диплома по право

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
pepo72
Обратна връзка:

диплома по право

Мнение от pepo72 »

Завършил съм право в БГ.Имам и 6 години стаж като юрист.Започвам процедурата за Квебек.Имам следния въпрос: доколко ми се признава българската диплома по право и за колко време ще я защитя. Ако има някой в Канада, който е защитил БГ диплома по право, моля да ми опише процедурата.Предварително благодаря!
bravo

Мнение от bravo »

S priznavaneto ne znam kak stoiat ne6tata to4no, no za da vleze6 v tuka6nata advokatska kolegia se prigotvi za mnogo iako 4etene.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

преучваш изцяло...
bravo

Мнение от bravo »

Аватар
Koko

Re: диплома по право

Мнение от Koko »

pepo72 написа:Завършил съм право в БГ.Имам и 6 години стаж като юрист.Започвам процедурата за Квебек.Имам следния въпрос: доколко ми се признава българската диплома по право и за колко време ще я защитя. Ако има някой в Канада, който е защитил БГ диплома по право, моля да ми опише процедурата.Предварително благодаря!
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewtopic.php?t=698
moni

Мнение от moni »

Diploma ot civil law darjava ne se priznava tuk, mojesh s neia da kandidatsvash v LLM programa, no ne znam dali samo s LLM mojesh da minesh bar exam.

Triabva da se u4i nanovo.

Ako iskash mojesh da razgledash saita na National Accreditation Committe ot saita na UofOttawa Law School. Te sa institutziata, koiato se zanimava s foreign law credentianls.

Dori hora s JD ot US ili druga common law darjava triabva da izkarat polovin law school v Canada.

Moment, ti ako iskash da jiveesh v Quebec shte triabva da praktikuvash civil law. Nо nai-dobre vij NAC.
pepo72
Обратна връзка:

Мнение от pepo72 »

Мони, казваш че мога да кадидатствам с мойта диплома в LLM програма. Би ли ми обяснил по подробно каква е тази програма?
survivor

Мнение от survivor »

Имам приятел юрист тук. Проучил е нещата с признаването на юридическото му образование, и смята че е абсолютно губене на време и пари да се опитва да приравнява към тукашната адвокатска организация. Първо казва се плащат големи такси, второ - те и без това ще ти дадат някакви курсове да караш, и трето - накрая пак си оставаш с българска (неуважавана) диплома, дори да имаш право да практикуваш тук. Това LLM доколкото знам е магистърската степен по право. Според него е абсолютно безсмислено. Той прецени че е най-добре да започне да учи право тук, бакалавърска програма. Мисля че му признаха 1 година и му оставаха 3 години учене. Това в МакГил. Там между другото приемат право само хора с по един бак преди това. С леко удължаване на ученето човек придобивал право да практикува и в Америка. Той изкара един летен курс и в Юниверсите де Монреал, ама казва че там нивото било по-ниско. Най-малкото защото за да влезеш там не се изисквало да имаш вече бак.
Казвам ви моят приятел какво решение е взел, сега няма гаранция че и вие ако имате същата информация не бихте взели различно решение.

Всичко това го знам с такива подробности, защото присъствах като го обясняваше на една друга ориентираща се юристка :wink: Ама по принцип не забравяй че трябва всичко да си провериш сам в официалните източници.
moni

Мнение от moni »

LLM e magistarska programa po pravo, no kakto i survivor kazva, tia niama da ti svarshi rabota za Canada, zashtoto za da mojesh da minesh bar exam shte ti iskat palnite tri godini na law school.

V US naprimer znam, 4e v NY state, dori i da imash samo LLM pak mojesh da se iavish na bar exam, koeto e kato izpita za pravosposobnost v BG, samo 4e dosta po-trudno, no tova e za NY.

Nai-dobre vij saitovete na universitetite v provintziata, koiato iskash da jiveesh, ima dosta podrobna info, vklu4itelno i za diplomite na 4ujdestrannite uristi.
Заключено