Като говорите за елегантност и за по -стилни дрехи ми възниква въпроса: Има ли смисъл да се носят от тук костюми, ризи, вратовръзки? Там какви са цените на среден клас такива одежди? Има ли я тази практика като в Америка да не се носят вратовръзки? Как изглежда един човек, работещ в офис.
За тези, които ще реагират на питането, да не се надявам на такава работа още с пристигането, ще кажа - не се надявам, но предпочитам да се информирам.
Какво трябва да се купи от България непременно преди замин..
Estestveno che ima smisal da si nosish oficialnite drehi, tradicionnite, s vratovrazka. Parvo - zashtoto te sa po-skapi, i vtoro - zashto pak da ne se nadyavash da zapochnesh sravnitelno barzo kvalificirana rabota? Ima hora, koito namirat. I sa dosta balgarite, koito prez parvite 1-2, che dazhe 3 godini tuk izobshto ne puskat CV-ta - parvo chakat dalgo COFI, koeto pak prodalzhava dalgo i sled tolkova dalgo otkasvane ot profesiyata prosto nyama kak da ne izkarat tuk novo obrazovanie. Mozhe i da ti izleze kasmeta, ama tryabva da mu dadesh shans. Savetat mi e da si podgotvish oshte v BG edin golyam spisak s adresi na kompanii, da si prigotvish dori CV-ta i cover-letteri saobrazeni s profila na kompaniite, kato pristignesh izprashtash vsichko, pak posle veche mozhesh da mislish za rabotnicheski drehi, red za COFI i t. n. Otklonih se ot temata, ama ako tryabva da rezjumiram postinga si - kostjumite v kufarite, a porazhenskite nastroeniya - v BG. Uspeh!
Вземи си поне един официален костюм задължително. Ще ти потрябва ако не за друго, то поне да ходиш на интервюта с него, макар че сигурно ще има и други поводи да се обличаш официално.octopus написа:Като говорите за елегантност и за по -стилни дрехи ми възниква въпроса: Има ли смисъл да се носят от тук костюми, ризи, вратовръзки? Там какви са цените на среден клас такива одежди? Има ли я тази практика като в Америка да не се носят вратовръзки? Как изглежда един човек, работещ в офис.
За тези, които ще реагират на питането, да не се надявам на такава работа още с пристигането, ще кажа - не се надявам, но предпочитам да се информирам.
В средно статистически офис официалното облекло за мъжете от понеделник до четвъртък е панталон и риза - без сако и вратовръзка. В петък всички ходят с дънки и маратонки. Ако се появиш на работа с костюм, най-вероятно колегите и началниците ти ще решат че ще ходиш на интервю за работа.
Разбира се има и професии за която се изисква да си с костюм всеки ден, но това общо взето не е толкова често.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аз като дойдох си носех всички хубави дрехи от БГ. И като неориентиран новобранец не си бях взел никакви работни дрехи. Естествено първата ми работа изискваше каквито и да е стари дрехи, но аз нямах...добре че беше лято та си прежалих сандалите, една тениска и едни чисто нови къси панталони...естествено станаха на г.. още първия път. Едни познати само ме базикаха че съм тръгнал с костюмите...Един ден ходих на промоция. Естествено се облякох като се обличах в БГ. Когато после отидох в офиса колегите ме гледаха като полезно изкопаемо. повечето от тях /като изключим шефа/ не си сменят любимите ризи и панталони с месеци
Моя извод е че човек трябва да се облича нормално- нито много официално, нито много спортно. А за това какво да се носи аз бих казал- всичко което можете да вземете и най-важно всичко което вече ИМАТЕ. Не копувайте нищо. Тука все пак има много от БГ стоките /цените и качеството са друг въпрос/

Моя извод е че човек трябва да се облича нормално- нито много официално, нито много спортно. А за това какво да се носи аз бих казал- всичко което можете да вземете и най-важно всичко което вече ИМАТЕ. Не копувайте нищо. Тука все пак има много от БГ стоките /цените и качеството са друг въпрос/
Plamen написа:Аз като дойдох си носех всички хубави дрехи от БГ. И като неориентиран новобранец не си бях взел никакви работни дрехи. Естествено първата ми работа изискваше каквито и да е стари дрехи, но аз нямах...добре че беше лято та си прежалих сандалите, една тениска и едни чисто нови къси панталони...естествено станаха на г.. още първия път. Едни познати само ме базикаха че съм тръгнал с костюмите...Един ден ходих на промоция. Естествено се облякох като се обличах в БГ. Когато после отидох в офиса колегите ме гледаха като полезно изкопаемо.

А, тук не съм съгласен. Буквално всеки ден всичките ми колеги си сменят дрехите. Вярно е, че се обличатPlamen написа: повечето от тях /като изключим шефа/ не си сменят любимите ризи и панталони с месеци![]()
но винаги са много чисто и спретнато облечени. Така ги учат още от училище.Plamen написа:нито много официално, нито много спортно,
Разбира се, че трябва да си вземете и официални дрехи (ако не за друго, то поне за ходене по интервюта ще ви трябват). От България има смисъл най-вече да се вземат дрехи от естествена материя - памучни, вълнени, копринени... Тук те са много скъпи. Случвало ми се е, като отида на работа с дрехи, които си нося от България, колегите да ми кажат, че са много хубави и че тук такива не мога да намеря или са много скъпи. А, аз нямам спомени да са ми се сторили скъпи, като съм си ги купувал в България.
Така си е. Тука наистина хубавите неща са ужасно скъпи. дето се оплаква жената "Защо винаги като си харесам нещо се оказва че немога да си го позволяNiko написа:[Случвало ми се е, като отида на работа с дрехи, които си нося от България, колегите да ми кажат, че са много хубави и че тук такива не мога да намеря или са много скъпи. А, аз нямам спомени да са ми се сторили скъпи, като съм си ги купувал в България.