Pepon написа:Prosperiteta na Alberta se dalji edinstveno i samo na skoka v oil prices. V miga, v koito chernoto zlato svarshi /ili cenata mu na marketa padne pod 15$/barel/, tam shte bade otnovo edno pusto, studeno i zabraveno ot boga miasto, kakvoto vinagi sa bili kanadskite prerii.
v nashia jivot a i v tozi na decata ti, chernoto zlato niama da svarshi, sled tova men ne me ineresuva.
AlezAA se pravi na geolog, makar che az sam postoianno po sondite i poznavam mnogo geolozi i nikoiga ne sam go srestal, nito niakoi e chuval za geolog ot BG, neka toi da ti obiasni
za tazi fiscal year se ochakva 19B surplus, napravi si smetka
nisto chudno che marzelivite otrepki ot iztochna Canada vednaga ste se navdignat da ni smuchat, kakto za poslednite 25 godini
potrebitel написа:Колио!То точно това е главното предимство;не толкова ПСТ то-а липсата на тези последните.
iavno ne si hodil v Calgary ili Edmonton
v Edmonton vseki den pochti ima prestrelki mejdu pakistanskite i kitaiskite gangs
v Calgary cialata NE chast i Shawnessy sa palni s indiici, a za jalturite da ne govorim.
naposledak ne moje da se obarnesh bez da viidsh nigros
Здрасти Годис,
Поднасям искрените си извинения, от името на индивида дето е дишал нефтени изпарения!!! Уверявам те, той е може би единственият българин в Калгари дето не става за ............ Нека да го извиним, все пак ако бачка по сондите, там си има доста изпарения (нефтени де, алкохолът е АБСОЛЮТНО забранен).
Това дали съм геолог или не.. Не искам да си го меря с никой, ще кажа само това- ще покажа къде работя на първите 10 форумци, които живеят в Калгари, отскочат до Калгари, или се преместят в Калгари, които ми се обадят. После те да пишат какво са видели....
Гледай сега Пепоне, през 1998-ма нефта падна до 12 долара за барел, никоя фирма не изхвърли кьорав човек на улицата. Сега нефта е 69 долара. Вчера SUNCOR обяви операционни разходи, за нефтените пясъци във Форт Макмъри от 18 долара за барел. Това са най-високите разходи за барел дето аз ги знам. А това брато е неконвенционален нефт, нормалният нефт струва под 10 долара за барел за да се добие. Прави си сметките за кви печалби иде реч.
Днес вестниците в Калгари писаха, че прогнозният излишък на Албърта, за 2006 година, се очаква да бъде 19 милиарда долара (като споменава надишаният екземпляр).....
Между другото, Албърта прави повече пари от природна газ...
В заключение, стискам палци на всеки българин, където и да е в Канада, да е щастлив... НАЛИ ЗАТОВА ПРЕЛЕТЯХМЕ шИБАНИЯ ОКЕАН..
Ако не ви харесва мястото където живеете, you know what to do ( I hope)
Cheers, goodnite ( АТЕНшЪННН напушения елемент), and may the Force be with you
A забравих нещо. Относно етническия make-up в Калгари. Поне 80% от населението тук са БЕЛИ хора... След 20 години вероятно ще е друга хавата, BUT I WILL BE LONG GONE BY THEN...
Този път сериозно, лека нощ
hullboy написа: ... Daleche ot Evropa ako ste si hodite chesto do BG.
Daleche ot Caribite, a tam e hubavo da ide chovek za edna sedmitsa prez zimata ei taka za raznobrazie. Daleche ako karate ski zimata ...
Обаче пък Хаваите са им на един хвърлей разстояние . А за ските ... предполагам, че се шегуваш !
Canmore и Banff са съответно на около 95 и 125 км от Калгари (има писти които са и по-близко, но за тях не знам нищо: http://www.skicentral.com/alberta.html ). Разстоянията може и да са по-големи отколкото при теб, но пътя до там е по хубава двулентова магистрала и отнема не повече от 1 час, т.е. не мисля, че може да се каже, че е далече . Не съм запознат с качеството на пистите около Отава (т.е. ако не съм прав, ще се радвам някой да ме поправи), но логиката подсказва, че едва ли е близко до това на пистите в Скалистите Планини. Това, според мен, не само компенсира за по-голямото разстояние, но и води до извода, че като цяло условията за каране на ски в Калгари са по-добри отколкото в Отава .
Razbira se che ne moze da se sravnjava Skalisti planini sas pisite okolo Ottawa.
No za srednia kanadets ima dve uslovja koito sa mnogo vazni. Moze li da karas sled rabota zastoto tezi karanja predstavljavt 90 % ot vsichki karanja prez zimata i na kakva tsena
Tezi planini za koito ti govoris njama kak da sa osveteni s lampi do 10 pm. vecherta zastoto pisite sa dalgi a tova struva dosta dosta za osvetlenie.
Ne moze da stignes do tjah kakto spomenah po gore sled rabota.
I nai verojatno lift cartata e samo dnevna ili poludnevna kato dori tsenata na poludnevna e 50 -60 $.
Koeto njama nisto obsto sas 16 $ koito sa po djoba na vsekli koito iska da kara vecher 3 chasa samo.
Vasite planini mi gi hvali ako ste ida tam za edna sedmitsa primerno na pochivka.
No tova e 10 % ot karaneto za sezona.
Kakvo ste kazes za drugite 90 %?
Taka che tsena i otdalechenost sa dosta vazni faktori i kato tsjalo se samnjavam che e po dobre pri vas za rabotsetia chovek koito iska da pokara vecher.
hullboy написа:
Vasite planini mi gi hvali ako ste ida tam za edna sedmitsa primerno na pochivka.
No tova e 10 % ot karaneto za sezona.
Kakvo ste kazes za drugite 90 %?
Taka che tsena i otdalechenost sa dosta vazni faktori i kato tsjalo se samnjavam che e po dobre pri vas za rabotsetia chovek koito iska da pokara vecher.
Pozdravi
Hullboy
Хълбой, нещо не си съвсем наясно с "нашите" планини. Най-далечната от трите ми е само на 30 минути път. Всички работят до 10 вечерта, като еднократния вечерен тикет е $28 за възрастен.
Говорим за истински планини, а не за "хълмчета". За справка погледни тук за Cypress Mountain, тук за Grouse mountain и накрая тук за Mount Seymour