Novogodi6no Party v Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
survivor

Re: 4ectita Nova 2006 Godina

Мнение от survivor »

Tonyka написа:biax go pomolila da cledva , nalu4kva i izpalniava jelaniata i nactroeniata na publikata.
Ами това не ми се струва много разумно. Как да следва желанията на публиката, като си има публика по-скандалджийска, има си и публика по-тиха, която няма да се осмелява да налага своя вкус. Ще започнат да се изпълняват само желанията на най-пийналите, защото те са и най-гласовити. Ако от мен зависи ди джеят трябва да си кара каквото си е приготвил (може би е добре в общи линии концепцията му да бъде приета предварително, ама без да се стига до издребняване с детайлите) и след това да му се осигури едва ли не охрана, за да го пазят от външни намеси. Представяте ли се какъв стрес е на този празник да осигуряваш музикалния фон на толкова голяма публика, пък на всичкото отгоре да ти се налага да отбиваш опити за външно влияние и да угаждаш на хора с несъвместими вкусове.
Абе важното е че който е искал си е изкарал добре, и е важното че са се намерили доброволци да организират събитието. За което ги поздравявам!
pol

p

Мнение от pol »

i biitals sa hubavi shtom natam mu tegli dushata ostavete go
Pepon

Мнение от Pepon »

Blagodarenie na milionite, shtedro nalivani v neia, triabva da priznaia, che chalgata dosta "evoluira" v poslednite 1-2 godini. Dnes edni ot nai-hubavite novi BG pesni se izpalniavat imenno ot chalga izpalniteli.
Edin presen primer - dosta izvestnata chalgadjiika Silvia ima edno novo parche, kazva se "Neprostimo". Az, lichno, niamam nishto protiv takava "chalga".
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
bateto

Мнение от bateto »

Кво съвпадение и аз,но съм толерантен и предлагам да не се трепем,а да си я поделим :D :D :D
pumpy

Мнение от pumpy »

какво значи хубава чалга :shock:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

poumpy написа:какво значи хубава чалга :shock:
Е как какво - хубава чалга е тази, която не се пуска... :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...
-Ако догодина организирате такова Българско Парти и пускате само българска чалга,щото се предполага ,че аудиторията му ще е българска ,ще дойда с удоволствие,ако ще ми пускате Бийтълс ,БониМ и концерт по желание сори без мен ...
Батка, няколко часа се опитвам да схвана "логиката" на това, но уви, явно нещо изобщо ме няма в логичното свързване на оксиморони. Въпросната дискутирана чалга е толкова "българска", колкото задните части на сър Елтън Джон. Но да беше само това, да му туриш пепел и да си замълчиш. Обаче не, това "явление" вече претендира да е по-българско и от киселото мляко. Егати простотията. Винаги съм се учудвал на способността на хората да представят обикновената простотия за нещо "нормално", но сега още повече се учудвам, когато й се слага марката "Произведено в България", като истинския термин трябва да е "Копирано в България, при това доста нескопосано". Всички пребиваващи тук в тези географски ширини се възмущавате от тъпотията на американския маркетинг, имащ за цел да достигне лесно до промитите мозъци на средностатистическия зомбиран консуматор. Е, какво тогава представлява т.нар. явление "българска чалга"? Абсолютно същото - безкрайно тъп продукт, който се радва на тотални продажби, благодрение на ловкия маркетинг и най-вече на скудоумието на консуматора. Както американците с гордост обявяват Макдоналдс и Кока-Кола за техни символи (само по себе си това е безкрайно смешно, дори бъргърите не са американски), така и ние българите ршихме да прегърнем чалгата като български продукт, който да ни отличава етнически, забележете.
В тази ситуация цитирания вече отец Паисий сигурно се преобръща като вретено в гроба си, наблюдавайки как истинската българска култура изчезва безвъзвратно и на нейно място войнствено се наместват представителите на новата, истинска култура, които вървят непред с "талант", а не чрез свирки, както каза Батката.
Между другото, ето го най-яркия представител на въпросното талантливо "българско" поколение:
Изображение

Явно в семеството му таланта блика на талази, защото това пък е сестра му:

Изображение

Изобщо аз самият вече тотално се обърках кое е българско и кое не. Дали "Излел е Делю хайдутин" или "Как боли". Знам ли...................

П.П. По въпроса за "Бийтълс" в някое отношение мога да ги приема за доста "по-български" от въпросната "съвременна българска музика". В последните прозиведения на покойния Джордж Харисън е пълно с мотиви на "Трио Българка".
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:А какъв е критерия за хубава и пошла и кой го определя,защото познавам лично и Глория и Кристина Д. и съм в течение коя как си направи кариерата .Едната с талант,а другата със свирки,.
Бате,остава само да кажеш коя е талантливата от двете :wink: За мен всеки минава през свиките,а пък за тези 2-те....110%
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

bateto написа:А какъв е критерия за хубава и пошла и кой го определя,защото познавам лично и Глория и Кристина Д. и съм в течение коя как си направи кариерата .Едната с талант,а другата със свирки,.
Бате, ама и мен много ми е интересно точно между тия двете да посочиш талантливата... :twisted: или поне да кажеш в какво се състои талантът й!~!! 8) :rotfl:
Изображение
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Отговор за Торнадо без да съм Батето:
В големите цици и готения задник и още някои други пикантни подробности на които моята вродена скромност :oops: в момента не ми позволява да се спра!
Док.............. :oops: :beer: :lol:
TROUBLEMAKER
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

На мен ми е чудно от цялата тази тема само едно, защо пак тук, в Монреал? Какво толкова омагьосано му има на тоя град, че все не стават тия партита тук? :P
Аз до сега не съм видяла такива изказвания за събирания във Ванкувър или Отава примерно, поправете ме може да греша. :oops: От едно лятно събиране във Ванкувър разбрахме например, че VanBC бил много добър на скарата 8) , пак ако не греша. Ако греша все някой друг ще да е бил добрия. :wink:
Сега последно от събирането в Отава разбрахме, че на Дядо им Мраз му била много весела приказката и ако си спомняте се посмяхме дружно тук, без дори самия Дядо Мраз, който бил наш съфорумник, да излиза с опровержения, даже и жена му не е писала нищо във форума. :P
Та за чалгата ми е мисълта, много смешно е да се надявате, че някъде ще ви угодят, особено на бг парти. :twisted: Вижте си процеса на емиграция, радости и разочорования има и големи, и малки, включително и на бг партитата. :twisted: Какво толкова сте очаквали от това парти, някакво пречистване по Нова Година или дружно да оплюете чалгата? Колкото и да ви е било гадно обаче и драматично, чета м/у редовте, че все пак айде от вас да мине, партито е ставало. 8)
Я наблегнете на по-важното никой не каза, че сте се били този път. :P :P :P
Сега на мен ми е все тая кой още ще се изкаже, сам или семейно, похвално е друго, че е имало събиране и сте били там, и то не малко хора. Е аз не бях и не мога да изкоментирам качествата на уредбата на диджея, ама карай. :rotfl:

П.П. Нищо не казахте за храната и пиенето, абе вас нахраниха ли ви изобщо, май и жадни сте останали? :roll: Само не казвайте, че диджея и това ви е отнел. :P :rotfl:
А и още за нещо се сетих, за един автобус по изборите, който стана по-исторически от самите избори. Накрая се оказа, че не било чак толкова лошо в рейса. :wink: 8)
Аватар
krimon
гугуле

Re: За много години!!!

Мнение от krimon »

Dikord написа:Единственото, което му казах преди тържеството беше да има разнородна музика, умерена чалга и да залага преди всичко на изпитани хитове .... откъде се взе тази крайна чалга

Господине, моите уважения за организираното тържество.

Бихте ли ми разяснили какво е умерена и крайна чалга :?:
Dikord написа:Не е за прененебрегване и факта, че по този начин набираме средства за съществуването на църквата. ... Ако има доволни пишете на адрес:

board-stivanrilsky@yahoogroups.ca

така малко ще стимулирате хората,които вършат толкова неща напълно доброволно.
Ако има недоволни, могат ли да пишат на дадения адрес :?:

Похвално за набирането на средства за българската църква, но всички дарения би трябвало да са доброволни. Да не изпадаме в случая на Нотр-Дам в стария град, където за вход се ПЛАЩА 4 долара !!!! Т.е. в българския случай - отивам да празнувам и си плащам за нещо, което не знам.
Аватар
yahoo

Re: За много години!!!

Мнение от yahoo »

Странно защо пак всичко около чалгата се завъртя. Има едно много лесно решение - на който не му понася нищо друго освен собствения му вкус за "добра" музика, може да си празнува някъде другаде с хора от неговата класа :idea:
Две години празнувах нова година в църквата. Тази година решихме да е другаде предимно защото миналата година нямаше ди джей там и хората останаха малко недоволни въпреки много добрата организация на всичко останало. Сега е имало и пак са недоволни. Много странно, май проблема не е в диджея :roll:
"FJ не е направена за хора с тънки портфейли, търсещи икономичност, а за тези на които живота им е по-ценен от икономисана цистерна бензин."