vapros za oblekloto na intervuto i za parite

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
telec i lav
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 2:16 pm
Местоположение: plovdiv

vapros za oblekloto na intervuto i za parite

Мнение от telec i lav »

zdr. na vs.naskoro razbrahme za foruma i v4era se registrirah,tai kato imam niakolko vaprosa.intervuto ni e ponedelnik.mn se dvoumim kak da se oble4em-oficialno ili po-ejednevno?Dr mi vapros e za parite.nie sme trima-az, sapruga mi i dete na 1 god i 4 mes.deklarirahme,4e 6te vlezem sas 6500$,a bankovata ni referencia e za 7300$.smiatahme gi 4e 6te sa pove4e,no ve4e e kasno da pravim kakvoto i da bilo.poneje az imam v debitni karti okolo 2000lv poznati ni predlojiha da izkaram bolejki za sumite ot bankomat v denia na intervuto.neznam dali 6te go prieme tova g-n La Rue.mn sme pritesneni,no ne ostana.o6te malko i 6te ni mine zora.blagodaria predvaritelno na vs za otgovorite.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ние бяхме облечени официално(с костюм), но мисля, че ако сте спортно-елегантни пак няма да има проблем. Що се отнася до декларираната сума 7300 мисля че ще е достатъчна, особено ако са USD , а не CAD. И все пак ако имате възможност си изкарайте и бележки за дебитните карти. Имайте готовност на интервюто, ако Ви каже че не са достатъчни да му кажете че няма да ги ползвате за визите и другите документи, а че това е чистата сума с която ще влезете. Ако му се сторят недостатъчни кажете му , че имате и още но сте помислили, че това е достатъчно и ще можете да му занесете и за още. Гледам че на няои кандидати просто им е искал още малко гаранции ина4е им е давал сертификатите. Не се притеснявайте, все пак тази сума не е никак малка!Успех и щше стискам палци!
Ако имате и имот също можете да го използвате за доказване на финансова стабилност! :wink:
telec i lav
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 2:16 pm
Местоположение: plovdiv

Мнение от telec i lav »

izviniavam se,gre6kata e moia.zabravih da napi6a 4e sa CAN$.deklarirahme 6500CAN$, bankova ref za 7300CAN$.
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Мисля, че са достатъчни , и за да не бъда голословен ето точно каква е изискуемата сума за семейство с дете под 18. Това е в официалния сайт:

Код за потвърждение: Избери целия код

Pour la période du 1er janvier au 31 décembre 2005, une personne seule doit disposer d'au moins 2 575 $ pour subvenir à ses besoins essentiels pendant les trois premiers mois suivant son arrivée au Québec. À cette somme, il faut ajouter un montant additionnel pour chacun des membres de la famille qui l'accompagnent (époux ou conjoint de fait et enfants). Par exemple, un ménage de deux adultes avec deux enfants de moins de 18 ans doit disposer d'au moins 4 565 $ pour les trois premiers mois. Le tableau suivant indique les besoins essentiels des principales unités familiales.
[quote]
Дори като се прибавят разходите за визи пак събирате минимума. :wink: [/quote]
AniK
Мнения: 436
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 3:08 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Аз също мисля, че са достатъчни тези 7300 КАД, при положение ,че вие сте декларирали, че ще влезете със 6500КАД и сте стигнали до интервю, не мисля че това е някакъв проблем. И ако примерно г-н Ла Рю прецени, че тези пари не са ви достатъчни,/ в което много се съмнявам/, обяснете, че това са парите, с които ще влезете в Канада и няма да теглите от тях, за да покриете останалата част от разходите по процедурата. Ако и това не му е достатъчно просто кажете, това което DOLPH, спомена по-горе- че имате още пари, но сте сметнали че тези ще са достатъчни и ако е необходимо ще му представите още една банкова референция за останалите пари. Но ако ще се чувствате по-спокойни и уверени изкарайте и бележка от банкомата за другите 2000 лв. Най-важното е на интервюто да сте спокойни и уверени в себе си и да не се притеснявате. Ако парите са единственото нещо, за което се притеснявате, просто бъдете готови с подходящия отговор и документи. Стискаме палци :thumbsup:
ticotey
Мнения: 49
Регистриран на: Нед Юни 12, 2005 11:35 am

Мнение от ticotey »

Според мен парите са малко, от нас поиска да му занесем от близък Банкова Референция за още около 2 000$ US, а сумата ни беше
5800$ US, за 3 човека.
Успех дано ви стигнат!
roni
Мнения: 106
Регистриран на: Пон Окт 20, 2003 11:27 am
Местоположение: Montreal

Мнение от roni »

Видях,че има доста отговори на въпросът ви за парите,а тук мисля,че ще намерите полезно инфо за облеклото и поведението по време на интервюто.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=11966

Пожелавам ви успех! :thumbsup:
П.П. Аз също мисля,че парите са достатъчно,но......знае ли човек. :nenam:
Аватар
grobari
Мнения: 301
Регистриран на: Нед Юни 12, 2005 1:02 pm
Местоположение: SOFIA

Мнение от grobari »

За парите не мога да дам съвет, но за облеклото смятам, че трябва да е официално.
бъди красив труп!
NAT
Мнения: 34
Регистриран на: Пон Ное 01, 2004 3:11 am

Мнение от NAT »

Здравейте,
От опита ми като новодошъл в канада, ви съветвам НЕ ОБЯВЯВАЙТЕ ПАРИТЕ В ДЕБИТНИТЕ КАРТИ, защото е възможно в последствие ако кандидатсвате за помощ след пристигането, да решат да ви питат какво се случи с тези пари, къде са. На нас ни искаха например писмо от банката че са закрити банковите ни сметки, а на приятелите ни бележки къде са парите от апартамента който са продали в БГ за повече пари, отколкото са декларирали.... та извода е не им показвайте нищо в повече освен ако излишно не го искат в момента.
Това което сте декларирали мисля че е напълно достатъчно, а и имате банкова референция за повече пари, кито да покрият разходите по пътуването. Друг е моемнта че на самото интервю се решава окончатлно сумата на парите които ще впишете в декларацията/ ние даже намалихме сумата, която бяхме писали в кандидатурата/.
Е успех ви желая:))
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Zdravejte!
V momenta problemat vi e intervjuto, a ne sociala, zatova mojat savet e da si izkarate beleshki ot bankomata i da napravite vsichko vazmoshno da dokashete, che imate dostatachno pari. Za oblekloto: Nie bjahme ofizialni, no ne prekaleno natakmeni i nakicheni. Mashat mi beshe bez vratovrazka i bez sako. Vidat vi trjabva da bade eleganten i delovi, a cvetovete - umereni, ne jarki! Taka pone mislja az! Naj-vashno e da zapazite spokojstvie. La Rue e mnogo korekten, darshi na iskrenostta i razbira, kogato go lashat!
Uspeh!
Аватар
some
Мнения: 1380
Регистриран на: Пет Апр 23, 2004 7:33 am
Местоположение: Harmanli

Мнение от some »

Parite sa PREDOSTATACHNO.
Oblekloto - elegantno, ne e nuzno da e prekaleno oficialno spored men.
nobleman

Мнение от nobleman »

Nie bjahme prez ljatoto pri La Rue i bjahme oble4eni podhodja6to prili4no za sezona... 8)

Po vreme na intervuto deklarirahme 7000 can.dol. i La Rue be6e dovolen -kaza 4e tezi pari sa dostata4ni!!!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Мнения: 3297
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:38 pm
Местоположение: град Кралски хълм
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

А някъде из официалните сайтове има ли точка, посветена на облеклото?
Дръжте се естествено, бе хора. По дрехите посрещат, ама по друго изпращат...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
ts
Мнения: 286
Регистриран на: Съб Ное 13, 2004 4:40 pm

Мнение от ts »

Elia написа:А някъде из официалните сайтове има ли точка, посветена на облеклото?
Дръжте се естествено, бе хора. По дрехите посрещат, ама по друго изпращат...
Така си е, ама ако мъжът е с копринена риза, цвят лила, черен панталон с ръб и кафяви мокасини :shock: , а жената с модерните в БГ обувки марка "Малък Мук" с 30 сантиметрови извити нагоре връхчета... :D
aseto

Мнение от aseto »

Предполагам, че облеклото зависи от това какво искаш да внушиш. Аз например съм завършил Право, искам да убедя La Rue, че ще работя цял живот като готвач и през ум не ми минава да припаря до Канадската образователна система. В този случай ,за да ме накараш да сложа костюм с вратовръзка трябва да ме измъчваш,гъделичкаш и ......... едновременно :lol:
Така си е, ама ако мъжът е с копринена риза, цвят лила, черен панталон с ръб и кафяви мокасини , а жената с модерните в БГ обувки марка "Малък Мук" с 30 сантиметрови извити нагоре връхчета...
На гореописаното облекло се чудя да добавя ли аксесоарите бели чорапи Адибаас и пауново перо в шапката :D
Заключено