За фр. или англ. част

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
etko

За фр. или англ. част

Мнение от etko »

Здравейте всички.Живея с приятелката си без брак от 1 год.и никьде не фигурира официално че сме заедно . Двамата сме инженери тя не е добре с езиците аз фр.-0, англ.-8 попьлних online теста и ми казаха че мога да кандидатствам.Изтеглих документите, но имам такьв вьпрос: за кьде е по добре да се кандидатства-за фр. или англ. част? За кьде е по голям шанса ни имайки предвид езиците? И още нещо в Declaration by de facto spouse има "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) какво трябва да се пише? Не е ли това някаква официална адресна регистрация?Благодаря Ви предварително.
borsay

hi

Мнение от borsay »

razrovi se iz foruma na tarsene i v na4aloto. za federalnata 4ast stava ubiystveno bavno. t.e. uspeshno uchene na francais i kasmet
AniK
Обратна връзка:

Re: За фр. или англ. част

Мнение от AniK »

etko написа:Здравейте всички.Живея с приятелката си без брак от 1 год.и никьде не фигурира официално че сме заедно . Двамата сме инженери тя не е добре с езиците аз фр.-0, англ.-8 попьлних online теста и ми казаха че мога да кандидатствам.Изтеглих документите, но имам такьв вьпрос: за кьде е по добре да се кандидатства-за фр. или англ. част? За кьде е по голям шанса ни имайки предвид езиците? И още нещо в Declaration by de facto spouse има "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) какво трябва да се пише? Не е ли това някаква официална адресна регистрация?Благодаря Ви предварително.
За да ви признаят, като съвместно живеещи, трябва да имате доказателства за това съвместно съжителство, т.е. трябва да имате адресни регистрации от Общината на един и същи адрес от минимум 1 година преди началото на процедурата.Това е единственото доказателство, което приемат. Доколкото разбирам, обаче вие нямате такива, така че няма да признаят съвместното ви съжителство. А в този формуляр се вписва датата, от която живеете заедно и можете да докажете с адресните регистрации, че живеете заедно от тази дата, а тук "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) се попълва датата и мястото на попълване на формуляра.
borsay

hi

Мнение от borsay »

ozeni se 4e da si varzish gasthite. ako se 4udish za koe ti govorya - mi i za dvete
Аватар
some

Мнение от some »

Anglijskata chast ako ne barzash.
Po skapo e i po bavno ama nema da te machi frenskia s taia 0-la na nego.
Osven tova smetam che za ingineri ima poveche rabota tam.
monalisa_bg

Мнение от monalisa_bg »

А колко време отнема процедурата за федералната?
И ние се чудим, че на мъжа ми не му се учи хич френски, а аз го поназнайвам, ама не дотам.
А според професиите- стоматолог и доктор по теология може ли съвет?
Иначе имайки предвид, че е по-бързо и по- евтино засега сме се насочили към Квебек, ама все пак да питам :roll:
Angie

Мнение от Angie »

За нашата група от 2002 процедурата за федералната част трае вече 3,5 и повече години, а до заминаването живот и здраве може и 4,5 да станат. Вярно не се засилихме да учим френски, не платихме и такси за провинцилна процедура, но пък осъзнахме друго, времето минава, човек се променя, ако започнете процедурата над 25 може и да сте около 30 когато заминавате, може всичко около вас да е толкова различно че да се чудите дали си струва? Лично аз мислех, че ще ми отнеме макс . 1,5-2 години, преминах от нетърпение, през премирение към решимост, че стига вече, ще живея тук и сега и неочаквано едно писмо пак ме качи пак на въртележката. Колкото и да е банално това е стъпка, на която реши ли се човек, животът му се подчинява на една мисъл - заминаване, и ако това заминаване е се окаже далеч във времето, той не успява да се реализира пълноценно и прекарва живота си в чакане, а накрая се оказва, че не знае дали все още иска това което е започнал и се чувства остарял и уморен. Друг е въпросът че никой не може да предскаже как ще се променя имиграционната политика и сроковете на различните провинции за в бъдеще.
Заключено