Декларация от приятел на интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kalinal

Декларация от приятел на интервюто

Мнение от kalinal »

Искам да ви попитам трябва ли да се изкарва декларация от приятел за интервюто, ако не е поискана изрично? И съответно трябва ли да се заверява при нотариус в Квебек?
Благодаря ви!
Slick

декл.

Мнение от Slick »

при всяко едно положение ще те питат дали имаш приятели и за да си сигурен, ако не представлява проблем - нека ти я заверят нотариално. Никога не е ясно дали интервюиращия няма да ти поиска нещо такова и ще едобре да си подготвен/а, а и така ще си с някоя друга точка отгоре. Ако е проблем нот. заверка, вземи поне оригинала на декларацята
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Аз носех на интервюто такава декларация,но реших да не я представям ако изрично не ми я поискат. Попитаха ме имам ли приятели в Квебек,отговора беше положителен,но декларацията не я поискаха.
А иначе декларацията се заверява от канадски нотариус,моята си беше в оригинал, пристига за 10-тина дни по пощата.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Ние не сме си правили труда да правим такава декларация. Мисля, че ако такава е нужна, ще я изискат още в докумените във Виена, а не на интервюто. На интервюто, за да се уверят в приятелството ви , задават въпроси откога се познавате с приятеля, как сте се запознали, колко сте близки, къде живее - квартал, сега, къде работи, какво, сменял/а ли си е работата в Квебек, колко е наема му, какво е жилището му и т.н.
Заключено