za certificat de selection

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nelson

za certificat de selection

Мнение от nelson »

Moi priateli sa minali intervuto oshte prez 2003 i polu4ili sertifikatite,no 4ak sega hodili na meditzinski i 4akat vizi.Problemat e,4e sertifikatite im izti4at na 20 02 2006,dali shte ima problem kato doidat s iztekli sertifikati?
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Няма проблем - сертификата е важен за изкарване на визата най-вече.
Е, сигурно си има някакви преимущества с него в Квебек, ама това да го разяснят хора, които са се възползвали, ако въобще има такива :-)
bravo

Мнение от bravo »

ami nai-malkoto ti go iskat kato se zapisva6 v universiteta, inak ako si priet vav federalnata 4ast, ama iska6 da u4i6 v monrealskia universitet naprimer, 6te si pla6ta6 kato 4ujdenec debelo.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

А има ли хора, които са се записали в университет без сертификат за селекция - примерно въз основа на това, че са живели в Квебек в последната половин, една, две години?

И между другото, какво ще рече чужденец - 2 вида такси ли има в университетите (жител на Квебек и чужденец) или 3 (жител на Квебек, жител на Канада и чужденец)?
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

А сега де :-) лесни ми се струват въпросите, пък никой не знае... кажете си де :-)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Не са трудни въпросите, читать надо :)
Обикновено са три вида такси - за Кебек, за Канада и за други държави. Резидентите на Кебек минават по първата. Това е принципът, но трябва да се провери в университета за избраната специалност как стои въпросът.
Същото се отнася и за документите при кандидатстването - всеки университет, даже и всяка специалност си има собствени изисквания, пише ги из сайтовете и там е изяснено сертификат за селекция ли искат, Permanent Resident Card ли , какъв вид диплома обичат и т.н.
Например в МакГил са описани следните случаи при подаване на документи според това къде е изкласил човек средно образование.
- резидент/жител на Кебек
- резидент/жител на Онтарио
- всички останали провинции
- USA
- останалия свят

Таксите им обаче са 3 вида - Кебек/Канада/други (поне за специалностите, които съм разглеждал).
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Благодаря :-) питах по принцип затова не съм търсил по университети - просто мисля, че ще е полезно за четящите после :-) пак благодаря.
Заключено