Спонсориране на родители

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
AAA

Мнение от AAA »

VanBC написа:По редовната процедура, за да може родител да получи имиграционна виза по семейната категория, се минава през 2 етапа:
1. Първи Етап: Децата живеещи в Канада кандидастват за да бъдат одобрени за спонсори. Този етап в момента трае около 2 години и не може да се направи нищо за ускоряването му :(.
2. Втори Етап: Родителят кандидатства за имиграционна виза в канадско посолство извън Канада.
VanBC,

imash kasmet, 4e jiveesh v BC, zashtoto nie v Québec triabva da pribavim dopalnitelno minimum godina 4akane v Quebec sled 2 te godini 4akane v CIC. t.e. pri nas etapite sa tri:

1. Децата живеещи в Канада кандидастват за да бъдат одобрени за спонсори. Този етап в момента трае около 2 години и не може да се направи нищо за ускоряването му :

2. Izdavane na Certificat de sélection de Québec. T.e odobrenie ot Québec.

3. Родителят кандидатства за имиграционна виза в канадско посолство извън Канада.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Айде малко инфо и от мен, пък дано е полезна.
Ние подадохме молба за спонсориране през Май/2004 и платихме цялата сума от 1475 долара. Преди около 10 месеца изкарахме на бабата многократна туристическа виза от първи опит. Бабата не е идвала в Канада преди това.
Преди бабата да подаде докюменти за туристическата виза, ние се обадихме от тук на имигрейшъните да ги питаме има ли проблем бабата да дойде като турист, след като вече сме кандидатствали за спонсори. Отговориха ни, че даже ще издадат тур. виза по-лесно, защото бабата е малко вероятно за да си осере пътеките като турист в Канада, защото се надява да дойде тук като спонсориран еуемент един ден....
Преди 10-тина дни говорих ПАК с имигрейшъните да ги питам кога аджеба, можем да очакване да ни одобрят за спонсори. Пичът отговори, че в момента се разглеждат молби подадени през Октомвти-Ноември 2003...
Днес се обадих на имигрейшъните да ги питам за удължаването на престоя на бабата. Отговориха ми, че отнема около 23 дни (не ме питайте как са ги калкулирали тея дни). Казаха ми още, че докато трае процедурата за УДЪЛЖАВАНЕТО, бабата не може да напуска страната!!!!
Питах още имигрейшъните може ли бабата да се върне в Бг, да направи кръгом и да хване следващия самолет за Канада и те ми отговориха -ДА, нема никъв проблем.
Да направя още едно уточнение за многократните туристически визи, щото на мен не ми беше ясно до днес:
Визата дава право САМО на влизане в Канада. Това колко време, без да излиза от страната, може да стои човек в Канада зависи от граничаря, който му бие печат в паспорта. Ако на този печат не пише срок, значи срокът е 6 месеца. За повече от 6 месеца престой, си ТРЯБВА молба за удължаване, без значение с каква виза е човекът!!!
НАздраве
Villi

Мнение от Villi »

Отговориха ми, че отнема около 23 дни (не ме питайте как са ги калкулирали тея дни). Казаха ми още, че докато трае процедурата за УДЪЛЖАВАНЕТО, бабата не може да напуска страната!!!

Сроковете за удължаване ги има и в сайта им:
http://www.cic.gc.ca/english/department ... ss-in.html

Вярно е, че до като трае удължаването не е желателно да се напуска страната, така или иначе чакащия си има пълното право да пребивава в страната до като получи отговора и в зависимост от това да напусне страната или остане.

Това колко време, без да излиза от страната, може да стои човек в Канада зависи от граничаря, който му бие печат в паспорта. Ако на този печат не пише срок, значи срокът е 6 месеца. За повече от 6 месеца престой, си ТРЯБВА молба за удължаване, без значение с каква виза е човекът!!!

Това важи също и за еднократните визи, разрешения престои се определя от имиграционния служител. Условията за удължаване са същите - Вегървил, Алберта и търпение :D
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
Sergo

Мнение от Sergo »

a niakoi slu4aino da znae dali ako babata ima USA viza i napravi edin kragom na Canada/Usa granicata dali tova shtre svarshi rabotata po udaljavane na vizata ?
AAA

Мнение от AAA »

Da!
AAA

Мнение от AAA »

Sergo,

zabravih da dopalnia, 4e tova shte svarshi rabota, ako vizata e mnogokratna. Vprotiven slu4ai triabva da minesh po goreopisanite na4ini.
Sergo

Мнение от Sergo »

ami tova si e jiva dalavera togava davash samo 100 US$ za USA visa i niama da plashtash taksi za udaljavane na canadskata viza i medicinskoto, pri uslovie 4e vzeme mnogokratni US i Canadska vizi samo shte i pravia ping-pong prez granicata... gorkoto babe
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Sergo написа:...samo shte i pravia ping-pong prez granicata... gorkoto babe
da ne ti izigrae nomer niakoj pat - da i haresa i da iska da si ostane w USA :beer:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
survivor

Мнение от survivor »

Sergo написа:a niakoi slu4aino da znae dali ako babata ima USA viza i napravi edin kragom na Canada/Usa granicata dali tova shtre svarshi rabotata po udaljavane na vizata ?
Ве един руски форум един беше разказал че това не станало при подобен случай, че трябва да се отиде в Европа. Аз просто бих се обадила на имиграционните да питам. Те имат телефон за информация.
pumpy

Мнение от pumpy »

и аз мисля че това не става с ходене до САЩ защото:
миналата година нашите ни бяха на гости с еднократни визи, но понеже имат многократни американски отидохме до щатите и връщането в канада се оказа безпроблемно в периода на шестте месеца от първото им влизане в Канада. иммиграционния на границата ми обясни, че ако отидат до мексико или другаде то тогава не мже да се върнат със същата еднократана виза до канада, но явно хденето до щатите не е проблем - сигурно не се брои като излизане .....
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Namerih tablitsite za iziskuemia minimalen dohod za sponsor v Kvebek, no ne i za drugite provintsii... Niakoi da moje da posochi site?

Mersi!
Villi

Мнение от Villi »

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5196E.PDF

Таблица 4
Страница 34
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mersi :-) (Che te imali saFsem razumni iziskvania...)
Заключено