Първи стъпки на летището в Торонто ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
pta

Първи стъпки на летището в Торонто ?

Мнение от pta »

Вълнуват ни следните въпроси - какво точно трябва да се направи след кацане на летището в Торонто. Как се ориентирате към бюрото на имиграционните, има ли дълги опашки, за колко време се минава тази процедура. При положение че самолета пристига около 8 часа вечерта след колко време горе-долу може да се очаква да излезем от летището, преминали всички процедури (митница, имиграциони...). На какъв транспорт (такси, метро...) може да се разчита през късните часове на ноща, тъй като не се очаква да ни посрещне някой. Благодаря предварително.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

За Торонто не знам но по принцип с толкова много багаж и скапани от пътуване при това ще ви е невъзможно да стигнете до и пътувате с метрото.За автобусите същата работа.
Единственият изход си остава такси или някой да намерите който да ви посрещне с кола.
Иначе и много ще се изръсите и време ще загубите.
Пробвайте пак с обява.
Може и някой да се смили от нашите хора там.
Успех!
Дръжте се заедно здраво!
Док...........
TROUBLEMAKER
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

probvaite s tezi:
http://www.aeroporttaxi.com/rates.jsp

moje da im iskate van, ako ne shte vi izpratiat ogromna kola

struva kam 40 dolara no triabva da im se obadite po telefona i te shte vi kajat na koia kolonka shte vi chakat (ima nomera na stalbovete)

az obiknovenno si vzimam limo ot tiah
imat bezplaten nomer:
1-800-465-3434

ako li ne, s normalno taxi moje da vi izlezne po skapo i hem ne se znae na kakva kola shte popadnete
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Но и да не звъните, предполагам на изхода на всеки, както имаше на нашия, има чакащи таксита. Те са едни големи Lincoln-и и ги карат основно индийци. Инфото по-горе е дадено от КольоБалкански, не съм го проверявал лично, но ми се струва реална цена. Няма да е повече от 50 кинта до кадето и да е в Торонто. Според мен е най-добрия вариант, като знам как ние се убихме от път.
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Изход на терминала имам предвид
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

За летището в Торонто мога да ви кажа какво точно се прави (преди 7 месеца минах по тоя път):
Каца ви самолета и тръгвате през едни дълги коридори, повечето с автоматични ленти в средата (знам ли ги как се казват тия хоризонтални ескалатори :-)), ако не ви се върви с ръчния багаж, към изходите - няма как да се загубите - тя тълпата си върви накъдето трябва :-)
На изхода има няколко "гишета", на които стават опашки - чакате си реда на някоя от тях, после служителите там ви преглеждат паспорта, визата и ви питат 1-2-3 въпроса (не помня вече какво точно). Минавате през това гише и гледайки объркано, винаги се намира някой друг служител да ви забележи и да ви пита, аджеба вие емигранти ли сте - ако да, идете еей там - в една отделна зала точно зад гишетата (май имаше и един куп табели, че това е Immigration).
Там пак един служител ме попита какъв съм и ми каза да седна на едни столчета и да чакам да ме извикат. Аз още преди да седна на столчетата, ме подхвана една мадама, явно ме хареса и вика идвай с мене :-)
Та отидохме и в офиса, дадох и документи и т.н., попита ме за адреси, пари, снимки за PR карта (то аз я попитах за снимката де, дали мога да й дам готова или трябва да се снимам - дадох готова, трябва да е според изискванията, неведнъж обсъждани тук) и това е.
Излязох си после от този офис, от тази зала, и отидох да си търся багажа - има поне няколко поточни линии, където излизат багажите за различни полети - ще си намерите вашия полет и ще чакате да ви излязат чантите и куфарите (ако не излязат - не знам, моите излязоха след 5-10 мин чакане). Там покрай линиите има едни хора, готови да помогнат срещу 20-ина долара (както съм чувал тук), или пък ако имате 1$-ови монети, да си вземете количка да си сложите багажа на нея (пак както съм чувал тук) - аз не съм им ползвал услугите.
Взимате си багажа и айде към изхода от терминала (всичко това се отнася за терминал 3, където кацат повечето международни полети - доскоро уж всички били там, но вече не било така). На изхода от терминала стоят служители, на които давате декларацията, попълнена още от самолета, и в моя случай си заминавате :-) в останалите случаи отивате при митничари да ви проверят багажа - това понеже не ми се е случвало, не мога да кажа как става.
Точно на изхода от терминала е автобусната спирка, и в зависимост от това къде искате да отидете, хващате съответния автобус - най-вероятно до метрото. Транспорта си върви поне до 12-1ч. през нощта, но пък носенето на багажа си е гърч. Освен това ако няма кой да ви посрещне, доста бавно ще се оправите с транспорта и с трансфери и т.н.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Koga 6te pristigate? Ako nesam na rabota moze da dojdsa da vi pomogna....Pone da vi otkaram kadeto vi e nuzno.Shte vi spestia 50 kinta. :lol:
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

рейса е удобен-192, редовен е. за 20 минути си на метрото, а оттам вече е лесно.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

На новия терминал 1 излитат и кацат : Air Canada, Air Jamaica, Alitalia, All Nippon Airways, Austrian Airlines, Avianca, BMI, Condor, Etihad Airways, Lufthansa, Royal Jordanian,SAS Scandinavian Airline, Singapore Airlines, SN Brussels Airlines, Sunwing, Swiss Air Lines, Thai Airways, Varig Brazil.
Ако кацнете там трябва да излезете отвън пред врата "С" и да чакате автобуса за терминал 3, откъдето да хванете 192 за Киплинг (метрото).
Циганите - на Сатурн !
ka

Мнение от ka »

Po prinzip imai predvid 4e moje bi e strogo individualno vremeto koeto moje da ti otneme izlizaneto ot samoto leti6te.Sredno dalga opa6ka predi imigrazionnite-10,15min,posle samite dokumenti i pro4ie-na nas ni otne 40 min.Barzo stava takova vpe4atlenie mi napravi,lubezni bez izli6tni vaprosi i motane.Ako ne ti se nalaga posle da si tarsi6 bagaja t.e. vsi4ki kufari sa ti nalize na saotvetnata lenta ot poleta ti,se otpravia6 kam izhoda i ako tam ne te proveriat mitni4arite ve4e si navan.Spored men pove4e ot 2 4asa ne bi triabvalo da otneme,na nas ni otne kam 1h30 min.No pak poleta ni ima6e o6te tolkova zakasnenie.Spokoino moje da raz4ita6 na taksitata,predpolagam 4e 6te ste tvarde umoreni za da se razmotovate sas transporta,zavisi vse pak v koia 4ast otivate.
Заключено