Bih iskala da popitam, dali nqkoi sa go wikali na interview, sled kato si e poluchil certificate du Celection du Quebec. Stawa duma za maja mi, koito e zawyrshil Woenno-morska akadeniq i e bil edna godina woenen (sled
towa se e uwolnil).
Minahme i medicinski, weche ochakwahme pismoto za wizite,kogato nego go izwikaha oste wednyj na inteview
w Bucarest.
Nqkoi znae li zasto moje da e towa.
Triabva6e da si go o4akvate tova.No to si normalno.Sama kazva6 kakvo e zavur6il i rabotil.Sega 6te otide do Bucharest i kato se varne 6te ti kaje ,4e e bilo naprazno razkarvane.Interviuto e rutinno,zadavat mu vaprosi ,za da ustanoviat imal li e rabota v sekretna slujba v podelenieto,koeto e slujil.
Ni6to osobeno ne e,samo gaz pat da vidi i bolni pari.
mersi za otgowora. uspokoqwash e.
I Wie li minahte prez sastiqt pyt?
Sega se opitwam da kontaktuwam osolstwoto w Bukrest za da mu nasrochet nowo interview (zastoto toi otsystwashe ot stranata kogato go wikaha), no mai te sa zapraznili traino do sled Nowa godina.
Ne ,penke,ne sam minal.Imam poznati,koito gi vikaha na vtoro interview v Bucharest.Zna4i infoto mi e ot vtora ruka.
Neka niakoi naistina hodil na vtoro interview da opi6e pri4inite i kak e minalo.
Imam begli spomeni za takava informacia v staria forum otpredi liatoto,no niama da moga da go nameria.
Ako niakoi se se6ta da go lepne tuk.
Zdrasti Penka koga go pluchihte tova izvestie jivo me interesuva zashtoto az im zvanqh v bucorest i ot tam mi kazaha che trqbva da hodq na vtoro intervio sluchaqt e sashtiq kato vashiq razlikata e che sam rabotil 2,5 v MVR I NIE SME MINALI MEDICINSKI PREZ SEMPTEMVRI I PROSTO RESHIH DA IM ZVANNA I TE ME IZNENADOHA NEPRIQTNO S TOVA INTERVIO NO NQMAM OSHTE DATA.
Ne se pritesniavaite, dvama moi poznati(voenni)biaha na takova interview i kazaha 4e e pulna formalnost.Ot tiah znam ,4e vuprosnoto interview e bilo na angliiski i se e svejdalo do obshti vuprosi za estestvoto na rabotata im i t.n.
Tova e koeto znam ,za sujalenie i dvamata sa ve4e v Kanada i ne moga da vi pomogna s pove4e info.Te tova interview go durjaha predi po4ti dve godini taka 4e ne e neshto novo koeto Kanadzite skoro sa vuveli,a e dosta otdavna i e po-skoro formalnost bez koiato ne moje.
Uspeh i Veseli praznizi. :beer2:
Valentin
Po waprosa na Sasho, koga sme gi poluchili-- septemwri 2003, pri medicinski prez 4.2003. S tazi razlika, che maja mi patuwa i nq moga da se qwi.
Dnes pratih fax do Bukurest, a predi praznicite, e-mail do posolstwoto w BG.
Ste widim rezultati. Ste pisha pak.
Az sam voenen i sa6to o4akvah da me izvikat vav Bucharest za vtoro interviu. Za moya nai-goliama iznenada polu4ih pismo sas vaprosi za tova kakvi dlajnosti sam zaemal v armiata i kakvo mi e nivoto na sekretnost. Otgovora go iskat po fax ili s pismo. Dano tova da ozna4ava, 4e kato im go pratia, niama da me vikat na vtoro interviu. Niakoi polu4aval li e ne6to podobno???
Zwuchi obnadejdawasto towa twoe pisno. Spored men nqma da te wikat za interview,z astoto nali toiwa e zadachata na interviewto, wse pak....?
Ste te pomolq da mi kajesh ot kakyw adres si poluchi pismoto i na kakyw fax go iskat da go pratish...
Az sy6to sym minal prez dopylnitelno intervu sled medicinskite.Mene me vikaha v Sofiq.Ni6to osobenno samo deto trqbvali da napravqt nqkakvi douto4neniq-t.e. uto4nqvat vremeto kogato e rabotil kym voennite i kakvo to4no e pravil.
Moiat brat go vikaha i na treto intervu.Vtoroto beshe prez april v Sofia,a tretoto prez septemvri v Bukuresht.Ot 13 oktomvri sa v Québec ville.Toi e rabotil kato voenen dylgo vreme .Ako niakoi iska poveche informacia moge da mu pishe-potrebitelskoto mu ime e victor7.Az biah pisala po tozi vypros predi ,no ne si spomniam tochno temata,a i nai-dobre toi shte vi kage kakvo sa go pitali.Znam samo che sa se interesuvali dali e imal dostyp do sekretni dokumenti.Tretoto intervu beshe v nachaloto na septemvri i vednaga sled tova poluchiha vizite.USPEH!
И ние имахме второ интервю.Не се притеснявай-това е стандартна процедура за някои професии,а за военните си се подразбира.
Интервюто ни мина изцяло с преводач.Искам да кажа,че никой няма да ви преценява езика-не се стряскайте!
Здравейте приятели!
Не се притеснявайте от допълнителните интервюта. В случая става въпрос за допълнителна информация, която повече обслужва определени информационни служби в Канада, отколкото да се явява пречка за вашето заминаване за Канада.
Интервюто може да бъде в София или Букурещ като се води на английски или френски, с или без преводач по ваше желание. Офицерите са дами и са много любезни. Въпросите са съобръзени така, че да не попадате под ударите на закона за квалифицирана информация. Сигурен съм, че почти всички са минавали проверка през него, щом ги викат на второ интервю. Почти веднага след него получавате и визите. Но не винаги. Например аз ходих и на трето в Букурещ, което беше идентично с второто, но присъстваше и съпругата ми. Така че, горе главата. На финалната права сте и не се притеснявайте. Мислете вече за първите си стъпки в Канада.
Честита Нова 2004 година! И нека всички, които копнеят за тук да кацнат успешно в градовете за които мечтаят! Успех и късмет!