Историята с билета ми от Ева

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

А не бой се - оставям "сериозния" да се вихри сам. Не се стърпях - егати и изказването. В Канада хората за 5 долара света ще обърнат, обаче ние е кофти да си направим проучване преди да тръшнем 1500-2000 долара. И това от устата на най-великия финансист на хилядолетието.
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Мнение от Kan_Tangra »

Alina написа:Благодаря за отговорите момичета.

Я виж ти, новорегистриран, който обсъжда детайлно не друго, ами критиките. Дали това не е самата Ева :lol:
Абе не съм новорегистриран аз, може и година да има, нямам представа
... но не преживявам (живея) във форума.
Съгласен съм с Ивет, за "възпитанието и т.н.", какво да се прави, хора всякакви.
Интересно ми е защо все жени се оплакват и то пак от жени ...
да не се засегнете нещо ся :wink:
(Айде сега може да скокнете всички и да ме изкарате антифеминист и женомразец :twisted: Лошо няма, хорското мнение слабо ме интересува)

Също така съм имал бизнес в бг и знам как е с клиентите, някой път ти се иска не да му повишиш тон, ами директно с шут да го пратиш да си ходи, а и да не се появява повече ...
Разбира се не говоря за конкретния случай, а по принцип ...

Това което ме подразни, но едва сега го казвам е квалификациите от сорта на "български манталитет". Аз уважавам себе си, уважавам народа и страната си (не включвам държавата тука) и смятам че позитивното мислене (което е желателно за всеки здравомисещ) включва и вяра в собствените си корени.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Alina
Мнения: 1061
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 9:45 am

Мнение от Alina »

ОК, това звучи доста по в добрия тон на диалога. Разбирам гледната ти точка, ама наистина не обичам грозни нападки изсипани като градушка върху хора, споделящи проблем, или задаващи невинен въпрос.

Мир.
Alina
Аватар
shawn
Мнения: 45
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 12:03 pm

Мнение от shawn »

Преди около 2 години и половина мой приятел си беше направил резервация за билет при Ева. Няколко дена преди да си плати билета се наложи да смени датите на пътуването си, а аз реших да си направя резервация и тъй като работехме в офис близо до МаКГил (където беше и офисът ан Ева по това време - незнам още ли е там) решихме да идем на място при нея вместо да се обадим по телефона. След като чинно чакахме до вратата около 15мин, накрая тя ние прие с физиономия от рода на " кви сте вие и кво правите тука" Моят познат започна да обяснява, че иска да си промени датите, при което беше много рязко прекъснат с почти изкрещян въпрос - "абе вие не можете ли да се обадите по телефона,ами идвате тука да ми губите времето???"
ненужно да обяснявам даже не сметнах за необходимо да и кажа защо се разходих до нейния офис :-) :-) :lol: предпочитам да си дам парите на някой , който може и да не е от "15 години :D в бизнеса" но за сметка на това знае как се върши бизнес. Та така - някой като ми спомене "Ева" и "самолетен билет" в комбинация и ми става едно такова топло българско родно и ме наляга носталгия ...
Money talks - bullshit walks!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

krimon написа:май Бастунската ложа пак се заформя :twisted:
Бастунската Ложа е действаща организация и няма нищо общо с използването на съществителното "бастун" като обиден епитет от някои персони.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Briana
Мнения: 49
Регистриран на: Вто Дек 06, 2005 9:16 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Briana »

Темите с билетите винаги се превръщат в словесен бой - вече си е традиция... :bored:

Хора, според мен, работата не е в манталитети, комисионни, отношение или каквото и да било. Проблема си е в нас, клиентите! Някои са свикнали, по стар обичай, като искат от някой услуга (билет), агента да ги тъпче, да им се кара, да ги кара да се чувстват зависими от тях, но да Принадлежат към определен кръг. Други са станали по-чувствителни - искат да са специални. Всеки има право! И аз, като работя с клиенти, трябва да съм любезна и усмихната, независимо дали ми се иска да му тегля една. И съм се разглезила - искам и с мен да се отнасят така, а не да ми напомнят какво беше преди години и заради какво се намирам чак тук. Въпрос на избор!

С безмислени спорове доникъде не стигаме! Пазарна икономика - обаждаш се на няколко места, проверяваш си цените и където ти се стори най-приемливо - от там купуваш! Не разбирам защо трябва се чувствам "вързана" за някой агент - и да е по-скъпо - нищо, тя е Моята агентка, от нея ще си взема :shock:

Споко, винаги ще има и билети, и комисионни, и недоволни :dance:
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Мнение от yahoo »

Briana написа:Споко, винаги ще има и билети, и комисионни, и недоволни
Билетите както си ги знаехме вече започна да ги няма. А електронните билети и сами знаем от къде да купим и как да разпечатаме - посредник може и да не ни трябва.
Комисионните са създадени от авиокомпаниите, и аз не знам защо. Какъв е проблема да си купим билет от авиокомпанията на еднакви за всички цени, а ще трябва да има милиони агенти и агентки с неясни правила. Смятам че няма да е далеч времето когато това ще се промени. Вече интернет-каса за продажба на билети няма да струва цяло състояние на авиокомпаниите и това ще намали броя на всякакви агентки-билетопродавачки.
А за недоволните е вярно, но клиента винаги има право(щом си плаща). Който се наеме да го обслужва ще трябва да се съобразява с всичките му прищевки.
Както виждам от съседната тема, вече съм се минал с над $200 тази година за билети платени още преди месец за пътуване след 4 месеца, но това ще ми е за урок следващата година - явно една и съща агентка има двойнствени критерии за клиентите :evil:
"FJ не е направена за хора с тънки портфейли, търсещи икономичност, а за тези на които живота им е по-ценен от икономисана цистерна бензин."

Powered by A++ групата
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Мнение от c200 »

Не си се минал, платил си най-добрата цена за тогава.
Миналото лято едни хора си бяха приготвили по 1500$, а се оказа че докато се ослушват цената паднала с 200-300$, даже по-ниска от други клиенти, които са саи платили 3-4 месеца преди това за същия период от време.
За това най-малко агентите са виновни, просто такава е системата на ИАТА, а клиентът като не я разбира (а той не е и длъжен) - псува агента.
Отношението на агента към клиента и обясненията, които дава са друга история, затова си ги избираме различни, иначе щеше да има един агент за всички полети.
Тъй че не се ядосвайте за 20-30-100$, отивате да пиете ракия с шопска салата все пак :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
billybg
Мнения: 222
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:41 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от billybg »

Pincher написа:tova za poreden pat dokazva kolko negramotni hora se rajdat na toia sviat. dosta negramotni. hem ne razbira hem se perchi v gardite. ami taka e shte se chuvstvash precakan - kato ne znaesh pravilata ili si nekompetenten. parvo se podgotvete posle se izkazvaite. tova koeto kazva hullboy otgovaria na istinata. komisionnite i taksite pri polzvane na kr. karta sa visoki. ot kursovi razliki sahto se natrupva goliama razlika. vse pak bileta ne e 100Evro, a e primerno 500Evro. :D :beer: :beer: :beer:
Исках само да попитам къде ги видя тези комисиони и такси за Кредитни карти, че на мен банките мило и драго ми дават да им ползвам картите, ама до сега комисиони и такси не са ми искали. Какви ли не оферти предлагат постоянно. Даже и хората на социал в Канада си ги ползват без проблем...
"Каквото и да ви говорят,трябва да знаете,че става дума за пари...." Н.Б.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

shawn написа:предпочитам да си дам парите на някой , който може и да не е от "15 години :D в бизнеса" но за сметка на това знае как се върши бизнес. Та така - някой като ми спомене "Ева" и "самолетен билет" в комбинация и ми става едно такова топло българско родно и ме наляга носталгия ...
и мен много ме е страх някой кат се похвали че е с дългогодишен експириънс-това ми напомня на шефа една време който беше с 30 годишен експириънс , ама методите му бяха "застинали" на ниво 1960 година :lol: или някой дърт лекар гинеколог с 60 годишен експириънс който признава само "опипването" и никакви други методи за диагностика. :D А пък то си е леле и философията да продаваш билети, много сложно, няма що :rotfl:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
miko
Мнения: 305
Регистриран на: Вто Дек 23, 2003 12:52 am
Местоположение: Montreal

Мнение от miko »

Sajeliavam za latinicata ama tozi Kredor raboti li izobsto.

Chetoh , Chetoh i se izgubih v temata. I zasto vse mantaliteta triabva da se spomenava. Spored men cialata istoria e mnogo prosta. Ivet iska da ise dostavi bilet v Bulgaria , koito e v Evro i si doplasta kursova razlika 80 CAD. Normalno. Kakvato i cena da kazva Eva , IATA zadaljava agenciite da da dostaviat biletite v mestna valuta, kakto e v sluchaia. Sega kak se e darjala agentkata e drug vapros. Ama ako otidete na site na aviokompania vi pitat kade iskate da vi dostaviat bileta. Prosto kato bob.
Аватар
billybg
Мнения: 222
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:41 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от billybg »

mama_kenga написа:
bgmontreal написа: Тя със сериозните хора се държи превъзходно, но понякога не издържа с ловците, които се обаждат на 100 агенции и разпитват по 20 минути ЕЛЕМЕНТАРНИ неща.
Както изглежда вече клиентите се разделят на сериозни(тъпи) и несериозни (тези които искат да знаят за какво ще си дадат парите), но това май става само в страните от третия свят. БГМонтреал явно не живее на този континент, щото иначе щеше да знае, че клиента тук винаги има право, дори и да е грешен. Всичко друго е празни приказки. Все пак се забелязва забележителна разлика между САЩ и Канада в обслужването. В САЩ хората са доста по напред в това отношение.
"Каквото и да ви говорят,трябва да знаете,че става дума за пари...." Н.Б.
Аватар
perah
Мнения: 349
Регистриран на: Пет Юли 29, 2005 6:29 am
Местоположение: BC

Мнение от perah »

sasho71 написа:и мен много ме е страх някой кат се похвали че е с дългогодишен експириънс-това ми напомня на шефа една време който беше с 30 годишен експириънс , ама методите му бяха "застинали" на ниво 1960 година :lol: или някой дърт лекар гинеколог с 60 годишен експириънс който признава само "опипването" и никакви други методи за диагностика. :D А пък то си е леле и философията да продаваш билети, много сложно, няма що :rotfl:
Знаеш ли не е чак толкова лесно.Аз имам такъв сертификат и макар че не това работя в момента смятам че научих доста неща по време подготовката за изпита на IATA .Смея на твърдя, че не е толкова просто да продаваш самолетни билети , а на самият изпит трябва да докажеш , че можеш да се изчисляваш доста тарифи за различни видове пътувания , намаления и тн., учиш кодовете на всички големи летища в света и тн.Да не говорим че е на английски(в цял свят ) и човек със слаба езикова подготовка трудно би се справил.Изглежда лесно защото някой си там си стои на компютъра и си гледа нещо и накрая ти казва тарифата но я се опитай сам да си я сметнеш без да си имаш представа от материята...
Това го казвам за да разбереш , че всяка професия е ценна когато знаеш как да работиш добре и да ти носи удовлетворение , а ти може да имаш безброй дипломи и титли , обаче като ти чета изказванията...

Ивет ,добре е , че не се примиряваш с грубото отношение към теб подкрепям те напълно!
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Briana написа: Пазарна икономика - обаждаш се на няколко места, проверяваш си цените и където ти се стори най-приемливо - от там купуваш!

ааааа ти добре ли си, Бриана? Казва ти се, че трябва да си сложиш поне 2000 долара в един плик, да го запечаташ и да го пуснеш в някоя кофа за боклук. как така ще си позволяваш да се обаждаш и да проверяваш цени - ами нали ще изгубиш ценното време на агента. И за другите услуги важи това правило - да не си помислиш, че само за билети. :D
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

billybg написа:
mama_kenga написа:
bgmontreal написа: Тя със сериозните хора се държи превъзходно, но понякога не издържа с ловците, които се обаждат на 100 агенции и разпитват по 20 минути ЕЛЕМЕНТАРНИ неща.
Както изглежда вече клиентите се разделят на сериозни(тъпи) и несериозни (тези които искат да знаят за какво ще си дадат парите), но това май става само в страните от третия свят. БГМонтреал явно не живее на този континент, щото иначе щеше да знае, че клиента тук винаги има право, дори и да е грешен. Всичко друго е празни приказки. Все пак се забелязва забележителна разлика между САЩ и Канада в обслужването. В САЩ хората са доста по напред в това отношение.
да в САЩ обслужването е хиляди пъти по-добро, но пък потребителите са милион пъти по-добри.

Всеки си прави сам избора.
Ева има право да избира както и всеки неин клиент, нали така?

Все пак става дума за 20тина клиенти на ден!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено