Френски и трудов стаж ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
molli
Мнения: 10
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 1:02 pm

Френски и трудов стаж ?

Мнение от molli »

Здравейте, форумът е наистина супер и общо взето получавам необходимата информация. Все пак има няколко въпроса, които продължават да ме мъчат и ще бъда много благодарна ако някой ми отговори конкретно.

1. Възможно ли е ако кандидатства двойка единствено водещият кандидат да знае френски (+ англ.), а вторият кандидат да е само със средно ниво английски ?

2. Може ли трудовият стаж да се докаже само с бележка от работодател, че за определен период си работил при него, без това да го има в трудовата книжка и без пенсионни осигуровки в НОИ. И съответно може ли трудов стаж да се впише в трудовата книжка със задна дата без да фигурира на друго място.

Мерси !
fantom

Мнение от fantom »

DA MOJE
Аватар
darklady
Непокорна
Мнения: 2132
Регистриран на: Пон Дек 06, 2004 8:25 am
Местоположение: Под звездите

Мнение от darklady »

Моли, помисли дали можеш да вярваш на един ... фантом?!? :roll:
Невъзможното е предизвикателство!
kaleko
Мнения: 187
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 2:21 pm

Мнение от kaleko »

Имаше една приказка няма невъзможни неща.
Не може само да се върнеш от там от където си дошъл :D и да си облечеш панталона отгоре (като риза) :D имаше и друго, но го забравих. Да се върнем на Вашите въпроси, ако смятате по- сериозно да се отнесете към Вашата кандидатура поне направете нещо което зависи от Вас и ще Ви улесни по пътя по който сте поели. А за какво конкретно говоря, ако наистина не можете да докажете по друг начин стаж във форума бях чел, че става и с такава препоръка от работодател. Ако можете обаче и с други документи да удостоверите приложете и тях. Но основното което Ви съветвам е придружаващия да пише едно 3 и 4 на френски докато Ви насрочат интервю се постигат тези нива повярвайте ми а това е голям плюс за Вас. Не може да кандидатстваш за френска провинция и да нямаш езикови познания поне на ниво начинаещ.Вярвайте ми не говори добре за Вас(лично мнение). И все пак е ваша работа всичко е във Ваши ръце.
Желая Ви много късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Не знам кое е добре и кое зле. Обаче за френския мога да кажа, че ние минахме точно така - водещия кандидат с високо ниво на френски и английски (10/10 и двете, щот' сме скромни), а придружаващия - с нула френски и 4/4 английски.

За трудовия стаж - ние го доказвахме с удостоверения от НОИ, а тук някой скоро разправяше, че не му признали трудовата книжка.
stanchev_n
Мнения: 61
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 10:42 am
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от stanchev_n »

Independent,
би ли уточнил коя година сте минали по този начин.
Защото оставям с впечатлението, че със всяка година критерийте се завишават.
Един приятел, който мина през март 2004 година казваше, че е достатъчно да покажеш на интервюто желание да учиш френски.
Фактите от тази година говорят друго.
Поздрави
Никола
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Октомври 2004
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Може ли трудовият стаж да се докаже само с бележка от работодател
Нас ни върнаха първия път заради тези блежки/препоръки. Според мен признават само трудови книжки...Просто по този начим прецакват много хора , които наистина са работили квалифицирана работа но смотаните работодатели ги пишат разни глупости за да пестят осигуровки.Ама върви им обяснявай на чужденците! :(
molli
Мнения: 10
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 1:02 pm

Мнение от molli »

Мерси на всички! Отговорите ви за пореден път ми показаха, че няма рецепта - всеки случай е строго индивидуален и 70% си зависи от чист късмет макар и процедурата да е една и съща за всички.

По повод:

"ако смятате по- сериозно да се отнесете към Вашата кандидатура поне направете нещо което зависи от Вас и ще Ви улесни по пътя по който сте поели"

- сериозното отношение е налице и наистина ще направим вс. възможно, незвисимо как ти звучат въпросите- те са просто за ориентир - :)
Iskizi
Мнения: 101
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 5:11 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Iskizi »

Zdravei Molli!
Ot vaprosite ti razbiram 4e si zartudnena za dokazvaneto na staja. No poviarvai mi, kogato nie biahme na interviu / 26.04.2005/ kogato stana duma za staj parvoto koeto mi poiskaha beshe trudovata knijka. A trudovite dogovori i slujebni belejki, koito biah podgotvila daje i ne mi gi poglednaha!!! Tam kadeto ima neiasnoti po trudovia staj, t.e. niakakvo dublirane sas obu4enieto naprimer, vijdam 4e iskat i spravka ot NOI za po-sigurno. Taka 4e se samniavam da minesh samo s preporaka ot rabotodatelia. Uvi tova e polojenieto!
Za frenskia - kaleko e prav - pishete pone elementarno nivo na frenski i se zahvashtaite da u4ite i to zdravo!
Uspehi i pomislete dobre nad vsiaka edna vazmojnost koiato moje da imate!
Де го чукаш, де се пука!!!
Аватар
digit
Мнения: 120
Регистриран на: Чет Авг 25, 2005 4:08 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от digit »

Сори малко за офтопика, ама за колко време се изваждат тези справки от НОИ?
Аватар
manman
Мнения: 109
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 10:11 am
Местоположение: Montreal,Qc
Обратна връзка:

Мнение от manman »

на мен ми отне един месец но е безплатно. Трябва да носиш трудовата си книжка и в нея да имаш всички подписи,че на мен не ми признаха стажа в една фирма защото управителят не се бил подписал на печата
haimana
Мнения: 896
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 6:45 am
Местоположение: BC

Мнение от haimana »

Всичко е възможно, но да не ти казвам какво е чувството което изпитах когато бяхме на интервю (12.12.2005) и интервюиращият реши че аз трябва да съм водещ кандидат щото така му пишело в документите от Виена и не го интересува че сме попълнили друго в молбата за селекция.За сведение съм леко скаран с езиците въпреки че 1 година уча френски.Винаги може да има изненади и не е зле да се поназнайва малко поне френски :)
Отностно трудовият стаж- не знам какво да ти кажа.Ние изпратихме документа от НОИ, на интервюто носехме и трудовите си книжки и ни питаха защо нямаме техни преводи?Ами просто защото няма такова изискване-или трудови книжки или документ от НОИ които се издава на база тр. книжки :) , а не и двете.
Заключено