здравна застраховка преди заминаване

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ronni
Обратна връзка:

здравна застраховка преди заминаване

Мнение от ronni »

Привет
в коя компания си направихте здравната застраховка за първите 3 мес на престоя ви в Канада?
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

QBE.

Прочетох мнения тук във форума, че хора, които са ги ползвали, не са имали проблем, когато се е наложило да използват застраховката от Канада.
На мен (да чукна на дърво) не ми се наложи да я ползвам.
Аватар
galin
Обратна връзка:

Застраховка

Мнение от galin »

Здравей RONNI, и аз си направих там застраховка-QBE- засега неми се е налагало да я използват,и да чукна на дърво дано да не ми се наложи в следващите 2 месеца. :partytime: :redghost:
survivor

Мнение от survivor »

Ами майка ми си беше направила застраховката с Витоша. Имаше едно застрахователно събитие, което ми го изплатиха като си бях сега в България. Ама винаги си имам едно наум че могат и да не ми изплатят и това може да ти се случи с всяка една компания. По-добре потърси по-изгодна оферна от някой пътнически агент. Аз на майка ми й бях извадила координатите на офисите на застрахователите в София, че да избере най-доброто предложение (при нея застраховката е целогодишна и сумата става голяма), ама тя накрая беше намерила най-добрата оферта от една пътническа агенция, а не в тези фирмени офиси.
DessY2

Преценете сами, но може и без застраховка

Мнение от DessY2 »

Пристигнахме без застраховки и по законите на Мърфи най-нео4аквано, още на втората седмица се оказахме в доста неприятна ситуация от здравословно естество.
За на6 късмет слу4айно бяхме установили контакт с представител на католи4еска асоциация в Торонто- регион Пийл.
Въпросната дама веднага ни запази 4ас и ни насо4и към клиника, 4иито услуги са безплатни за новопристигнали. Естествено вси4ко е 100% безплатно.

Бих искала да споделя с вас и продължението на на6ата история с болниците. От въпросната болница, която е безплатна за новопристигнали ни обясниха, 4е е добре да полу4им мнението на доктор Х от болница Х, като прегледът 6те е съ6то безплатен.

Месец след прегледа се оказа, 4е прегледът наистина е безплатен, нооооо трябва да заплатим $158 болни4на такса.
В крайна сметка след едномесе4ни разправии не ги платихме.

Има много специализирани клиники в Торонто, 4иито услуги са безплатни за новопристигнали имиграбти, въпросът е да знаете кои са.

Catholic Cross-Cultural Services- Peel Region 905/361-0950 и 273-4140

Те биха ви насо4или към най-близката клиника и биха ви били полезни за много други не6та дори и за покана на родителите ви в Канада на по-късен етап и тн. Най-добре се свържете с тях след пристигане-услугиите им са безлплатни и са наистина много полезни.
ronni
Обратна връзка:

Re: Застраховка

Мнение от ronni »

galin написа:Здравей RONNI, и аз си направих там застраховка-QBE- засега неми се е налагало да я използват,и да чукна на дърво дано да не ми се наложи в следващите 2 месеца. :partytime: :redghost:
Molq te kazi mi kade se namira ofisa im w Sofia
mn merci
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Потърси в Google QBE Sofia и ще ги намериш.
pepin

SAVET OT PREPATIL

Мнение от pepin »

SAVET OT PREPATIL

Nie predi trugvane si napravihme zastrahovki v QBE i se okazaha absoliutno MENTE. Naloji se na vtorija mesec v Ca da gi izpolzvame i poznaj kakvo -GOLJAMO NI6TO- okaza se 4e nito telefona kojto e poso4en v "knijkata" nito e-maila nito adresite sa istinski. Platihme si vsi4ko i tuk ne sa iv4uvali za QBE i ne iskat i da gi znajat (ako izob6to sa6testvuvat v dejstvitelnost)
Moja prijatelski savet e napravete si zastrahovki kogato dojdete v Ca - v canadska kompanija - mnogo po sigurno e !!!!
Заключено