За фр. или англ. част
За фр. или англ. част
Здравейте всички.Живея с приятелката си без брак от 1 год.и никьде не фигурира официално че сме заедно . Двамата сме инженери тя не е добре с езиците аз фр.-0, англ.-8 попьлних online теста и ми казаха че мога да кандидатствам.Изтеглих документите, но имам такьв вьпрос: за кьде е по добре да се кандидатства-за фр. или англ. част? За кьде е по голям шанса ни имайки предвид езиците? И още нещо в Declaration by de facto spouse има "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) какво трябва да се пише? Не е ли това някаква официална адресна регистрация?Благодаря Ви предварително.
hi
razrovi se iz foruma na tarsene i v na4aloto. za federalnata 4ast stava ubiystveno bavno. t.e. uspeshno uchene na francais i kasmet
Re: За фр. или англ. част
За да ви признаят, като съвместно живеещи, трябва да имате доказателства за това съвместно съжителство, т.е. трябва да имате адресни регистрации от Общината на един и същи адрес от минимум 1 година преди началото на процедурата.Това е единственото доказателство, което приемат. Доколкото разбирам, обаче вие нямате такива, така че няма да признаят съвместното ви съжителство. А в този формуляр се вписва датата, от която живеете заедно и можете да докажете с адресните регистрации, че живеете заедно от тази дата, а тук "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) се попълва датата и мястото на попълване на формуляра.etko написа:Здравейте всички.Живея с приятелката си без брак от 1 год.и никьде не фигурира официално че сме заедно . Двамата сме инженери тя не е добре с езиците аз фр.-0, англ.-8 попьлних online теста и ми казаха че мога да кандидатствам.Изтеглих документите, но имам такьв вьпрос: за кьде е по добре да се кандидатства-за фр. или англ. част? За кьде е по голям шанса ни имайки предвид езиците? И още нещо в Declaration by de facto spouse има "In witness whereof, i have signed in................on......(date).....(signature) какво трябва да се пише? Не е ли това някаква официална адресна регистрация?Благодаря Ви предварително.
hi
ozeni se 4e da si varzish gasthite. ako se 4udish za koe ti govorya - mi i za dvete
-
А колко време отнема процедурата за федералната?
И ние се чудим, че на мъжа ми не му се учи хич френски, а аз го поназнайвам, ама не дотам.
А според професиите- стоматолог и доктор по теология може ли съвет?
Иначе имайки предвид, че е по-бързо и по- евтино засега сме се насочили към Квебек, ама все пак да питам
И ние се чудим, че на мъжа ми не му се учи хич френски, а аз го поназнайвам, ама не дотам.
А според професиите- стоматолог и доктор по теология може ли съвет?
Иначе имайки предвид, че е по-бързо и по- евтино засега сме се насочили към Квебек, ама все пак да питам

За нашата група от 2002 процедурата за федералната част трае вече 3,5 и повече години, а до заминаването живот и здраве може и 4,5 да станат. Вярно не се засилихме да учим френски, не платихме и такси за провинцилна процедура, но пък осъзнахме друго, времето минава, човек се променя, ако започнете процедурата над 25 може и да сте около 30 когато заминавате, може всичко около вас да е толкова различно че да се чудите дали си струва? Лично аз мислех, че ще ми отнеме макс . 1,5-2 години, преминах от нетърпение, през премирение към решимост, че стига вече, ще живея тук и сега и неочаквано едно писмо пак ме качи пак на въртележката. Колкото и да е банално това е стъпка, на която реши ли се човек, животът му се подчинява на една мисъл - заминаване, и ако това заминаване е се окаже далеч във времето, той не успява да се реализира пълноценно и прекарва живота си в чакане, а накрая се оказва, че не знае дали все още иска това което е започнал и се чувства остарял и уморен. Друг е въпросът че никой не може да предскаже как ще се променя имиграционната политика и сроковете на различните провинции за в бъдеще.