе хора. аз предупредих, че до 2ри трябва да имат парите, т.е. не трябва да се обадиш в 21:30 с кредитна карта в ръка.

И ставаше въпрос за моя случай с крайна дата на специала на 2ри. И беше повече от ясно че ставаше въпрос от плащане с кредитна карта от Канада за Канада, а не от Канада за България. И цялата тема се въртеше около това, за случай на Ивет си има отделна тема :lol:
Хайде да ти задам директно въпроса: ти съгласна ли си с това мнение на бгмонреал? Мога ли да си платя с кредитната карта в 9.30 в последния ден на специала, и има ли някой право след това да ми тегли повече пари от тези, за които съм си дала номера на картата? Ако можеш да ми отговориш с "Да" или "Не" ще ти бъда благодарна. Предварително уточнявам - след като купувам билет от Канада и от канадска агенция и с канадска валута, проблем с часови ивици и валутни разлики естествено не съществува.
Заключено