Ако е наложително да се върна спешно след пристигането ми???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
daniel72

Ако е наложително да се върна спешно след пристигането ми???

Мнение от daniel72 »

Zdraveite, smqtam da pristigna v Montreal v kraq na mart sas semeistvoto si. Ideqta mi e da si izkaram neobhodimite dokumenti,sled koeto da se varna v BG-imam nedovar6ena rabota,v tozi aspekt Imam nqkolko konkretni vaprosa:
1.Sled kato si naema jili6te za okolo mesec v Montreal i go napusna sled podavane na vsi4ki neobhodimi dokumenti-CRP,RAMQ,SIN....ima li vazmojnost cqlata dokumentaciq ,izpra6tana na adresa в Монреал да ми баде препращана на посочен от мен адрес в БГ?
2.Какъв е реда ,вазможностите и необходимите документи за откриване на ООД в Квебек?
3.Как се плащат осигурителни вноски ако си създал фирма ? Всеки месец,или могат да се внесат наведнъж -в края на годината.
3. Ще ми стигне ли един месец за да свърша всичко това?
newuser_

Re: Ако е наложително да се върна спешно след пристигането м

Мнение от newuser_ »

..
Последно промяна от newuser_ на Съб Фев 18, 2006 6:08 am, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

доколкото съм виждал на пликовете федералната и провинциална официална поща не се препраща в чужбина, а се връща на изпращача....
за дрегите не знам...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

daniel72 написа: 3. Ще ми стигне ли един месец за да свърша всичко това?
Според мен - не. Тук машинката трака бавно.
Let it go...
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

...
Последно промяна от Krassiiv на Чет Фев 16, 2006 12:39 am, променено общо 2 пъти.
daniel72

Мнение от daniel72 »

dobre...togava kakav adres ste me posavetvate da dam pri pristiganeto si za da nqma problem s polu4avane na dokumentite si!
pumpy

Мнение от pumpy »

на някой приятел за да ги получи и след това ще си обявиш, че си излязъл от страната за да няма той проблеми със пренаселването на апартамента му - това разбира се обезсмисля донякоде здравната карта ако ще те няма повече от 183 дни през първата година, но останалите документи ще си ги получиш...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Idvane v Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti

A veche govorim biznes.Ne stava taka kakto si go mislis.

Moze i ziliste da ne si nameril oste na 1 mesets.
Tuk ne stava vednaga a ima i dogovori. Kadeto njama takiva tsenite sa po skapi, ili kvartala neatraktiven.

Za da ne ti stuva nisto, ako imas priatel i toi se navie da ti dade adresa si taka moze da stane spoluchavaneto na dokumentite.

Inache srestu zaplstane moze s koito se razberes i se saglasi.

Firma sasto moze da registriras za tezi 30 dena.
Ako ne ti se zanimava moze da si platis.
Posle tezi razhodi se priznavat za razhodi po registratsiata na firmata.

Moga da go napravja za teb v Ontario zastoto tam sam zapoznat kak stava.

Ako te valnuva vaprosa drug da svarsi rabotata.
Pisi lichno saobstenie i ste se razberem

Pozdravi

Hullboy
daniel72

Мнение от daniel72 »

tai kato ne iskam dapritesnqvam nikogo s prisastvieto si moga li da jiveq edin mesec na hotel da kajem a kato adres za korespondenciq da dam takav na nqkoi poznat v Montreal I dokumentite mi da pristignat pri nego
newuser_

Мнение от newuser_ »

[quote="
Последно промяна от newuser_ на Съб Фев 18, 2006 6:07 am, променено общо 1 път.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

:shock: :shock: :shock:

всичко става за 10 дни макс, но няма фрее лънч в тая част на света.

ако кара по правия път, ОК - 1-2 месеца, но ако иска по бързо - става, но не е фрее.

Впрочем ще се спести много повече от парите дето ще даде за наем за тия екстра дни + храна и т.н.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vodolei

Мнение от Vodolei »

newuser_ написа:
daniel72 написа:tai kato ne iskam dapritesnqvam nikogo s prisastvieto si moga li da jiveq edin mesec na hotel da kajem a kato adres za korespondenciq da dam takav na nqkoi poznat v Montreal I dokumentite mi da pristignat pri nego
Дака не става бързо батка. Трябва договор за наем иначе не може да си вземеш син номера и здравната карта :beer:
За издаването на SIN не се изисква договор за наем, поне в Монреал е така. Ние подадохме молбата за SIN и здравна карта деня след като пристигнахме, още нямахме договор за наем, дадохме адрес на приятели. Картите със SIN получихме на адреса на приятелите, а когато намерихме жилище се обадихме в здравната каса за да ни сменят адреса. Сега за здравните карти може и да има някакъв проблем като нямате постоянен адрес в Канада, но все едно те не ви и трябват докато не сте тук. Най-важният документ, който ще ви трябва е PR картата защото без нея не можете да се върнете в Канада. Не тръгвайте без да сте получили този документ. Срокът за издаването й е до 8 седмици от влизането ви в Канада. Тук може и да ви забавят, ако решат че трябва да ви снимат пак, а ако сте вече заминали това няма как да стане и процедурата става много сложна.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

daniel72 написа:tai kato ne iskam dapritesnqvam nikogo s prisastvieto si moga li da jiveq edin mesec na hotel da kajem a kato adres za korespondenciq da dam takav na nqkoi poznat v Montreal I dokumentite mi da pristignat pri nego
Ако смяташ да стоиш само 1 месец, наистина е най-добре да живееш в хотел. За PR карта и за SIN можеш да дадеш адреса на познати. Здравна карта няма смисъл да си вадиш, защото няма да е валидна докато не се върнеш в Канада и не изчакаш да минат още 3 месеца след това.
Obey gravity ... It's the law!
Заключено